A
Anonymous
Właśnie...święte słowa...Waldemar-jak się ma : odrobinę ambicji...to się ewakuuje z tego syfu...bo chyba przyznasz,że tyranie za 1500 netto jest upodleniem...a upodlenie nie ma nic wspólnego z : ambicja i dumą...waldemar1965 napisał:Po co szukać za granicą.
Jak ktoś chce pracować to znajdzie pracę i nie będzie czekał na mannę z nieba.Trzeba tylko mieć charakter i odrobinę ambicji, i umieć czasami schować dumę do kieszeni.
Po co szukać pracy za granicą ? Mam wymienić 100 powodów czy tylko kilka ??
Mnie najbardziej odrzuca : wszechobecne chamstwo...stoisz na pasach...20 wozidełek przejedzie...21 się zatrzyma...a jak się nie zatrzyma i wleziesz na jezdnię to dostaniesz jeszcze zjebki

Stoisz sobie na dworcu...w jednym z miast które organizowało Euro 2012...podchodzi jeden żul : jestem głodny,podchodzi drugi żul : proszę mi coś kupić,podchodzi trzeci żul : czy mogę prosić papierosa ? Karwasz twarz...a minęło dopiero 15 minut
No to ja mówię : wyklęty powstań ludu ziemi,powstańcie których męczy głód ,ale widzę,że człowiek mnie nie rozumie...więc go traktuje z drugiej mańki w ten deseń : jest Was tak dużo...skrzyknijcie się na fejsie...i w 1000 osób bloknijcie centrum miasta...co macie do stracenia ?? A gościu patrzy na mnie...jakby mnie nie widział...a wiele razy to mówiłem do różnych biedaków.
We Francji kilka lat temu...jak rząd chciał podnieść wiek emerytalny...to w Paryżu na ulice wyszło : 600 000 luda...a u nas nie mają co jeść i nie wychodzą

Wejdziesz u nas do tramwaju czy autobusu...smród jak w oborze...i jeszcze każą płacić za bilety...w takiej Belgii w środkach miejskiej komunikacji pachnie jak w "Sephorze"

Do tego dochodzi tzw.brak luzu czyli totalne spięcie Polaków...w pewnej korporacji powiedziałem kiedyś do bezpośredniego szefa...słówko na temat mojej oceny polityki firmy...to dziad zamiast konstruktywnie dyskutować...powiedział do mnie : niech pan nie zapomina do kogo mówi

Jest różnica w podejściu do życia ?? Nie będę już wspominał o : zarobkach,przepisach,urzędach itp.itd....bo szkoda klawki.