hmm a czy przypadkiem jak dałeś żeby bootowało z dvd to nim załączy się windows nie pojawia Ci się na chwile komunikat że aby komputer wystartował z dysku dvd trzeba wcisnąć dowolny klawisz?andyxa napisał:no dobra,a później zmieniam tak ??Ola napisał:Wchodzisz w Bios i znajdujesz Advanced BIOS Features > First Boot Device > zmieniasz na DVD
ESC mam wybór z czego ma startować,ale jak dam na dvd to mam windę
a ja chcę wgrać wszystko od nowa i podzielić na partycje, bo wstyd się przyznać, nie wiedziałem,że trzeba wszystkie sformatować, mam system na NTSF , partycję RAW i nieprzydzieloną![]()
u mnie systemowa jest 4andyxa napisał:ok, tylko jak wejdę w magazyn to Systemową mam jako chyba 2 lub 3 , wcześniej jest ten Raw
Disable "Fast Boot" and "Secure Boot Control" in order to boot from MBR formatted media.
tak była tylko wystartował system, a nie możliwość instalacjieMCe napisał:a płytka z windą siedziała w napędzie? bo jak tak, to powinno chwile pomielić i z niej ruszyć
Emmers napisał:Gdy będziesz instalował od nowa wejdź w opcje zaawansowane i usuń wszystkie partycje, nie formatuj tylko usuń. . Nie dziel dysku na partycje tylko zainstaluj system na obszarze nieprzydzielonym, który powstanie po usunięciu wszystkich (absolutnie wszystkich) partycji. Tak będzie najprościej i najlepiej. Później po zainstalowaniu systemu pomogę ci podzielić dysk na partycje zrobimy to zdalnie.