O&O Defrag 15.8 Professional za darmo

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Manila napisał:
Zrobiłem defragmentację COMPLETE/name. Wg różnych ekspertów najlepsza dla partycji systemowej.

Nie wiem jaki ekspert Ci to polecił, ale raczej źle Ci polecił. Dla partycji systemowej wybiera się zwykle prefetch layout lub też access time. Nie dziwię się, że niektóre pliki uruchamiają Ci się 5 minut, skoro pewnie są porozrzucane na dysku. Complete/name zaleca się bardziej do partycji z danymi.

ard

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Mam prośbę do kogoś kto poznał ten program. Otóż mam go w j.ang. i trochę namieszałem. Nie wiem jak z tego wyjść i powrócić do ustawień, które były zaraz po instalacji programu. Na zielonym przycisku "start defragmentation" mam ukryte trzy sposoby którymi mogę zdefragmentować dysk. Są to: OPTYMIZE, OPTYMIZE/Quick i OPTYMIZE/Complete. Wcześniej miałem 5 mozliwości: STEALTH, SPACE, COMPLETE/Name, COMPLETE/Modifikation, COMPLETE/Access. Jak ponownie ustawić te 5 możliwości defregmentacji?

ard

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Dzięki. Pomogło. A tak myślałem że właśnie gdzieś tam coś przełączyłem.

zapomnij

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
234
grummer napisał:
Manila napisał:
Zrobiłem defragmentację COMPLETE/name. Wg różnych ekspertów najlepsza dla partycji systemowej.

Nie wiem jaki ekspert Ci to polecił, ale raczej źle Ci polecił. Dla partycji systemowej wybiera się zwykle prefetch layout lub też access time. Nie dziwię się, że niektóre pliki uruchamiają Ci się 5 minut, skoro pewnie są porozrzucane na dysku. Complete/name zaleca się bardziej do partycji z danymi.

Oj dziwny ten świat ,a człowiek omylny. Szukałem spolszczenia teraz gdy dzięki linkowi Oxego spolszczyłem softa to pojawia się sprawa metody defragmentacji . Po spolszczeniu siłą rzeczy nie ma prefetch layout czy też access time.Natomiast jest :
W tle
Wolne miejsce
Pełna wg/nazw
Pełna wg/modyfikacji
Pełna wg/dostępu
I jaką teraz metodę wybrać?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30266
Miasto
Trololololo
pobierz angielski instalator,

po niemiecku jest tylko strona z rejestracją, program jest w języku angielskim.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

OnSam

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Zróbcie zrzut ekranu najnowszej wersji w raz z ikoną z traja - prośba

sonia

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
44
Zainstalowałam program po polsku od Emmers i wszystko super działa, klucz z promocji.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Uwaga! Żeby klucz przysłany mailem na pocztę został przyjęty muszą być wypełnione 3 pala: nazwa, firma i klucz. Dwa pierwsze pola: nazwa i firma, to nic innego jak adres mail na który otrzymałeś klucz.
Sprawdziłem też inną rzecz: wcześniejszy instalator zawiera pliki nowszej wersji niż wersja z ostatniej promocji. Trochę skomplikowane ale prawdziwe.

Do góry