Wczoraj i przedwczoraj, przyszły do mnie dwa podobne.Uwaga na groźne SMS-y o “nowej wiadomości”
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Wczoraj i przedwczoraj, przyszły do mnie dwa podobne.
Tego nie wiem, ale wszystko możliwe.Może Twój numer już jest dosyć "popularny" w różnych bazach danych bo ja jeszcze czegoś takiego nigdy nie dostałem.
Tego nie wiem, ale wszystko możliwe.
Piszą do Was ofiary, choć o tym nie wiedzą
Wiele wskazuje, że SMS-y są wysyłane z numerów należących do osób zainfekowanych złośliwym oprogramowaniem. A dostajecie je, bo Wasz numer najprawdopodobniej znajdował się w książce kontaktowej na telefonie (innej) zainfekowanej osoby i został przez złośliwe oprogramowanie wykradziony.
Skoro nie znasz to więc rozsyłane są masowo , zresztą pewnie nadawca i tak jest wirtualny tzn.korzystają z bramek internetowychTylko ja nie znam numerów, z których przyszły do mnie SMSy, historia też mi nie pokazuje, czy kiedyś mieliśmy jakiś kontakt.
Nie musisz znać, bo pisze:Tylko ja nie znam numerów, z których przyszły do mnie SMSy, historia też mi nie pokazuje, czy kiedyś mieliśmy jakiś kontakt.
Tak więc ktoś z twoich znajomych mógł być zainfekowany, wykradziono od niego numer i dzwonią ( jak to Oxy wspomniał) najprawdopodobniej z bramki.A dostajecie je, bo Wasz numer najprawdopodobniej znajdował się w książce kontaktowej na telefonie (innej) zainfekowanej osoby
Obawiamy się, że ofiar może być sporo, bo jesteśmy przed świetami, gdzie sporo osób kupuje prezenty na święta i właśnie czeka na przesyłkę…