Pakiet IS w uzupełnieniu SpyShelter

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28503
Miasto
Trololololo
jorn napisał:
poza tym zapka systemowa wcale nie jest taka zła ...

racja, zawsze można ją rozbudować nakładką ala WFC czy TinyWall :guma

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
ichito napisał:
Nie wiem czemu ale wyczuwam w Twoim poście odpowiedź na atak, którego nie było...ale może to tylko Twój sposób pisania?
Absolutnie nie odpowiedź na jakikolwiek atak, którego zresztą szczerze pisząc nigdzie nie widzę. To raczej bicie się w piersi i przyznanie do winy ignorancji i nie czytania o rozwoju programu który się używa. :facepalm
Posiadam wersję SpyShelter Premium, o wersji firewall zupełnie zapomniałem że jest. Od dłuższego czasu jadę na stałym zestawie programów które potrzebuję, stąd nie śledzę i nie interesuję się nowinkami a i zapominam o tych programach, których nie używam. Nie mam po prostu teraz tyle czasu co jeszcze kilka lat temu i powoli "wypadam z obiegu komputerowego", spoza zakresu mojego zainteresowania i pracy (w zasadzie to pracy....)

Czyli reasumując - SpyShelter + FW systemowy z win7.
Ale jak pisałem potrzebuję mieć coś do skanowania pamięci usb i maili i usuwanie ewentualnych wirusów, czyli jednak typowy, klasyczny AV. Nie mam innej opcji, muszę używać pamięci usb do przenoszenia danych, odbieram też maile z załącznikami od średnio znanych mi osób. Są to 2 potężne źródła potencjalnej infekcji. Samo zablokowanie dostępu do pliku czy pamięci to za mało, komp się nie zainfekuje, ale ja potrzebuję odczytać dane. Czyli usunąć wirusy z pena / maila. SpyShelter tego nie zrobi. Zapewne stanie na Comodo AV.

A

Anonymous

doinstaluj sobie AV od comodo - w sumie ok 5-6 mb pamięci (hips tak jak już wcześniej pisałem jest domyślnie wyłączony wiec z SS nie będzie się gryzł ) i naprawdę będziesz miał o wiele bardziej efektywne zabezpieczenie od ludzi którzy instalują kobyły

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11833
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Ja mam AG, firewall systemowy (+Tiny) i MBAMA (nie wiem po co ale zapłaciłem to mam :zaciesz ) AV może i jest potrzebny ale to już jest zależne od tego co się robi na kompie tak jak napisał Conti. A Comodo kiedyś tam coś szpiegowało. Wiem, że to dawno i teraz każdy szpieguję ale dalej jestem na nich obrażony :jezyk

A

Anonymous

al_arsen napisał:
Ja mam AG, firewall systemowy (+Tiny) i MBAMA (nie wiem po co ale zapłaciłem to mam :zaciesz ) AV może i jest potrzebny ale to już jest zależne od tego co się robi na kompie tak jak napisał Conti. A Comodo kiedyś tam coś szpiegowało. Wiem, że to dawno i teraz każdy szpieguję ale dalej jestem na nich obrażony :jezyk
poprzez swoje DSN-y - nie trzeba z nich korzystać ( ja nie korzystam, wystarczy odptaszkować przy instalacji) , teraz ten program to zupełnie inny "świat" w stosunku do tego co było jeszcze 2 - 3 lata temu

A

Anonymous

A jak ogólnie sprawuje się cały pakiet Comodo upierdliwość,obciążenie, wczytywanie stron itp.

A

Anonymous

Dusiek napisał:
A jak ogólnie sprawuje się cały pakiet Comodo upierdliwość,obciążenie, wczytywanie stron itp.
nie korzystam z całego pakietu sam mam AV-łę

iMOdpbY.png

lekkie jak piórko , do tego hips i fajny piasek, jesli chodzi o upierdliwośc - takowej nie zaobserwowałem jednak to wszystko zależy od ustawień hips-a ( sam mam w trybie "czystego PC" i nie jestem zalewany komunikatami)

A

Anonymous

Obecnie mam EAM i tak się zastanawiam nad kolejnym już podejściem do Comodo i pytanie czy samo jako takie wystarczy bo z kompa nie korzystam sam jeszcze nastolatki :dziwak

A

Anonymous

Dusiek napisał:
Obecnie mam EAM i tak się zastanawiam nad kolejnym już podejściem do Comodo i pytanie czy samo jako takie wystarczy bo z kompa nie korzystam sam jeszcze nastolatki :dziwak
zdecydowanie starczy

A

Anonymous

Dusiek napisał:
A jak ogólnie sprawuje się cały pakiet Comodo upierdliwość.
HIPS zadaje dramatyczne pytania w tym pakieciku...nie znam osoby która by ogarnęła wszystkie monity.

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Ja w dodatku do SS mam EAM, pytania głównie przy aktualizacjach. Nie widze problemu, jest dość lekko.

A

Anonymous

Hornet napisał:
Dusiek napisał:
A jak ogólnie sprawuje się cały pakiet Comodo upierdliwość.
HIPS zadaje dramatyczne pytania w tym pakieciku...nie znam osoby która by ogarnęła wszystkie monity.
własnie ze nie - Hornet już pisałem , w "trybie czystego PC" tak nie ma :ok
pakiet się naprawdę zmienił na plus :hippie

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Jak miałem na jednym z kompów Comodo to po pewnym czasie strasznie się zamulił, nie mogłem zrozumieć jakim cudem lapek tak zwolnił. Po reinstalacji zaczął działać normalnie. Do dziś nie wiem gdzie był problem, może coś z aktualizacjami poszło nie tak.

Ogólnie pakiet polecam, przez grubo ponad rok, zero problemów. Jedyne co mi przeszkadzało to problem z pakietem OO, nie mogłem drukować bez wyłączenia HIPSA ;)

A

Anonymous

jorn napisał:
No właśnie,że tak Jorn w trybie bezpiecznym i paranoicznym wali jak szalony :dziwak .

A

Anonymous

Hornet napisał:
jorn napisał:
No właśnie,że tak Jorn w trybie bezpiecznym i paranoicznym wali jak szalony :dziwak .
w trybie "paranoicznym" , "bezpiecznym"- faktycznie wali czesto- ale w trybie "bezpiecznego pc" - nie :bea

Do góry