Panda vs. Avast!

Michał

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Co wybrać Avast! Free Antivirus 6 czy Panda Antivirus 2012?

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Mam tę Pande Av pro 2012 ( z facebooka na pol roku za free) . Program fajny, na poczatku troche obciaza komputer (dluzsze wlaczanie**) ,ale pozniej nieodczuwalny. Prosta konfiguracja, firewall automatyczny , nie zadaje pytan (*zaawansowani uzytkownicy moga ustawic tryb reczny). Wykrywalnosc z tego co sprawdzalem na pojedynczych samplach "moze byc" . Dobra ochrona heurystyczna , rozpoznaje nieznane wirusy. Nie radzi sobie z testami keyloggerow Zemany i Spysheltera wiec polecalbym doinstalowac antikeyloggera. Posiada bloker stron www - phishing, mozliwosc zabezpieczenia pendrivow i komputera (USB VAccine) . Dziala jednoczesnie w chmurze jak i pobiera baze wirusow na komputer. Ogónie porzadny produkt.

Michał

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Dzięki. Ja też zainstalowałem sobie Pandę, rezygnując z Avasta, ale nie byłem pewny czy dobrze zrobiłem.

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Michał napisał:
Dzięki. Ja też zainstalowałem sobie Pandę, rezygnując z Avasta, ale nie byłem pewny czy dobrze zrobiłem.
Dobrze, program ma naprawde dobra heurystyke , mozna sobie bezpiecznie surfowac po necie :D U Avasta z tym -przynajmniej moim zdaniem - troche gorzej. :D

A

Anonymous

Dobrze, program ma naprawde dobra heurystyke , mozna sobie bezpiecznie surfowac po necie

Doinstaluj sandboxIE i uruchamiaj przeglądarkę w piaskownicy to naprawdę będziesz mógł bezpiecznie surfować po necie :p

Do góry