Piłka nożna - reprezentacja,rozgrywki pucharowe i klubowe

A

Anonymous

Re: Mecze reprezentacji,rozgrywki pucharowe i klubowe.

Meczyk ogólnie przeciętny...Kolejorz w pierwszej połowie dominował ale nie strzelał...w drugiej sytuacja się odwróciła i Resortowy klub wygrał raczej zasłużenie.
Plus za genialny (jak na polskie warunki) entourage stadionowy :yes master .
Anonim-dzięki za foto :dziękuję ...rano go już nie będzie.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4450
Miasto
Polska

Anonim napisał:
Legia z Pucharem Polski
Kibice na meczu:
...

Gdybym mógł przyznać kciuka w dół, zrobiłbym to z dziką satysfakcją.
Nie wiedziałem, że wszystko co kojarzyć się może z przeciwnikiem politycznym, warte jest opublikowania na forum, bez zwracania uwagi na zawartość (w tym wypadku superprostacką).
No ale nastała taka jakość, a raczej bylejakość. :guma
Żałosne.

marsellusaliveinНиш

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
37

Nie znam się to się wypowiem. amica dała dupy po całej linii, jak można mieć tyle sytuacji i nic nie wykorzystać :szydera No ale z drugiej strony mając przereklamowaną ofiarę losu za trenera... :scratch

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47

kto strzela bramki ten wygrywa a ze strzelała tylko Legia no to puchar jest nasz :hura

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu

Zacytuję klasyka, Kazimierza Góskiego - jego odpowiedż na pytanie, co drużyna powinna zrobić, aby wygrać mecz:

Mi si wydaji, że wygra drożyna, która strzeli więcyj bramek

A cała drużyna Legii powinna od dziś na czworaka chodzić. Żeby ci, którzy o niej głupoty piszą, mogli ich łatwiej w d... pocałować. Gloria victoribus! Niech zwycięża zawsze duch sportu, a nie stadionowego oszołomstwa.

A

Anonymous

TajnyAgent napisał:
A cała drużyna Legii powinna od dziś na czworaka chodzić. Żeby ci, którzy o niej głupoty piszą, mogli ich łatwiej w d... pocałować. Gloria victoribus! Niech zwycięża zawsze duch sportu, a nie stadionowego oszołomstwa.
Budimex aka benhur aka Służba Bezpieczeństwa o jakim meczu piszesz ??
Chyba nie o wczorajszym finale Pucharu Polski...który pod względem oprawy stadionowej był prawdziwym wzorcem :ok

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu

Właśnie o meczu Co mi po najwspanialszych, nawet złotych ramach, kiedy obraz kicz...

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Trudno się nie zgodzić z TA, że finał Pucharu Polski był co najwyżej przeciętny. Oprawa ważna rzecz, ale mimo tego kiedy gra na boisku przypomina powszechny chaos, to musi pozostać wrażenie co najmniej niedosytu. Bo gra piłkarzy na boisku to esencja futbolu. Oczywiście prawdą jest to co napisał Fluid, że skoro tylko jedna drużyna strzelała bramki, to jej zwycięstwo jest zasłużone. Nie wiem tylko, czy bohaterem meczu był Jodłowiec czy Saganowski? :dziwak
Ostatni tydzień obfitował w sportowe wydarzenia:
Dzisiejsza walka Money'a z Pacmanem.... Cóż niby świetny technicznie boks, znakomita praca nóg i balans ciałem (szczególnie Money'a), znakomita oprawa, ale zabrakła właśnie esencji - zawziętości i wymiany w póldystansie. Trudno winić Money'a - taki właśnie ma styl, to raczej Pacman - nie zaryzykował i nie poszedł na całość. Stąd mój niedosyt i chyba nie określiłbym tego starcia walką stulecia, a bardziej ... tańcem z gwiazdami, czy tańcem gwiazd... :dziwak

Więcej nokdaunów zdażyło się nie na ringu, a o dziwo na europejskich boiskach - niestety z udziałem naszych reprezentantów: Lewandowskiego i Krychowiaka (znów ten Ramos :ireful ). :facepalm Na mecz Polska - Gruzja 13.06.2015 r. wyjdą prawdopodobnie w maskach na twarzy. Pozostaje żywić nadzieję, że odniesione kontuzje nie odbiorą im ochoty do twardej walki...

W Hiszpanii Barca rozbiła Cordobę 8:0. Messi strzelił 2 gole (choć mógł ustrzelić 3, odstąpił jednak karnego pod koniec meczu Neymarowi) i wyszedł na czoło klasyfikacji króla strzelców. Na krótko jednak, gdyż Ronaldo wykorzystał pecha Krychowiaka i kiedy ten był opatrywany poza boiskiem (przez niemal 10 minut!) strzelił 2 bramki Sevilli. Potem dołożył trzecią (znów wyszedł na czoło listy strzelców z 2-bramkową przewagą nad Messim) i Real dość szczęsliwie wygrał z Sevillą 3:2. Nie umnieszając klasie Realu, ma on ostatnio sporo szczęścia. Walka więc o mistrzostwo Hiszpanii trwa w najlepsze, zwłaszcza, że Real gra jeszcze z walczacą o 3 miejsce Walencią, a Barca z niepokonanym w lidze od 12 kolejek Atletico (znów mecz w Madrycie, a w analogicznym okresie ubiegłego roku Atletico właśnie w takim meczu odebrało Barcelonie mistrzostwo). :nea

Nie sposób też zapomnieć o półfinale Pucharu Niemiec wygranym przez Dortmund z Bayernem w kuriozalnie przez Bayern wykonywanych rzutach karnych (gratulacje dla Borussi, fragment o Lewym dla mnie mało zabawny :nea ):

6i8qHFj.jpg

Na pocieszenie dla Roberta warto przypomnieć, że bramkarzom czasami także sie dostaje :szydera :

Ps. Na pewno nie jestem zwolennikiem kasowania postów. Trudno mi się jednak w tym przypadku dziwić. Anonim dobrze, że masz jakies poglądy. W porządku. Moim zdaniem rację ma jednak antbil - nie każda okazja jest dobra do ich prezentowania. To męczące. Jasnym dla mnie jest, że kibicujesz Ojcu Dyrektorowi. W porządku. Nie wiem tylko jaką dyscyplinę uprawia, bo gra na dudach, dudzie, czy z dudami to chyba jeszcze nie sport. Może w końcu to zrozumiesz. :yes master

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12481
Miasto
Somewhere over the rainbow.

Wracając do tematu - najlepsze fragmentu z finału PP - gole, oprawa, wręczenie medali, feta po meczu itd.:

i jeszcze inna sprawa:
Piłkarze przegrali dziewięć meczów z rzędu. Klub chce przebadać ich wykrywaczem kłamstw

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

Nie wiem co by było gdyby, bo nie chodzę z rodziną w niedzielne popołudnia na ustawki kiboli :szydera

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Przypominam wszystkim temat tego działu ,, Mecze reprezentacji,rozgrywki pucharowe i klubowe '' czyli wyniki , prognozy itp itd a tym czy ktoś komuś zrobił dobrze czy nie to tym zajmie się prokuratura i sąd :klawik.

Wpisy nie związane z tematem , czyli dyskusja na temat wiadomy do kasacji :papież

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Guardiola wraca dziś na Camp Nou po trzech latach i jest uwielbiany wciąż w Barcelonie. Za to, że stworzył prawdopodobnie najlepszą drużynę w historii. Za to, że w ciągu czterech lat zdobył aż 14 trofeów, w tym dwa puchary Ligi Mistrzów. Za to, że jako piłkarz występował na Camp Nou jedenaście lat. W końcu za to, że publicznie wspiera niepodległościowe dążenia Katalonii. Ale czy uda mu się powstrzymać bramkostrzelny tercet „MSN”: Messi-Neymar-Suarez, który zdobył już w tym sezonie 108 bramek.
Skład Bayernu Monachium:
Manuel Neuer - Juan Bernat, Mehdi Benatia, Jerome Boateng, Rafinha - Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Xabi Alonso, Thomas Mueller, Thiago Alcantara - Robert Lewandowski
Rezerwowi: Reina - Dante, Martinez, Pizarro, Gaudino, Goetze, Weiser.
WjpZ8y4.jpg

gheMjlq.jpg

Zorro w Hiszpanii? Jak dla mnie nienajlepszy pomysł. :nea

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Najbliższe spotkanie Legia Warszawa - Lech Poznań będzie transmitowane przez TVP1. Transmisja na żywo w sobotę 9 maja, początek o godz. 14:50. Mecz Legia - Lech skomentują: Maciej Iwański oraz Radosław Majdan.
W ostatnim meczu obydwu drużyn w wygranym przez Legię finale Pucharu Polski, Jakub Rzeźniczak zdobył taki oto śliczny medal (na zdjęciu). Tylko pozazdrościć, że piłkarz ma go gdzie wieszać. Nie sposób się nie zgodzić z opinią, że oprawa meczu była bardzo ładna... :zawsty
U65Q2Cs.jpg

Niecodzienna bramka padła w przegranym przez Torino Kamila Glika meczu z Empoli (0:1). W roli głównej bramkarz gospodarzy (Torino) Daniele Padelli. :szydera

Sorrki, ale nie potrafiłem się powstrzymać :dziwak :
0ZanZvY.jpg

Ps. Anonim pewnie, że dobrze jest pogadać na różne tematy. Czasem nawet trzeba również na te luźno związane z głównym wątkiem. Wszystko gra dopóki toczy się sensowna dyskusja. Słabo robi się tylko wtedy, kiedy dryfuje ona lub zaczyna przypominać propagandę bądź demagogię. Dlatego dobrze jest, kiedy staramy się zachować obiektywizm i otwarty umysł. Tę uwagę kieruję także do siebie, jak i nas wszystkich... Pzdr. :hippie

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu

Zmierzcie się z testem o naszej reprezentacji

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Żródło: gazeta.pl

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12481
Miasto
Somewhere over the rainbow.

Przepraszam, że z takim opóźnieniem ale już się odnoszę do sprawy....

We wczorajszych meczach Premier League w Botswanie padły następujące wyniki:

4rj76fc.png

dzięki czemu w tabeli zrobiło się niesamowicie ciekawie i z drżeniem lędźwi będziemy oczekiwać na kolejne spotkania:

EuvImj5.png

Do góry