Piłka nożna - reprezentacja,rozgrywki pucharowe i klubowe

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
Re: Piłka nożna - reprezentacja,rozgrywki pucharowe i klubow

No i wykrakałem wczoraj - Mecz z Napoli ostatnim dla Berga z Legią

5482e3f2070001_14059447.jpg

Henning Berg przestanie być trenerem Legii najprawdopodobniej w piątek. Cierpliwość właścicieli klubu już się skończyła.

Decyzja o zwolnieniu Berga została już praktycznie podjęta, jednak przez najbliższe 48 godzin będą trwały jeszcze rozmowy. Wszystko wskazuje, że trener pożegna się z klubem dopiero po czwartkowym meczu z Napoli.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu

Działo się :suuper

Jędrzejczyk break dance - też klasa sama w sobie

Nous allons en France - jedziemy do Francji!!!

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Jak zdobyć bilety na Euro 2016? Będzie trudno !

Czytaj więcej :

:scratch

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu

Kto w grupie śmierci, kto w grupie marzeń?!

D09R23438-640x416.jpg

No to prawie wszystko jasne. Wiadomo, kto w Euro 2016 nie zagra i wiadomo, z którego koszyka będzie losowana Polska. Można pobawić się w tradycyjne układanie grupy śmierci i grupy marzeń. Przypominamy, że awans wywalczą dwie najlepsze drużyny z każdej grupy oraz cztery drużyny, które zajmą trzecie miejsca (razem 16 z 24 zespołów). Zachęcamy do głosowania!

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Hornet - czyżbyś zakładał, że skończymy na fazie grupowej? :nea
Moja :
Portugalia
Rosja
Polska
Irlandia Pn

A

Anonymous

zeno06 napisał:
Hornet - czyżbyś zakładał, że skończymy na fazie grupowej?
Jak to mówią Zeno ? Że kogo nie ma we wsi :szydera ? No właśnie...z grupy nie wyjdziemy obojętnie przy jakim configu.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12368
Miasto
Somewhere over the rainbow.

Tylko weźcie pod uwagę że jeśli nie wyjdziemy z grupy to mistrzostwa będę mniej udane niż te za czasów Beenhakkera bo awans do finału był trudniejszy do wykonania bo wówczas awans miało zagwarantowany mniej ekip. Tak więc wyjście z grupy we Francji będzie odpowiadało załapaniu się do finałów w 2008 roku.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Hornet napisał:
No właśnie...z grupy nie wyjdziemy obojętnie przy jakim configu.
Przy mojej "szczęśliwej" grupie obstawiam, że wyjdziemy na pierwszym miejscu. :ok Możesz wrócić do tego posta po ME... :klawik.
Właściwie - to o zwycięstwo powalczyć możemy z każdym (i to jest w tym najlepsze :) ). Tyle że z Niemcami, Hiszpanami, Włochami, Belgią czy Anglią (z którą nie wiedzieć czemu nie potrafimy grać) prawdopodobieństwo na wygraną drastycznie spada. A druga rzecz, że mamy kilku (6-8) niezłych zawodników, jedną gwiazdę i myślącego trenera, przyjdą kartki i kontuzje, więc po fazie grupowej będzie ciężko... :(
Edit:
Przy okazji tematu: Al - elegancki avatar miałeś w niedzielę. :ok

A

Anonymous

zeno06 napisał:
Właściwie - to o zwycięstwo powalczyć możemy z każdym (i to jest w tym najlepsze :) ). Tyle że z Niemcami, Hiszpanami, Włochami, Belgią czy Anglią .
Z Francją i Austrią ?? Powodzenia ! Też zanotuj tego posta w notatniku.

marsellusaliveinНиш

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
37

już nawet ostatnio słyszałem, że jedziemy po medal, nie ma innej opcji :dziwak Szanuje dilera polsatowskich dziennikarzy :guma Mam nadzieje na mocją grupę. Jak na razie to nie mamy najmniejszych szans na wygraną z wielkim zespołem na takim turnieju. zapiszcie sobie ten post :klawik.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62

Hornet napisał:
zeno06 napisał:
Hornet - czyżbyś zakładał, że skończymy na fazie grupowej?
Jak to mówią Zeno ? Że kogo nie ma we wsi :szydera ? No właśnie...z grupy nie wyjdziemy obojętnie przy jakim configu.
Oj! jesteś większym pesymistą ode mnie, bo ja to na początku nie sądziłem nawet że przejdziemy kwalifikacje.
My Polacy tacy malkontenci, u mnie w pracy są osoby z wielu krajów i twierdzą że mamy fantastyczny team.
Osobiście czekam na mecz Polska : Anglia - najlepiej w finale :hippie

A

Anonymous

Panowie, dla nas sam awans jest ogromnym sukcesem i mimo faktu iż już na szczęście nasza Drużyna Narodowa nie reprezentuje poziomu "paraolimpijskiego" to jednak nie jesteśmy i jeszcze długo nie będziemy potęga Europejską :zawsty patrząc prawdzie w oczy bez Lewandowskiego tego awansu by nie było :guma
jeśli wyjdziemy z grupy, to będzie cud- czego chłopakom i nam wszystkim życzę :hippie

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu

42 lata od Wembley

Dziś kolejna ważna rocznica w historii reprezentacji Polski. 17 października 1973 roku na stadionie Wembley piłkarska reprezentacja Polski wywalczyła awans do finałów mistrzostw świata. Drużyna pod wodzą Kazimierza Górskiego osiągnęła "zwycięski” remis z Anglią.

jan-tomaszewski-obserwuje-mijajaca-2338_l.jpg

Po dwóch wygranych: z Anglią 2:0 i Walią 3:0, Polacy mieli duże szanse na awans do finałów mistrzostw świata w 1974 roku. Przed ostatnią kolejką sprawa wyglądała następująco: wygrywamy bądź remisujemy z Synami Albionu i mamy awans.
To jednak Anglicy byli zdecydowanym faworytem. To był ten okres czasu, w którym byli przekonani o swojej wielkości. Uważali, że inne zespoły z Europy nie są godne, by z nimi rywalizować. Biało-czerwoni nie byli uważani za mocną ekipę. Andrzej Person, który oglądał ten mecz z wysokości trybun, w rozmowie z Polsatsport.pl przypomina tamte wydarzenia.

Cały mecz możemy obejrzeć i powspominać Tu:

Do góry