Piłka nożna - reprezentacja,rozgrywki pucharowe i klubowe

A

Anonymous

Re: Mecze reprezentacji,rozgrywki pucharowe i klubowe.

viper218 napisał:
Z kolei nie mogę patrzeć na grę Hiszpanów. Nie wiem, niby grają ładnie, niby skutecznie, ale (przynajmniej dla mnie) ich gra jest taka hmmm, denerwująca? Taka usypiająca przed telewizorem. Mecze Hiszpanii są jedynymi na Pucharze Konfederacji, których nie obejrzałem od początku do końca.
Zwykłe zmęczenie materiału ;) od tylu lat dominują w futbolu,to Ci się przejedli wizualnie...ale nadal są mega mocni i skuteczni :ok

A

Anonymous

Dzisiaj, dosłownie godzinę temu, Mistrzyniami Europy do lat 17 zostały Polki !! W finale pokonały 1-0 faworyzowaną ekipę ze Szwecji. Jest to oczywiście największy sukces Polek w historii :) Mecz bardzo ciekawy. Polki po pierwszej połowie mogły, a nawet powinny prowadzić 4-0. Niestety brakowało skuteczności W końcówce oczywiście horror, ale zwycięski i piękna radość przy odbieraniu medali :)
Oczywiście mecz obejrzałem przez przypadek na Eurosporcie. Przykro to stwierdzić, ale mimo śledzenia wyników różnych dyscyplin niestety nie natknąłem się na wzmianki o sukcesach Polek..
A taka zawodniczka jak Ewa Pajor może być baaardzo znaną zawodniczką na świecie :D Sposobem prowadzenia piłki, zastawiania się itp. przypomina Messiego ;) Nawet trochę z wyglądu :D Pomijając oczywiście atrybuty kobiece :)

A

Anonymous

Akurat jestem kolekcjonerem autografów (nie tylko sportowych) i powiem, że w całej swojej kolekcji nie mam ani jednego nadruku czy tym bardziej własnoręcznie wydrukowanego autografu...Największą wartość (nie tylko pieniężną) mają dla mnie podpisy, które sam zdobyłem (najlepiej osobiście, w ostateczności listownie). Co to za problem ściągnąć zdjęcie z autografami ze stron innych "zbieraczy" podpisów (jest tego multum w sieci), potem wrzucić na pena i iść wydrukować, choćby do Rossmana? Żaden. Tylko nie bardzo rozumiem sens tego... A oryginalne podpisy graczy Barcelony też można zdobyć (tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość).

A

Anonymous

Włochy -Urugwaj-Urusi bardziej odczuli trudy tego turnieju od Squadra Azzurra,byli trochę wolniejsi,nie wykorzystali kilku dogodnych sytuacji (Cavani,Forlan) i fatalnie przestrzelali finałowe jedenastki.Pomimo to : wielkie brawa za ambicję :ok

Brazylia-Hiszpania-Brazylia zagrała wspaniale :yes master całkowicie zneutralizowali Hiszpanów już na ich połowie czyli pozbawili śmiertelnej broni-możliwości rozwinięcia "Tiki-taki".Oczywiście gdyby David Luiz nie dokonał prawdziwego cudu :papież na linii bramkowej a Sergio Ramos wykorzystał karnego,przebieg meczu mógł potoczyć się całkiem inaczej.Nie ma też mowy o końcu złotej ery piłkarzy z Półwyspu Iberyjskiego...przy takim potencjale i zapleczu piłkarskim,jeszcze przez lata będą jednym z hegemonów.

A

Anonymous

Dziś przekonamy się czy w końcu po 17 latach będą jakieś szanse na awans do Ligi Mistrzów. Ja mam (o dziwo) dobre przeczucia. Wczoraj niespodziankę zrobił Szachtior Karaganda (Kazachstan) wygrywając 2-0 z Celticem Glasgow...Celtic miał 70% posiadania piłki, a i tak nic mu to nie dało.
No i po wielu wielu latach mamy piłkarza światowego formatu :D Szkoda, że nie jest to, któryś z naszych kopaczy reprezentacji. W kobiecej seniorskiej drużynie zadebiutowała Ewa Pajor (ta która zrobiła taką furorę na MME). Weszła na 15 minut spotkania z Czeszkami. Strzeliła bramkę, zaliczyła asystę i wywalczyła karnego :) Polki wygrały 4-1. Już interesują się nią najlepsze kluby w Europie (długo chyba w Medyku nie pogra...). Warto zaznaczyć, że kobitka nie ma skończonych 17 lat...

A

Anonymous

No i pozamiatane :wariat.Legioniści zaliczyli spinkę na początku i już mają luz.Plus za piękną oprawę meczu :ok Marzenia o LM odkładamy do przyszłego roku.
Jutro w Breslau czysta formalność ale luknąć trzeba,bo Szlachta z Wrocławia ostatnio naprawdę gra ładnie.

A

Anonymous

Może jestem niepoprawnym optymistą, ale marzy mi się mecz taki jaki kiedyś zagrała Wisła z Saragossą :) Pierwszy przegrali 1-4, u siebie przegrywali 0-1. Skończyło się 4-1 i po karnych dalej przeszła Wisła :) Sevilla w pierwszym meczu stwierdziła, że przyjechały ogórki z Polski i chcieli wygrać jak najmniejszym nakładem sił. Gdyby nie czerwona kartka (moim zdaniem niezasłużona), to Śląsk by tego meczu nie przegrał. Ale nie ma co gdybać.
Dzisiaj Sevilla może zagrać rezerwowym składem, bo wierzą, że jest już pozamiatane. W tym trzeba upatrywać szansy. Za te wydarzenia w Hiszpanii, za cwaniakowanie, nieprzyjechanie "kibiców" do Polski, za hiszpański "Katyń" na ich stronie życzę Śląskowi, żeby ich zlali :D

A

Anonymous

No i balon pękł...7 drużyna Primera Division w rezerwowym składzie upokorzyła w Breslau mistrza Polski :wariat
Teraz już każdy wie dlaczego od urodzenia kibicuję Portugalii i Brazylii :hippie
Jestem estetą i kocham piękno (w tym wypadku futbolu) :klawik.
Jak zawsze w Breslau,moi Bracia przesiedleńcy w komplecie stawili się na Stadionie Miejskim i za to : duży plus :ok

A

Anonymous

Gikiewicz słabiutki...Po pierwszej bramce mecz się skończył i widać było, że ze Śląska zeszło powietrze. Chcieli żeby ten mecz się już skończył..Ciekawe kto będzie tym wylosowanym szczęśliwcem? 1 z 30.

A

Anonymous

viper218 napisał:
Ciekawe kto będzie tym wylosowanym szczęśliwcem? 1 z 30.
Według mnie któraś z tych : VFB Stuttgart, Udinese, St.Etienne, Nicea, Partizan Belgrad,Feyenoord Rotterdam,Spartak Moskwa.

A

Anonymous

Wczorajszy transparent Lechii Gdańsk :

4006726IMG_6832.JPG

A

Anonymous

Karwasz twarz..."Galacticos" kupili Bale z Tottenhamu za 100 000 000 euro :eek:
Padł kolejny rekord transferowy...może w tym roku uda im się machnąć Champions League :ok

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58

Hornet napisał:
Karwasz twarz..."Galacticos" kupili Bale z Tottenhamu za 100 000 000 euro :eek:

Kilogram Bale'a kosztuje ok.36 razy więcej od kilograma złota :sarkazm
Królewski klub z Madrytu "Casa de locos" :wariat

A

Anonymous

Moim skromnym zdaniem te kwoty są chore i wzięte z kosmosu (no ale to Galcticos :p). Już cena z CR była przegięciem, a "to" to już w ogóle. Cóż zrobić. Polski klub by za te sto baniek zdobywał Mistrzostwo Polski przez 10 lat :D

A

Anonymous

Podobno w piątek gramy z Czarnogórą mecz o WSZYSTKO :eek: jak te dziady liczą tą tabelkę ?? Według moich obliczeń do awansu jest nam potrzebna ingerencja sił Wyższych :papież

Do góry