Pomoc w wyborze antywirusa

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
Witam,
chciałbym się dowiedzieć od Was jakich używacie antywirusów i dlaczego. Zastanawiam się nad wyborem jakiegoś antywirusa i nie wiem na co się zdecydować.
Swego czasu używałem Ashampoo Anti-Malware + Comodo Firewall, następnie przesiadłem się na Microsoft Security Essentials + Comodo Firewall. Ostatnio na DP dostałem licencję na AVG i tak się zastanawiać w sumie co mam używać.
Testami zrobionymi przez portale raczej nie warto się sugerować (wg mnie) także wolę się zasugerować opiniami innych użytkowników.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28515
Miasto
Trololololo
Re: Jakiego antiwirusa używasz?

Ja antywirusa nie używam, więc za bardzo nie wiem czy mogę się wypowiedzieć ale kompki rodzinki i znajomych chroni z mego polecenia Panda Cloud Pro (Pro ma zaporę) lub free jak ktoś jak ktoś woli inną zaporę.Program spisuje się znakomicie bo co jakiś czas sprawdzam.Jeśli ktoś szuka antywirka który ma nie zadawać zbędnych pytań to polecam pandę no i może jeszcze avaścika bo ostatnimi czasy nieźle sobie radzi w testach.
:mistrzunio

A

Anonymous

Ja ze swojej strony polecam Ci ESET NOD32 Antivirus albo jak wolisz od razu ze zaporą to ESET Smart Security.
Sama używam NODa i nie mam z nim żadnych problemów, a radzi sobie świetnie, jednak jeżeli posiadasz licencję na AVG to nie wahaj się i instaluj :ok

A

Anonymous

yuppy napisał:
Witam,
chciałbym się dowiedzieć od Was jakich używacie antywirusów i dlaczego. Zastanawiam się nad wyborem jakiegoś antywirusa i nie wiem na co się zdecydować.
Yuppy-napisz z łaski swojej jak korzystasz z maszynki ? Bez tego-przy poradach-będziemy błądzili jak we mgle...

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
Używam laptopa głównie do przeglądania stron. Ale wiadomo chce mieć rzeczywistą ochronę w razie jakbym skądś przyniósł jakiegoś wirusa np. poprzez pendrive'a.

A

Anonymous

Płatny czy darmowy ?

Płatny : NIS 2013 + SpyShelter Free
Darmowy : Sandboxie Free + SpyShelter Free

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
Raczej darmowy, gdyż obecnie brak u mnie kasy na kupno jakiegoś antiwirusa.

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
:chory Ahh.. zapomniałem napisać, że nie chcę o avaście nawet programie słyszeć - nic mnie nie przekona do tego programu. Miałem go kiedyś i już go nie chce mieć.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
798
Miasto
Hajnówka
A ja wręcz przeciwnie: twierdzę, że Avast był i jest bardzo dobrym antyvirusem do domowych komputerów.

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
Ja z racji tego, że dzięki niemu nabyłem kilka wirusów jakiś czas temu (nie tylko ja, a nawet paru moich kumpli) to jestem do niego zrażony :klawik.

A

Anonymous

Co do avasta to kiedyś rzeczywiście był to program do niczego i pamiętam, że jak słyszałam, że ktoś go ma to denerwowałam się gdyż to było równoznaczne z tym jakby nie mieć wcale programu antywirusowego, jednak od tamtego czasu sporo się zmieniło, a avast zrobił krok naprzód i jest to teraz całkiem przyzwoity program.

kamil10506

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Kingsoft AV 2012 + PC Tools Firewall/Comodo Firewall + Zemana Antilogger Free. Możesz pomyslec nad Sandboxie Free, w szczególności do przeglądarek www.

Malwarebytes AM i HitmanPro jako skanery na zadanie. Do przegladarki WOT i Bitdefender Trafficlight.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
42500
Miasto
Gdzieś w Polsce
Comodo IS + Zemana Antilogger free. I nawet przy brzydkich stronach lapek czysty :)

Do góry