Problem z Comodo Internet Security

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Mam problem , pojawiła się nowa wersja Comodo Internet Security , ponieważ przez wbudowany w panel programu element , który znajduje nową wersję otrzymałem informację że moja wersja Comodo jest nowa co prawdą nie jest , postanowiłem zaktualizować ją jako nakładkę i tu pojawił się problem oczywiście przed instalacją ustawiłem AppGuarda na install i kliknąłem na instalkę nowej wersji . Po zainstalowaniu kilku procent program poprosił o zresetowanie kompa w celu dalszej instalacji i tak kilka razy a Comodo Internet Security nie mógł się zainstalować , dałem sobie spokój i ściągnąłem sobie
Unistaller Tool do deinstalacji produktów Comodo , rozpakowałem , kliknąłem uruchom jako administrator i pojawiła mi się konsolka na czarnym tle Administrator Removal Tool i musze coś tam wpisać miga Your In put co mam wpisać żeby usunąć CIS i jego wszystkie pozostałości , dodam że coś się porobiło i nie ma śladu ani w dodaj usuń ani w Revo .

Proszę o pomoc !

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28515
Miasto
Trololololo
Tadek59 czy w AppGuardzie (jak przestawiłeś na Install) były jakieś logi związane z Comodo ?? Jeśli nie to git.
Daj zrzut ekranu z tej konsolki, bo jak wyczytałem tam trzeba wybrać jaki produkt comodo chcesz usunąć.

Spróbuj wpisać tam gdzie nie wiesz co masz wpisać Comodo Internet Security i enter.Jak nie wywali to spróbuj zainstalować jeszcze raz comodosa.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
Tadek59 czy w AppGuardzie (jak przestawiłeś na Install) były jakieś logi związane z Comodo ?? Jeśli nie to git.
Daj zrzut ekranu z tej konsolki, bo jak wyczytałem tam trzeba wybrać jaki produkt comodo chcesz usunąć.

Spróbuj wpisać tam gdzie nie wiesz co masz wpisać Comodo Internet Security i enter.Jak nie wywali to spróbuj zainstalować jeszcze raz comodosa.

Logów nie było , wpisywalem Comodo Internet Security i enter i nic , jak dać te zrzuty zrobiłem snapy Ashampo ?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28515
Miasto
Trololololo
no daj zrzut tego okienka, co tam w ogóle jest.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
no daj zrzut tego okienka, co tam w ogóle jest.

lbhzJIX9FPgI67

l9MQD61YwYqc4

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28515
Miasto
Trololololo

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Widać to co wysłałem ?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28515
Miasto
Trololololo
Widać bo poprawiłem, wcześniej nie było widać.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
Widać bo poprawiłem, wcześniej nie było widać.

kliknąłem na 1 ale to nic nie dało on tak jakby przeczytał i pokazał co będzie usunięte ale tego nie zrobił , może trzeba nacisnąć 2 ? :scratch

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Może naciśnij 2, stestuj. Spróbuj odinstalować w trybie awaryjnym. Sprawdż czy są uruchomione jakieś procesy od comodo.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28515
Miasto
Trololololo
1 akceptuję,
2 mam cykora i nie chcę,
Innych opcji tam nie ma, ten uninstaller pochodzi od forumowiczów Comodo, a nie od producenta więc
1)może nie działać bo masz za nową wersję
2)nie działa bo trzeba go uruchomić z prawami admina
3)nie działa bo chce ciebie poddenerwować

Tadek59 spróbuj zainstalować jeszcze raz cisa najnowszego.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
alco napisał:
Może naciśnij 2, stestuj. Spróbuj odinstalować w trybie awaryjnym. Sprawdż czy są uruchomione jakieś procesy od comodo.

Wow po kilku godzinach walki mam odinstalowane i zainstalowana jest nowa wersja , w sumie lubię ten soft i u mnie się sprawdza , ale czasami coś się kiełbasi no cóż moja rada nie robić nakładki jeżeli nie można pobrać i zainstalować nowej wersji z poziomu programu to lepiej całkowicie odinstalować program i dopiero wtedy instalować nową wersję .

Dzięki Oxy za pomoc :dziękuję

pawel101025

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
mam problem gdy wylaczam komputer w antywirusie gomodo internet security wyskakuje mi takie cos omimo tego ,ze wydawca forward tech inc podpisal cyfrowo aplikacje , to nie znajduje sie ona jeszcze na bialej liscie comoda .jezeli ufasz wydawcy Forward Tech Inc i instalujesz lub aktulizujesz jego aplikacje , kliknij przycisk zezwol . ja to przyciaskalem ale gdy dalej wylaczam dalej o wyskakuje chceaby nie wyskikiwalo no bo denerwuje

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28515
Miasto
Trololololo
nie wiem jak jest w comodo ale może po prostu nie zaznaczasz tego aby dodał na stałe do tej listy białej, czyli utworzył regułę.Sprawdź może w podpisach cyfrowych czy jest ten wydawca a jak nie to go tam dodaj.Może pomoże ktoś kto używa tego pakietu.

Do góry