Problem z otwieraniem plików video na PZD

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Nie mam żadnego blokera reklam, a problem jak widać jest globalny i na pewno nie dotyczy tylko naszego forum.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Problem nie dotyczy blokerów reklam. Wcześniej tj. przed niedzielą te same przeglądarki w tych samych wersjach (tj. najnowszych, aktualizowanych w dniach lub dzień po tym jak koledzy wrzucają info na forum) i z tymi samymi ustawieniami dot. blokowania wyświetlały wszystko bez zarzutu. Dzień przed zauważeniem problemu była aktualizacja Chroma do najnowszej wersji, aktualizacje MS są wyłączone. Właściwie jedynymi programami, które mają zielone światło na aktualizację jest Bitdefender TS i Adguard.
Po zauważeniu nieprawidłowego wyświetlania od razu poszło skanowanie Kerishem, WiseCare, Advanced Sytem Care. Chrome wyleciał za pomocą Revo, zostały tylko powiązane pluginy programów wspólnych dla przeglądarek (menadżer haseł, adguard). Flashe wyleciały i była już ich ponowna instalacja. Na Slimjecie było już naprawianie rejestru przeglądarki za pomocą opcji w ustawieniach, wyłączenie wszystkich dodatków, wyłączenie całej ochrony lapka (Bitka, ZAM, ZAL i wszystkich blokerów), wyłączanie - włączanie poszczególnych opcji. Problem pozostał. Jeszcze jedna rzecz mi tylko przychodzi do głowy, że bawiłem się trochę programami ZAM, ZAL, SpyShelter Premium jak współgrają ze sobą, włączanie modułów w jednym, wyłączanie w drugim itp. Z tego softu tylko nowym dla mnie był SS, reszta działała sobie od dawna i nie było problemów.
Interesuje mnie czy np na Palemoon w wersji portable, którą przed chwilą wrzucił Camel
otwiera wam się strona pogadanka-o-wszystkim-i-o-niczym-chat-f3/co-nam-gra-w-duszy-czego-aktualnie-s-uchasz-t368-3680.html?hilit=co%20nam%20w%20duszy#p200490 poprawnie czy tak jak mi:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Edit: Z tego co widzę dzień wcześniej tj. 13 zainstalowałem Interactive Image Creator, ale czy mógł mieć wpływ... :scratch

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
Był podobny problem tematem:"Restorator 2007 PL, czyli jak przetłumaczyć program"
2724532400_1471449306_thumb.jpg
[/url][/img]
i mam pytanie skąd było to wstaw w tym przypadku to: "AefnWeW-st4"? bo faktycznie na YT ten sposób zadziałał.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Zeno
Problem nie dotyczy blokerów reklam....
Masz zainstalowany w przeglądarkach jakiś bloker?...a adguard ? nie pobrał w ostatnim czasie nowych reguł blokujących?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30569
Miasto
Trololololo
przywróćcie sobie system do poprzedniego stanu i pewnie będzie działać, potem zobaczycie co sie zaktualizowało i popsuło filmiki.

hocik

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
466
Miasto
szczecin
Na mojej Operze 12.16 nie działa... (czarny kwadrat), Na FF ver. 47.0 działa , ale bez trybu pełnoekranowego. Flash aktualny. blockerów nie stosuję. Win7.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30569
Miasto
Trololololo
a może po prostu macie włączony html5 i dlatego nie działa,

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
U mnie na Firefox 48 działa i to bez flash playera. Vivaldi, Opera, Slimjet, Chrome, Palemoon - nie działa, jest tylko czarny prostokąt :scratch

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Nadal twierdzę, że nie jest to kwestia blokerów. Wyłączyłem wszystkie moduły w Bitdefenderze wraz zaporą, ZAM, SSPremium, Adguardzie, zmieniłem w Abelsoft StartupStar status tych softów na nieaktywny, zrestartowałem lapka, poblokowałem StartupStarem, to co próbowało się odpalić, resztę - co mi się kojarzyło z blockerami i ochroną pozamykałem w taskmanager, odpaliłem świeżo ściągnięte wersje portable Palemoon i Slimjeta bez dodatków (większość przeglądarek mam w wersji portable), odpaliłem "Co nam w duszy gra" w obydwu i kicha.
Wydaje mi się, że powinienem pobawić się wersjami FlashPlayera i javy i to niekoniecznie najnowszymi. Ewentualnie może coś wywaliło się w PHP forum, tyle że nie ma tutaj związku, z niedziałającą stroną Emmersa.
Na koniec być może trzeba się przeprosić z Firefoxem i częściej z niego korzystać. :)

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
FF miałem chyba wersję43. po aktualizacji do wersji 48 :yahoo DZIAŁA wszystko co nie działało...

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Dziś rano wstawiłem film na Forum i ku mojemu zdziwieniu wszystko działa, wróciło do normy, tak samo na innych stronach. Problem istniał pewnie globalnie w sieci. Wieczorem wysłałem opinię i adres tego wątku do Supportu Chrome i może to coś dało.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Potwierdzam u mnie również filmiki zaczęły się wyświetlać poprawnie.
Znaczyłoby to, że problem nie dotyczył forum, flashplayerów czy blokerów. A że problem był wspólny dla wszystkich i powszechny to myślę, że dotyczy samego certyfkatu Google. Grzebiąc wieczorem w slimjecie w Ustawieniach/ HTTP/SSL/ Zarządzaj certyfikatami - zauważyłem, iż certyfiakt Google jest w zakładce "Niezaufani wydawcy" i jest nieaktualny. Nie potrafiłem go dodać do zaufanych (nie wiem, czy użytkownik może to zrobić), to go skasowałem. Nie przyniosło to jednak poprawy. Skoro problem dotyczył jednak wyświetlania wstawianych filmików z YT na forum (filmiki z Vimeo wyświetlały się na stronach PZD poprawnie) to podejrzewam, że Google coś skopało w certyfikacie i przeglądarki blokowały wyświetlanie filmików z YT od niezaufanego wydawcy. Być może Google usunęło już błędy w certyfikacie (wydało aktualny). Nie daje to odpowiedzi dlaczego na samym YT filmiki wyświetlały się poprawnie, ale i tak lepszej, sensownej koncepcji nie mam. :scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30569
Miasto
Trololololo
No to klawo :guma :bea

Do góry