niewadzkak
Świeżak
- Reakcje/Polubienia
- 2
Cześć. Mam laptopa Toshiba Satellite P770-120 i jakiś czas temu pisałam z tym samym problemem (nie działa mi rozjaśnianie i ściemnianie ekranu kombinacjami FN+F7, FN+F8, pomimo działania innych klawiszy funkcyjnych) i wtedy jedyne, co zadziałało, to nieinstalowanie aktualizacji systemu. Niestety jakaś aktualizacja w końcu się zainstalowała i znowu przestało mi to działać. Zauważyłam jednak, że rozjaśnianie i ściemnianie działa mi od razu po włączeniu/zresetowanie komputera i po pewnej chwili przestaje działać, a więc zakładam, że jakiś program się uruchamia i blokuje te funkcje.
W jaki sposób mogę zidentyfikować winowajcę tego zamieszania? Próbowałam zainstalować Toshiba Value Added Package, jednak system twierdzi, że mam już zainstalowaną inną wersję tego programu, mimo że nie widzę jej ani przez Dodaj lub usuń programy, ani nie mogę znaleźć wpisu w edytorze rejestru pod HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall.
W jaki sposób mogę zidentyfikować winowajcę tego zamieszania? Próbowałam zainstalować Toshiba Value Added Package, jednak system twierdzi, że mam już zainstalowaną inną wersję tego programu, mimo że nie widzę jej ani przez Dodaj lub usuń programy, ani nie mogę znaleźć wpisu w edytorze rejestru pod HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall.