Problemy z Shadow Defender

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Problem zauważyłem gdy próba skanowania systemy Hitmanem pro zakończyła się restartem kompka ( XP ) , restart następował każdorazowo po rozpoczęciu skanowania. Metodą prób i błędów dostrzegłem zależność że to uruchomienie SD powodowało restart systemu podczas rozpoczęcia skanowania Hitmanem Nie tyle samo uruchomienie powodowało opisany restart tylko uruchomienie SD podczas którego sporadycznie i losowo pojawiał się monit o błędzie SD po którym to program automatycznie się zamykał
Reasumując
SD zainstalowany HP działa i brak restartów
SD zainstalowany i działający poprawnie HP działa i brak restartów
SD zainstalowany lecz wystarczy jeden monit o błędzie podczas rozruch i HP podczas rozpoczęcia skanu resetuje system
Przeinstalowanie SD nic nie daje ...przy wersji 1.3 i 1.1 jest to samo
Dodam ze SD i HP używam od bardzo dawna i nigdy nie miałem takich problemów. Najdziwniejsze jest to że SD ni stąd, ni zowąd zaczyna sypać błędami co destabilizuje cały system
Jakieś sugestie ??

ichito

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
235
Miasto
Kraków
Najnowsze wersje nie dodają zbyt wiele w funkcjonalności dla XP...poza właściwie buforem lokowanym w pamięci nic się nie zmienia dla tego systemu. Odinstaluj najnowszą wersję i zainstaluj starą stabilną oznaczoną jako 1.1.0.325. To prawdopodobnie pomoże.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Wersje 1.1.0.325 już instalowałem i niestety bez zmian. Czasem na 10 uruchomień 2 błędy a innym razem 7 ...przedtem z ta wersją nigdy nie miałem problemów a teraz nie wiem co się dzieje. Wirtualizacja systemu to w moim przypadku pierwsza linia obrony a tu taki niefart :(
Postaram się wrzucić komunikat o błędzie jaki wyświetla SD może to rozjaśni trochę sytuację
Dziś przy błędzie SD i odpaleniu HP pojawił się BSOD lecz niestety moje wcześniejsze ustawienia nie pozwoliły na jego zapisanie ...obecnie zmieniłem je i czekam ...może to coś pomoże w rozwiązaniu problemu

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30518
Miasto
Trololololo
Pozostaje chyba tylko to zgłosić do suportu i sprawdzić logi np tym programem
WhoCrashed – to bezpłatna wersja programu przeznaczonego do wykrywania i analizowania źródła problemu który wystąpił w systemie Windows. WhoCrashed pomaga w sytuacjach, gdy komputer restartuje się nagle . Dzięki WhoCrashed możemy sprawdzić co było przyczyną zrestartowania komputera, program analizuje logi z dziennika zdarzeń które są tworzone przy każdej awarii systemu czy podczas wystąpienia błędu.

W większości przyczyną błędów są złe/niedopracowane sterowniki czy błędy w oprogramowaniu i program będzie starał się podpowiedzieć jak je rozwiązać.Program wyświetla informacje o sterownikach, które spowodowały błąd i restart systemu.
http://programyzadarmo.net.pl/goto/1901

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Długo nie czekałem na BSOD`a
Hitman zawsze resetuje system gdy wyświetla monit - skanowanie twardego dysku - czyli na samym początku
Driver_not_lees__or_egual
stop 0x000000D1 (0x00000000) (0x00000002) (0x00000008) (0x0000000)
mam też pliki memory dmp (160MB) i mini dmp ( pare kilo )
Wypróbuję jeszcze tego WhoCrashed`a może dowiem się czegoś mądrego

edit
analiza memory dmp

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Nie widzę tam słowa o SD a problem ten występuje tylko wtedy gdy on jest zainstalowany :scratch
wcześniej napisałem że SD musi strzelić błędem żeby HP zresetował system lecz teraz wystarczy że zainstaluję SD i HP robi reset

analiza mini dmp

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

diskpt.sys - co to ??

tłumaczenie błędu
KBOpmf2.jpg

Teraz proszę niech ktoś to zbierze do kupy i wyciągnie wnioski które znowu zaprowadzą stan błogości na moim kompku :yhy

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Podbijam temat do góry
Problem nadal występuje
- komenda chkdsk /f /r nic nie wykryła
- smart
BqQiuJT.jpg

- memtest ok
- plik stronicowania zrobiony na nowo
- odinstalowanie zemany tez nic nie poprawia

- odinstalowanie SD rozwiązuje problem lecz nie jest to oczekiwane przeze mnie rozwiązanie
...ktoś to ogarnia ?
Co to jest diskpt.sys bo jakoś nie mogę znaleźć info

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Czyli pozostaje rozstać się z Hitmanem Pro i go odinstalować a wszystko wróci do normy , u mnie się okazało że nie mogę używać na moim kompie Malwarebytes Anti-Malware PRO i z wielkim żalem musiałem się z nim rozstać cały czas pojawiały się problemy i to o dziwo z dźwiękiem , problemu szukałem kilka miesięcy i całkiem przypadkowo na to wpadłem po odinstalowaniu tego właśnie programu problem zniknął :scratch

A

Anonymous

diskpt.sys to sterownik SD. Widzę że nie podoba się on hitmanowi i uznaje go za podejrzanego (przynajmniej u mnie). Spróbuj dodać go w hitmanie do ignorowanych, czy jak to się tam zwie.
Pisz też do supportu SD że sterownik świruje.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Najdziwniejsze jest to że SD i HP koegzystowały obok siebie długi czas i nigdy nie było żadnych problemów aż tu nagle ...dziwnym jest jeszcze fakt że klon SD YesShield działa z HP i ww problem nie występuje ( czy jest on godny zaufania?)
Skrobnę do nich i zobaczę co to da
Edit
-YesShield tak samo jak SD zaczął podpadać HP więc odpada
-WTF koliduje z keriver 1 click i także odpada

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30518
Miasto
Trololololo
coś mi się wydaje że musisz o tym poinformować panów od HitmanaPro

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Trudno to nazwać problemem, ale przed chwilą miałem dziwne wydarzenie związane z Shadow Defenderem. Chciałem coś sprawdzić przeinstalowywując inny program. Skorzystałem z notatki Skicky Notes, by mieć pod ręką klucz do tamtego programu. Później włączyłem Shadow Mode i po sprawdzaniu tamtego programu zrobiłem restart, by odrzucić zmiany. Po restarcie SD był w trayu i chciałem go uruchomić ponownie, ale za Chiny Ludowe się nie dało. Zero reakcji. Na pulpicie była cały czas notatka Sticky Notes, którą w końcu skasowałem. Następnie znowu spróbowałem włączyć SD i wtedy zadziałało. Parę razy powtórzyłem akcję ze Sticky Notes i zawsze blokował SD (tzn. za pierwszym razem się uruchamiał, ale później kicha :dziwak ). Zaraz przypomniał mi system alarmowy z Vabanku, który zablokowano blaszką. Taka pierdółka. :dziwak

Do góry