Ranga Kolekcjoner

Nowa ranga " kolekcjoner"

• TAK

Głosy: 23 88,5%
  • NIE

Głosy: 3 11,5%

• Głosujących
    26
  • Poll closed .
Status
Zamknięty.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
longinus napisał:
I zostałby wrogiem nr 1 na PZD :Stop :p :p
Nie tak dawno w jakimś konkursie kolega ORGANIZATOR pousuwał parę postów nie w temacie.Jakież były pretensje i zgrzytanie zębów :yhy
I wszystko stało się jasne w temacie. Nikt nie chce zbierać później przykrych uwag... ale tofana, graf i inni mogą? A najlepiej osoby które organizują konkursy. Tu bym powiedział - temat prowadzący donikąd.

A

Anonymous

Ola napisał:
niektórym przeszkadzają nawet majtki między nogami i przenoszą wszystko na forum
Olu-nie będę się wdawał w detale...ale są sytuacje w życiu kiedy te majtki naprawdę przeszkadzają :zawsty .

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
senior38 napisał:
A może utworzyć rangę dziadek dla najstarszych osób na tym forum :)

sheriff napisał:
Co do rangi dziadek ładniej to nazwawszy weteran forum .

Jedno nie oznacza drugiego, tak więc moim bardzo nieskromnym :jezyk zdaniem, pierwsze wyklucza to drugie.

Do tej pierwszej rangi być może mógłby się zaliczać senior38. :scratch Jeżeli jednak w nicku liczba 38 oznacza wiek w dniu rejestracji (06 Lis 2010 12:17), to Uważam Rze wiek 42 lata nie upoważnia do takiej rangi. Nie wiem jaki by to mógł być wiek, tylko tak sobie myślę, że to by musiało być udowodnione chyba przynajmniej z 60 lat.
Do sprawdzania dowodów osobistych (patrzenia w metryki) proponuję wyznaczyć naszego forumowego Kol. Horneta, ponieważ zauważyłem, że w MINI-CHAT już od dawna stoi na bramce. :szydera
Proszę Cię tylko Kol. Szerszeniu abyś źle tej nominacji nie zrozumiał, bo prawda jest taka, że odkąd tematy polityczne wyleciały z forum, to nawet Cię polubiłem. :ok
To wszystko są tylko takie luźne propozycje bo i ten temat - jak się tego domyślam - z pozycji coś zmarkotniałego nam ostatnio :( SZEFA, został bardzo luźno potraktowany.

Oczywiście, jeżeli są tak wiekowe osoby na forum, to z racji tego że lubię starsze osoby, jestem całkowicie na TAK.

Druga opcja jest mi również bardzo bliska. Myślę, że właśnie coś bardzo podobnego miałem na myśli, gdy pisałem w nieistniejącym już temacie o Kol. marsellus. Takich ludzi należy w jakiś sposób wyróżniać a nie głęboko zakopywać w pokładach niepamięci. !!

Różnica pomiędzy tymi dwoma rangami byłaby taka, że tę pierwszą by otrzymywał każdy kto przekroczy jakąś granicę wieku (np. te 60 lat), a tę drugą ktoś, kto pozostaje na forum minimum np. 5 lat (choć i to uważam że jest niska granica).
Reasumując, do pierwszej rangi jak sądzę można by znaleźć na forum kandydatów, do drugiej trzeba jeszcze trochę wszystkim poczekać (dorosnąć :p ).

Z tymi rangami nie jest to taki głupi pomysł. Po iluś postach, latach, poniesionych kosztach... i wniesionym negatywnym bądź pozytywnym wkładzie w funkcjonowanie programyzadarmo.net.pl/forum/, wielu mogłoby wyglądać tak:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
lub tak:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

graf napisał:
Proszę Cię tylko Kol. Szerszeniu abyś źle tej nominacji nie zrozumiał, bo prawda jest taka, że odkąd tematy polityczne wyleciały z forum, to nawet Cię polubiłem.
To wszystko są tylko takie luźne propozycje bo i ten temat - jak się tego domyślam - z pozycji coś zmarkotniałego nam ostatnio SZEFA, został bardzo luźno potraktowany.
Grafie-jak już się tak uzewnętrzniamy :zawsty to powiem,że ja Ciebie całkowicie polubiłem...przede wszystkim za poczucie humoru...ostre jak brzytwa :ok .
Co do zmarkotnienia naszego Szefa to sprawa jest transparentna : albo się zakochał albo wszedł ostro w jakiś poważny biznes...
A ja bym jeszcze dodał rangę : Champion albo SuperGwiazda-to dla tych którzy mają tutaj po kilka kont i w trójnasób są bardzo aktywni :szydera

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Co do zagadnienia czystek konkursowych, mnie proszę nie brać pod uwagę choćby dlatego, że nie mam na to już zupełnie czasu.

Sam też nikogo do takiej roli nie proponuję.

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
209
longinus napisał:
alberto napisał:
To ja proponuję longinusa, bo widzę, że on nie bierze udziału w konkursach, więc nie będzie stronniczy.
I zostałby wrogiem nr 1 na PZD :Stop :p :p
Nie tak dawno w jakimś konkursie kolega ORGANIZATOR pousuwał parę postów nie w temacie.Jakież były pretensje i zgrzytanie zębów :yhy

No chyba racja! :p
Najlepiej jak organizujący konkurs wyznaczy jakieś ostrzejsze kryteria, bo jak widzę użytkownicy "wstają z grobu", żeby sięgnąć po lickę, a dla forum i społeczności tutejszej nic nie zrobili! :england

A

Anonymous

Nie są potrzebne ostrzejsze kryteria, tylko pora żeby na tym forum były przestrzegane jakiekolwiek zasady, czyli jak pod konkursem jest napisane, że trzeba napisać sensowny komentarz, to tylko osoby, które spełniły te warunki zostają dopuszczone do konkursu, a reszta np nie bierze udziału w losowaniu itp, a teraz jest tak, że jest napisane "sensowny komentarz", ktoś napisze coś w stylu "chcę wygrać ten program bo mi się podoba" i co się dzieje? Też bierze udział w konkursie, to w takim razie po co są jakiekolwiek zasady jak żadne z nich nie są na tym forum przestrzegane, kompletna samowolka wszystkim wszystko wolno, nie ma sensu dawać kolejnych zasad jak nie ma planu takiego żeby zadbać o to żeby użytkownicy ich przestrzegali, przede wszystkim to się powinno zmienić przynajmniej moim zdaniem

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Ola napisał:
a teraz jest tak, że jest napisane "sensowny komentarz", ktoś napisze coś w stylu "chcę wygrać ten program bo mi się podoba" i co się dzieje? Też bierze udział w konkursie,

Po pierwsze sformułowanie "sensowny komentarz" trudno zdefiniować, więc każdy jest dobry. I nie o to chodzi, bo komentarz konkretny też każdy napisze. Chodzi o to, żeby zwiększyć szanse aktywnych użytkowników, kosztem tych co tylko uczestniczą w konkursach.
Na przykład:
VIP Fąfel liczony jest 3x
Moderator 3x
Zasłużony 2x
inni 1x
lub cos w tym rodzaju. :ok

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Olu zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości co do tego co napisałaś. Zastanawia mnie jednak jak to powinno wyglądać.

Scenariusz 1
Przed losowaniem odrzucam osoby, które wg mnie nie sprostały, tj. nie spełniły warunków uczestnictwa - co skutkuje bluzgami na PW itp.

Scenariusz 2
Moderatorzy usuwają każdy wpis, który nie spełnia warunków uczestnictwa z wysłaniem informacji, że takie coś miało miejsce.

Chodzi mi o to, że pasowałoby, żeby taka osoba miała szanse się trochę wysilić (po ewentualnym ostrzeżeniu) i jednak zredagować sensowny komentarz ponownie.
Na pytanie: dlaczego organizator konkursu nie wystosuje takiej notki do osoby nie spełniającej warunków odpowiadam od razu - ponieważ funkcja moderatora - jak sama nazwa wskazuje zobowiązuje do takich działań.

A

Anonymous

longinus napisał:
Ponieważ koleżanka tofana często sama organizuje konkursy i jest znawczynią tematu
proponuję ją ustanowić modem
A co ma piernik do wiatraka ?? Apeluję o ustanowienie Modem kogoś spoza sitwy.Aby cała władza nie była spod jednego adresu :wariat .

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Nie chccę być Modem, ale mój system mi się podoba! :p

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28503
Miasto
Trololololo
więc jest jakiś chętny na przyznanie moda czy nie ?? w sumie też możemy wszyscy (ja i modzi) kasować te komentarze a jakby co to będzie na mnie i wcale nie będę się nikomu tłumaczył.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
42488
Miasto
Gdzieś w Polsce
Ja jak Ola uważam, że nie są potrzebne żadne dodatkowe kryteria, ekzekwujmy te które są. Po co nowe, które pójdą w zapomnienie i ta sama dyskusja będzie po raz kolejny za jakiś czas.
A z drugiej strony pomysł Tofany o sposobie liczenia komentarzy od rangi jest w dobrym kierunku.

A

Anonymous

tofana napisał:
Ola napisał:
a teraz jest tak, że jest napisane "sensowny komentarz", ktoś napisze coś w stylu "chcę wygrać ten program bo mi się podoba" i co się dzieje? Też bierze udział w konkursie,

Po pierwsze sformułowanie "sensowny komentarz" trudno zdefiniować, więc każdy jest dobry. I nie o to chodzi, bo komentarz konkretny też każdy napisze. Chodzi o to, żeby zwiększyć szanse aktywnych użytkowników, kosztem tych co tylko uczestniczą w konkursach.
Na przykład:
VIP Fąfel liczony jest 3x
Moderator 3x
Zasłużony 2x
inni 1x
lub cos w tym rodzaju. :ok

Ja uważam, że to wcale nie jest trudne zdefiniować co jest sensownym komentarzem, a co nie...
Naprawdę uważasz, że konkretny komentarz, to każdy napisze? Optymistka z Ciebie, przeglądając tematy konkursowe już na pierwszy rzut oka widać, że nie każdy umie napisać konkretny komentarz

Twój sposób liczenia mnie osobiście się podoba

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Pomysł Tofany głupi nie jest, ale... jest pewno ale
Co prawda nie organizuję ich na okrągło, jednak jak pamiętam konkurs o NVT ERPro, to Andrea poprosił mnie o link do trwającego konkursu. Nie wiem jaka byłaby wówczas jego reakcja, gdybym oprócz kryterium random.org stosował dodatkowo "wagi" od rangi. A wyjaśniać przed konkursem zawiłości związane z losowaniem i "wagą" rangi mogłoby być mało wygodne. Nie mówiąc już, gdyby dowiedział się o tym po fakcie. Tak więc pomysł z jednej strony dobry, ale dla kogoś kto tych kilka licencji zdobywa bezpośrednio od developera, to jednak takie kolorowe nie jest :zawsty

Status
Zamknięty.
Do góry