Rdio (3 m-ce supskrypcji)

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8
Rdio is a streaming radio service much like Pandora, where you discover music through your friends and followers. With over 20 million songs available and more added every week, you can immediately listen to popular hits, new releases, and old favorites. When you’re in the mood to hear something new, follow friends, artists, and tastemakers and let their favorites find their way to your ears. Build a playlist—solo or in collaboration with friends — then sync everything to your device for offline listening.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
gift card

aplikacje

Rdio works in a browser, on your desktop (PC & Mac), on Android, BlackBerry, Windows Phone and iPhone smartphones, iPads, and on Sonos and Roku systems

w czerwcu br Swoją premierę miała polska wersja Rdio — usługi założonej przez Niklasa Zennströma i Janusa Friisa, których dziełem jest również Skype i niesławna Kazaa.
także można skorzystać

If you are new to Rdio, just sign up for a new account. Check your email and click on the link to complete your registration.
Once you redeemed this code, you will receive confirmation of the free 3 months. And as soon as you sign in to your Rdio account, you will be given an offer for $25 credit to use their Vdio service (movies, TV show, etc). Credit expires on 18 Aug though.
strony są po polskiemu

kinimoD

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Ktoś z tego korzysta? Jak to się prezentuje? Czytałem w prasie parę porównań ze Spotify i tym podobnymi i Rdio wypadało tak se, ale prasa nie zawsze jest obiektywna. Jest tam jakaś polska muza wogóle?
Poza tym dzięki za info. Mimo wszystko trzeba będzie skorzystać z 3 miesięcy za darmo :)

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8
kinimoD napisał:
Ktoś z tego korzysta? Jak to się prezentuje? Czytałem w prasie parę porównań ze Spotify i tym podobnymi i Rdio wypadało tak se, ale prasa nie zawsze jest obiektywna. Jest tam jakaś polska muza wogóle?
Poza tym dzięki za info. Mimo wszystko trzeba będzie skorzystać z 3 miesięcy za darmo :)
niewiele ale zobacz

Główne funkcje programu Rdio:
- podstawowe opcje związane z odtwarzaniem (graj, pauza, następny/poprzedni utwór, regulacja głośności, zapętlenie, kolejność losowa, przewijanie piosenki),
- wygodna wyszukiwarka muzyki z opcjami filtrowania według wykonawców, albumów, utworów, list odtwarzania, osób i wytwórni,
- standardowe playlisty (najczęściej grane, ostatnia aktywność, listy przebojów, nowo wydane albumy),
- tryb mini-odtwarzacza,
- opcje społecznościowe, pozwalające na obserwowanie znajomych użytkowników czy śledzenie autorskich list odtwarzania,
- automatyczne generowanie stacji radiowych,
- możliwość odkładania utworów na później,
- wyświetlanie informacji o albumach i artystach,
- propozycje pokrewnych wykonawców,
- historia odtwarzanych utworów,
- synchronizowanie muzyki z telefonem i tabletem,
- udostępnianie ulubionych utworów, albumów i playlist za pomocą portali społecznościowych (Facebook, Twitter), strony Rdio lub odtwarzacza online,
- wyświetlanie powiadomień na temat nowych albumów oraz zdarzeń w profilu użytkownika,
- dopasowywanie kolekcji muzycznej do bibliotek iTunes i Windows Media Player,
- współpraca z serwisami Twitter, Facebook i Last.fm.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12737
Miasto
Somewhere over the rainbow.
kinimoD napisał:

Ja korzystałem ale przez chwilę, nie podoba mi się wygląd serwisu, szczególnie wali po oczach główna strona i polskie znaki. Co do muzyki to jest sporo znanych płyt ale przy niektórych jest informacja, że nie mogę ich odsłuchać w danym kraju. Jeśli jednak kopałem głębiej to już nie było wesoło bo nie ma mniej komercyjnej muzyki z lat 30, 40 i 50. Jeśli chodzi o polskie wydawnictwa to jest ostatnia płyta Kultu i Dawida jakiegoś tam, nie kojarzę go.
Najlepiej sam poszukaj co jest a czego nie ma bo najlepiej wiesz czego słuchasz:)

sigma

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Obleci w tłoku. Dla mnie fajne jest to, że można sobie posłuchać piosenek z poszczególnych albumów.

Do góry