Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Panowie z parazespołu parlamentarnego doszli do wniosku ze brzoza była złamana przed 10 kwietnia, albo może wcześniej.
Obiecuje kolejne rewelacje

A

Anonymous

Jakub Wojewódzki oblany żrącym czymś w kolorze brunatnym...Mam pewne podejrzenia co to mogło być. Wszędzie faszyzm.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
.

Poza tą niezwykle ważną informacją, mam jeszcze coś co powoduje, że rozważam zostanie w domu na czas trwania Marszu Niepodległości...Otóż PiS i Kluby GP robią marsz dzień wcześniej a potem jadą do Krakowa. Widzę w tym coś grubszego (ale tak jak większość oszołomów mam paranoję, więc pewnie nie mam racji). Możliwe, że mają jakieś cynki co może się wydarzyć w stolicy. O zastosowaniu wojska i przyjeździe "antyglobalistów" na "szczyt" wiedziałem od dawna..Co jeszcze się wydarzy?

PS. Mam jedno całkiem na serio pytanie do kogoś kto usunął mojego poprzedniego posta. Dlaczego został usunięty? Nie wiem co napisałem nie tak (dużo gorsze posty były i są). Chcę uniknąć w przyszłości takiej sytuacji, więc nie będę pisał czegoś czego nie powinienem. Pozdrawiam :hippie

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
II Konferencja Smoleńska

Pod linkiem można znaleźć spis treści konferencji, oraz streszczenie tematyki. Zapewne zauważyliście, że strona rządowa, GW i niektórzy inni próbują zamykać dyskusję i badanie katastrofy smoleńskiej chwytami ad personam - dezawuując naukowców oraz sugerując, że jest tylko kilku którzy na serio badają hipotezę zamachu, zaś cała społeczność naukowa jest przekonana że nie ma o czym rozmawiać.

Vide tytuł newsa Wyborczej i konstrukcja artykułu "referującego" konferencję.

Sprawy mają się jednak inaczej. Znaczna część środowiska naukowego jest oburzona zarówno tym, że obraża się niezależnych od rządu badaczy, wkurzona cenzurą jaką próbuje się stosować (rząd, media) względem ludzi nauki chcących zbadać i wyjaśnić przyczyny katastrofy, wreszcie otwarta jest na wszystkie możliwe rozsądne wyjaśnienia, włącznie z zamachem. O tym że sprawa "oficjalnego śledztwa" śmierdzi przekonani są prawie wszyscy, co mają oczy otwarte i myślą samodzielnie, a tak źle z tym u naukowców nie jest. Zatem zaświadczam - w środowisku naukowym, które jeszcze nie wie, w przeciwieństwie do mediów i lemingów, co się wydarzyło, niewielu podziela poglądy oficjalnej propagandy. Ale to prawda, wielu się boi odzywać w tej sprawie, bo w końcu PO ma długie ręce, a autonomia uczelni jest już mitem, dzięki nowym ustawom wprowadzonym przez PO oraz polityce naukowej tejże Partii.

:england

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Chyba znaczna część społeczeństwa jest oburzona, ale z innego powodu
Ciekawe co jeszcze ciekawego wymyślą.
w niezależna.pl

A

Anonymous

polak - zacznij pisać na temat, a nie jednozdaniowe "wywody", z których nic nie wynika. :klawik.
:hippie
Areopagita napisał coś z czym możesz się nie zgadzać. Trudno. Skomentuj to jakoś inaczej. Mojego posta pewnie zgłosiłeś i go usunęli. :ok
Tak gwoli przypomnienia. Ta "znaczna" część społeczeństwa, o której myślisz ciągle się zmniejsza. :)
A od Konferencji ważniejsze przecież są dywagacje kto zostanie selekcjonerem.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Wynika bardzo dużo z tego: Jednych posądzacie że kłamią i mataczą, ale drudzy chyba zachowują się gorzej, oni tworzą coraz to nowe scenariusze, zupełnie nieprawdopodobne. Mitomani mącocy w ludzkich głowach
Mam gdzieś kombinacje PO i mity Pisu, mam własny rozum i wiem już jak to jest.

Co do postów. jeżeli zgłaszam to tylko takie, które mnie obrażają, a parę takich było.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
polak900 napisał:
Panowie z parazespołu parlamentarnego doszli do wniosku ze brzoza była złamana przed 10 kwietnia, albo może wcześniej.
Obiecuje kolejne rewelacje

Polak napisałeś tak, jakbyś posiadał znajomość faktu, że została złamana 10.04.10. Tymczasem jednak takiej wiedzy nie masz, bowiem warunkiem jej posiadania jest obserwacja wydarzenia jej złamania się w kontakcie z samolotem. Zakładam, że nie byłeś na miejscu zdarzenia a wszelką wiedzę czerpiesz z mediów, czyli z drugiej ręki. Może zatem dostosujesz moc swoich opinii, do rzetelności źródła, z którego czerpiesz wiedzę. A to już wielokrotnie okazywało się w sprawie wydarzeń w Smoleńsku - nierzetelne. Nie słuchałem konferencji - Ty zapewne tak, w związku z tym wiesz, że została podana argumentacja za hipotezą, z odwołaniem się do świadectw, które mają potwierdzać ową hipotezę, a którymi są zdjęcia satelitarne danego obszaru spod katastrofy.

W zawiązku z tym mam do Ciebie prośbę - podawaj przedstawiane hipotezy tak jak są przedstawiane, jako hipotezy oraz z uprawdopodabniającą je argumentacją. Hipotezy mogą być mylne, a argumentacja wadliwa formalnie lub merytorycznie. Jeżeli wiesz, że tak jest w tym wypadku, to pokaż na czym polega konkretny błąd i niestety - o to również proszę, dostarcz uzasadnienia, że Twoja argumentacja jest zasadna, tak jak robią to Ci z których się wyśmiewasz. Jeżeli jednak nie dysponujesz taką wiedzą, to nie dołączaj do szeregu Polaków, którzy biją w tych co zachowują się normalnie i właściwie usiłując wyjaśnić najtragiczniejszą katastrofę lotniczą z udziałem polskiej władzy - pary prezydenckiej, ostatniego prezydenta na wychodźstwie, przedstawicieli sejmu i senatu, rodzin ofiar Katynia, personelu BOR i lotniczego. Nie ma potrzeby promowania postaw haniebnych takich jak wyśmiewanie sprawiedliwego potraktowania zmarłych i co chce podkreślić - władz Rzeczypospolitej.

Wynika bardzo dużo z tego: Jednych posądzacie że kłamią i mataczą, ale drudzy chyba zachowują się gorzej, oni tworzą coraz to nowe scenariusze, zupełnie nieprawdopodobne. Mitomani mącocy w ludzkich głowach Mam gdzieś kombinacje PO i mity Pisu, mam własny rozum i wiem już jak to jest.

Chopie, to są naukowcy, którzy myślą krytycznie. Natomiast w Twoich postach krytycyzmu nie uświadczy się za grosz. Ani wiedzy. To co nazywasz swoim rozumem, to opinia, w dodatku nie Twoja, tylko zasłyszana. Pierwszym elementem wykształcenia naukowego jest umiejętność zajęcia postawy krytycznej, to znaczy - otwartej na wszelkie rozsądne możliwości, uzasadniania swoich tez i krytykowanie tych, z którymi się nie zgadzam, ale rzeczowo i w odniesieniu do wspólnoty naukowej, która to oceni oraz, to banał, odróżnianie nieuzasadnionych opinii od uzasadnionych hipotez oraz wiedzy.

Mitomani mącocy w ludzkich głowach

Ten proces formułowania hipotez, w nawiązaniu do danych, to jest właśnie nauka. I z tego twojego jednego wpisu widzę, że o badaniu naukowym nie masz pojęcia.

Zmarli mogą mówić tylko ustami żywych.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Sorry oni zachowują się normalnie ? Tworzenie mitów dla własnego widzi misie, dla władzy jest czyś normalnym
Nie podaje źródeł, bo to są moje przemyślenia na ten temat.

A

Anonymous

polak - a skąd wiesz, że któryś z tych "mitów" nie okaże się prawdą? Przecież tak naprawdę my po ponad 3 latach od katastrofy nie wiemy nic!! Nie mamy dowodów, wraku. Nie przeprowadziliśmy badań. Ten "parazespół" bez możliwości pracy nad wrakiem i tak zrobił bardzo dużo. Wielu naukowców z innych krajów kwestionowało wyliczenia zawarte w raporcie MAK-u/Millera. Przeważnie nikt o tym nie wie, bo nie jest to pokazywane w telewizji. Ale w internecie już można się dokopać do pewnych rzeczy.

Jeśli poczułeś się urażony jednym z poprzednich postów to przepraszam. :ok Pamiętaj jednak o tym, że kij ma dwa końce i jeśli Ty kogoś wyśmiewasz i oczerniasz to możesz zostać potraktowany w podobny sposób. :hippie
Bardzo fajnie, że masz WŁASNE przemyślenia. Nieważne jakie ale WŁASNE. Niektórzy mogą mieć inne, ale też WŁASNE.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
polak900 napisał:
Nie podaje źródeł, bo to są moje przemyślenia na ten temat.

No tego się domyślamy. A na konferencji naukowcy prezentują własne przemyślenia na ten sam temat, zazwyczaj wężej ujęty, podając argumenty za i przeciw. Jak sądzisz, Polak, ile sekund Twoje przemyślenia by wytrzymały poddane krytyce owych zebranych na sali?

Opinia to opinia, system prawny nie zabrania wierzyć w największe bzdury. Ale trzeba umieć to odróżniać od wiedzy. Nie jestem specjalistą z genetyki. Gdybym się bawił w przemyślenia na ten temat, zamiast poczytać jakieś solidne wprowadzenia, to moje opinie byłyby g...o warte.

Nie gniewaj się, ale wykładam metodologię nauk. No i jestem Polakiem, nie znoszę całej tej hańby związanej z faktem, że badania dokonują się w oparciu o zdjęcia, bo wrak, zniszczony, ale umyty :szydera nie jest w polskich rekach, tylko rosyjskich władz, które plują nam tym w twarz i śmieją siew nos. Kto jest za to odpowiedzialny, że Rosjanie wyprosili polskie służby z rejonu katastrofy, zostawiając tylko ryjąca do 1 m w ziemi Kopacz? No kto?

Nasz kochany PDT. Historia mu tego nie zapomni.

:england

A

Anonymous

Może dla odmiany "porozmawiajmy" o tym?

W sumie było do przewidzenia. To tak dla tych, którzy "martwią się" tym co się mówi/myśli na Zachodzie o Polsce. Warto zdać sobie sprawę, że mają nas tam głęboko w dupie. Tak samo jeśli chodzi o II WŚ, o Katyń czy o Smoleńsk..

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Wiesz viper218 ja bez powodu nigdy nie obrażam w rozmowie na forum
Skąd wiem, że te mity nie są prawdą, bo pozbawione są jakiegokolwiek sensu.
Nic nie pasuje, nic nie wynika, nie ma ciągłości zdarzeń
MITY typu nie było brzozy, była ucięta wcześniej i inne np przerobione zdjęcia, są totalnie niewiarygodne
Zdaje sobie sprawę, że dowody są w Rosji, ale jestem przekonany że nie są to dowody na zamach, być może jakieś zaniechanie,pomyłkę
Niestety wszystko wskazuje że zeszli na poniżej 100 metrów, bo to nie było jedno drzewo które było odcięte.
Ta brzoza tylko dopełniła zniszczenia.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
viper218 napisał:
Może dla odmiany "porozmawiajmy" o tym?

W sumie było do przewidzenia. To tak dla tych, którzy "martwią się" tym co się mówi/myśli na Zachodzie o Polsce. Warto zdać sobie sprawę, że mają nas tam głęboko w du***. Tak samo jeśli chodzi o II WŚ, o Katyń czy o Smoleńsk..

Niestety smutne, ale prawdziwe jest to, że sami sobie jesteśmy winni.

A

Anonymous

Sami sobie jesteśmy winni?? Człowieku co Ty dziś wypisujesz?
Sami sobie też pewnie strzelaliśmy w głowę? Sami się sprzedaliśmy w Jałcie? Boże widzisz a nie grzmisz!
Myślałem, że Areopagita już Ci wytłumaczył czym są Twoje jednozdaniowe opinie..

Status
Zamknięty.
Do góry