SysRestore Pro za darmo

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29927
Miasto
Trololololo
Re: Za darmo SysRestore Pro

Tadek59 ale masz AppGuarda a ten jak wiesz ma moduł chroniący MBR (MBR Guard) a SysRestore dodaje do MBR konsolę odzyskiwania.
Gdybyś chciał zainstalować SysRestore to musisz otworzyć AppGuarda - zakładka Advanced i tam przy MBR Guard kliknąć Disable a potem zrestartować kompa i dopiero możesz zainstalować SysRestore, po instalacj SysRestore i włączasz ponownie MBR Guard w AppGuardzie. :jezor :bomba :ninja

Jeszcze jedno, w przypadku deinstalacji też trzeba wyłączyć MBR Guarda zrobic restart i dopiero odinstalować SysRestore

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

OXYGEN THIEF napisał:
Tadek59 ale masz AppGuarda a ten jak wiesz ma moduł chroniący MBR (MBR Guard) a SysRestore dodaje do MBR konsolę odzyskiwania.
Gdybyś chciał zainstalować SysRestore to musisz otworzyć AppGuarda - zakładka Advanced i tam przy MBR Guard kliknąć Disable a potem zrestartować kompa i dopiero możesz zainstalować SysRestore, po instalacji włączasz ponownie MBR Guard w AppGuardzie.

To prawda , czyli to AppGuard narobił bigosu , dzięki teraz już wiem :klawik.

Dzięki :D

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29927
Miasto
Trololololo

To prawda , czyli to AppGuard narobił bigosu
MBR Guard tak ma działać że blokuje dostęp do MBR, SySrestore, Eaz Fix, Rollback RX, Keriver i masa innych programów do kopii ma funkcje instalowania konsoli odzyskiwania i właśnie dodaje do MBR dzięki czemu można przywrócić kopię bez nagrywania specjalnych płyt ratunkowych.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

OXYGEN THIEF napisał:
To prawda , czyli to AppGuard narobił bigosu
MBR Guard tak ma działać że blokuje dostęp do MBR, SySrestore, Eaz Fix, Rollback RX, Keriver i masa innych programów do kopii ma funkcje instalowania konsoli odzyskiwania i właśnie dodaje do MBR dzięki czemu można przywrócić kopię bez nagrywania specjalnych płyt ratunkowych.

Dzięki za info teraz będę już wiedział :dziękuję

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa

Holender... tak się zastanawiam, dałbym sobie rękę uciąć, że nie wyłączałem MBRGuard w AG podczas instalowania Keriviera na obu komputerach... a konsola odzyskiwania działa... owszem, istnieje jeszcze prawdopodobieństwo, że najzwyczajniej AG został zainstalowany jako pierwszy program w systemie... mniejsza z tem... pytanie mam natomiast, czy ten program z promo tworzy całe obrazy partycji, czy coś w stylu punktów przywracania systemu w sensie tego systemowego narzędzia Windowsa?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29927
Miasto
Trololololo

artoor napisał:
Holender... tak się zastanawiam, dałbym sobie rękę uciąć, że nie wyłączałem MBRGuard w AG podczas instalowania Keriviera na obu komputerach... a konsola odzyskiwania działa... owszem, istnieje jeszcze prawdopodobieństwo, że najzwyczajniej AG został zainstalowany jako pierwszy program w systemie... mniejsza z tem... pytanie mam natomiast, czy ten program z promo tworzy całe obrazy partycji, czy coś w stylu punktów przywracania systemu w sensie tego systemowego narzędzia Windowsa?

Jak instalujesz AppGuarda to ochrona MBR zaczyna działać dopiero po restarcie kompa to raz, a dwa że wyłączenie/włączenie MBR Guarda też wymaga restartu czyli klikasz Enable czy tam Disable robisz restart i dopiero masz efekt.MBR Guard zablokuje jakąkolwiek próbę zmiany MBR, sprawdzałem to kilka razy i nawet na Keriverze którego używam.Owszem pliki konsoli się skopiują (kopiują się na partycję niesystemową lub nośnik wymienny) ale konsola nie będzie działać bo MBR będzie nietknięty.
MBRGuard
MBRGuard blocks all write operations to the Master Boot Record (MBR), thwarting vicious attacks such as KillDisk as well as rootkit-based malware infestations such as Mebroot.

MBRGuard may interfere with some backup software. If you find that this protection is interfering with your PC's operation, it can be disabled from the Advanced Settings Tab on the AppGuard Configuration Interface. Once MBRGuard is disabled, it can be re-enabled from the Advanced Settings Tab. Note, a reboot is required in order to disable or enable this protection after clicking on the Advanced Settings Tab button.
Co do SysRestore to traktuj to jako rozbudowane przywracanie systemu (nie jest na nim oparty) z możliwością odzyskiwania systemu jak i poszczególnych plików.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa

Czyli najwyraźniej musiałem instalować Keriviera przed AG ;)
Jeszcze jedno pytanie... podczas instalacji SysRestore Pro wyskakuje komunikat alarmujący, o potwierdzenie że nie posiadamy innego programu tego typu... no cóż... jest Kerivier z konsolą, czy to znaczy, że należałoby go odinstalować? Czy ktoś sprawdzał zachowanie systemu w zestawieniu Kerivier + SysRestore?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29927
Miasto
Trololololo

Czyli najwyraźniej musiałem instalować Keriviera przed AG ;)
Mogłeś po, ale nie zrobiłeś restartu.
Jeszcze jedno pytanie... podczas instalacji SysRestore Pro wyskakuje komunikat alarmujący, o potwierdzenie że nie posiadamy innego programu tego typu... no cóż... jest Kerivier z konsolą, czy to znaczy, że należałoby go odinstalować? Czy ktoś sprawdzał zachowanie systemu w zestawieniu Kerivier + SysRestore?
Możesz wyłączyć chwilowo konsolkę kerivera czy tam nagrać ją na USB.
Jak się odważysz to w najlepszym wypadku będziesz miał 2 konsole (1 po drugiej) a w najgorszym to chyba wiesz, ale próbuj w końcu do odważnych świat należy :wariat :dziwak

Na moje oko będziesz miał 2 konsole czyli jedna po drugiej.

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7

Jako ciekawostkę mogę dodać,że Emisoft wykrywa :sarkazm Heuristic.Possible.MBR.Rootkit (A) przy zainstalowanym
SysRestore Pro
Sprawa też związana z MBR
:)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29927
Miasto
Trololololo

to samo jest w przypadku innych tego typu programów (rollbackRX czy EAZ FIX) i ludzie się skarżą.Dla antywirusa to jest infekcja a tak naprawdę to fałszywy alarm dlatego w nazwie tego co wykrył Emsi dał Possible :wariat

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa

Ja jednak nie zaryzykuję ;) Zostanę przy Kerivierze... na wildersach tak średnio o tym sofcie się wypowiadają :dziwak

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29927
Miasto
Trololololo

artoor napisał:
Ja jednak nie zaryzykuję ;) Zostanę przy Kerivierze... na wildersach tak średnio o tym sofcie się wypowiadają :dziwak

Czyli mam rozumieć że trzęsiesz portkami ?? :dziwak :dziwak

Forum Wilderów jest fajne bo dużo nowości wrzucają, support niektórych programów jest ale nie jest żadną wyrocznią, jak wszędzie jest kilku co ma naprawdę ogromną wiedzę a reszta to taki spęd.Tam dużo "userów" to producenci konkurencji którzy lubią torpedować nowe softy kiedyś torpedowali SpySheltera, nawet był taki jeden który testował AppGuarda myślać że to piaskownica, dodał do Guarded Apps złośliwe oprogramowanie i testował AppGuarda Comodo Leak testem :yes master

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa

No no... domyślam się, że wszędzie są tacy, co to kłody by rzucali pod nogi konkurencji ;) Ale gdzieś przy świeżym systemie nie chce mi się podejmować ryzyka, choć zapewne by było jak mówisz - dwie konsole... tyle że ja nie pamiętam kiedy ostatnio z restore point korzystałem... z obrazu pełnego - a i owszem, ale restore point? Ostatnio się łapię, na instalowaniu wszystkiego co popadnie, a potem sie zastanawiam - po co mi to było? Zatem stop :Stop zbędnym programom :D Dzięki za podpowiedzi :piwko

A

Anonymous

Nie ma co dygać każdy program który szuka rootkitów będzie dawał znać o jakichkolwiek zmianach w MBR, to normalka :dziwak

Co do:
Najlepie zainstalować go na innej partycji/mało używanej/
Bo np/mowa tu o QQdefrag /nie widzi partycji na której jes zainstalowany jest SysRestore Pro
Po za tym to się świetnie sprawdza w przeciwieństwie do Farstone RestoreIT
To:
Can I install SysRestore on other partition instead of C: drive?
No, the program must be installed on System partition.

Defragmentować nie da rady, poza tym program przy instalacji proponuje wyłącznie systemowego defragmentatora:

90897612012-11-22_19h11_28.png

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7

marsellus napisał:
To:
Can I install SysRestore on other partition instead of C: drive?
No, the program must be installed on System partition.
To ja mam fajny dziwnówek .O zdaje początku roku używam ten programu /to już chyba 3 promo/
I wcale nie zainstalowany na partycji systemowej.I co dziwne przywrócił system/około 6-8 razy/ bez żadnych
problemów. :mistrzunio

Do góry