SysWatch Personal za darmo

caxton

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Miasto
Tbilisi, Georgia
SafenSoft SysWatch Personal - całkiem nowe oprogramowanie przeznaczone do zwiększenia ochrony systemów Windows przed atakami czy zainfekowaniem złośliwym oprogramowaniem.Program zabezpiecza system proaktywnie przed wszelkiego rodzaju złośliwym oprogramowaniem i atakami hakerów kontrolując zachowanie uruchamianych nowych nieznanych aplikacji.SafenSoft SysWatch Personal po instalacji tworzy bezpieczny profil systemu wraz zainstalowanymi aplikacjami więc program należy zainstalować najlepiej na czysty niezainfekowany system.

Gdy nowa aplikacja zostaje uruchomiona, SafenSoft SysWatch Personal pozwala zdecydować, czy powinna zostać uruchomiona bez ograniczeń, uruchomiona w odizolowanym obszarze (piaskownica – sandbox) lub zablokowana całkowicie. Uruchamianie w piaskownicy zapobiega zainfekowaniu systemu złośliwym oprogramowaniem w przypadku gdy uruchomiona aplikacja okaże się np: wirusem. Aktualizacje istniejących już zainstalowanych aplikacji są przetwarzane automatycznie, ponieważ program wcześniej utworzył tzw. bezpieczny profil.

SafenSoft SysWatch Personal pozwala kontrolować zachowanie aplikacji, możemy określić ich dostęp do plików i folderów, dysków USB, kluczy rejestru, urządzeń zewnętrznych czy zasobów sieciowych. Można tworzyć własne reguły kontroli aktywności aplikacji.SafenSoft SysWatch Personal współpracuje praktycznie z każdym programem antywirusowym i może stanowić dodatkową bardzo skuteczną warstwę ochrony przed złośliwym oprogramowaniem.

Programy które zostały uruchomione w piaskownicy możemy przenieść do zaufanych, zablokować całkiem, usunąć po restarcie komputera itp.

Interfejs programu jest w języku angielskim.Licencja jest na rok.
visit here

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
:francuz

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
Ciekawy program
SysWatch Personal for Microsoft® Security Essentials

SafenSoft SysWatch Personal protects your computer proactively by controlling how applications behave. It keeps your whole system in a “known-good” state, preventing hacker attacks and malicious software from activating. Because SysWatch Personal does not need to identify individual threats in order to block them, it doesn’t need all those signature updates required by traditional security software to provide reliable protection.
Feature Benefits
Improved:
Dynamic integrity control

When you install SysWatch, it creates a system profile – a list of all the software installed on your system that you have designated as approved. System integrity is preserved by saving this “known-good” state definition. Updates of existing applications are processed automatically.
Improved:
Application launch control

Application launch and activity are controlled through the settings in the system profile. Detailed settings enable precise controls and prevent unknown processes from launching, blocking malicious activity without the need for signature updates or the timely application of software patches.
Improved:
Application activity control

Controls how different applications can access files and folders, USB drives, registry keys, external devices, and network resources. You can create your own custom rules to control application activity.
New:
Script execution control

Detection and prevention of unauthorized VB and Javascript scripting language launches.
Improved:
Dynamic sandbox

Unknown or potentially dangerous applications (for example, web browsers) are launched in an isolated area of your PC called a sandbox, so they cannot affect other processes or the system itself.
Improved:
Automatic incident processing

Automatically blocks malicious application activity, enabling you to adjust your security levels as needed.
Improved:
Self-protection system

Protects the SysWatch program from being disabled by malicious software. System changes and uninstallation are password-protected, so only the user can change or uninstall SysWatch.
Improved:
Application activity history and rollback to remove unwanted changes

For every application, the entire activity history and “shadow” copies of changed or deleted files can be created to provide the ability to roll back unwanted changes.

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Faktycznie może być ciekawy.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
Bezpieczny profil tworzy trochę bo skanuje wszystkie partycje.

A

Anonymous

Zainstalowałem na win7 (mimo ze nie znalazłem info ze jest przeznaczony na 7) pokazało sie pare okienek "remove"procesów systemowych i winda staneła.

Po restarcie to samo,dopiero odinstalowanie w F8 pomogło.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
u mnie na XP działa git.

zapomnij

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
234
SysWatch Personal
for Microsoft® Security Essentials ? a z innymi antywirusami tez będzie się dogadywał czy awantura gotowa?

A

Anonymous

@byku81
Powinien śmigać na 7
20120204-tewz-143kb.jpg

retro

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1
Ten przyrząd flunked moją maszynę wirtualną.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
bez@ nazwy napisał:
SysWatch Personal
for Microsoft® Security Essentials ? a z innymi antywirusami tez będzie się dogadywał czy awantura gotowa?

ja nie mam AV i działa

w opcjach można wybrać
8uZb1.jpg

A

Anonymous

Ja po poście marsellus postanowiłem zrobic drugie podejscie.Przywróciłem czyściutki system bez zadnych antywirów i ich resztek,zainstalowałem MSE2 i jak narazie profil sie tworzy bez problemu.

Całą operacje robie na time freezie i nie wiem jak za bardzo zrobic zeby po restercie SysWatch i utworzony przez niego profil nie zniknoł.

Jakby ktoś podpowiedział będe wdzięczny.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
a czasem Time Freeze nie ma opcji zrzutu wirtuala na reala ?

A

Anonymous

OXYGEN THIEF napisał:
a czasem Time Freeze nie ma opcji zrzutu wirtuala na reala ?

Ma właśnie znalazłem taką opcje a nie wiedziałem o niej bo wcześniej nie była mi potrzebna.

SysWatch narazie działa dobrze nic nie wiesza za dużo nie pyta,utworzenie i przeskanowanie dysku trwało u mnie 1h

Ale niestety jest problem z kluczem wywala go i po wpisaniu podaje nr tel. zeby aktywowac w supporcie

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
kris68 napisał:
Ja na razie czyszcze moj swiezo zrobiony obraz windy 7 home premium , mam Kasperskiego mam nadzieje ze sie nie pogryza zobaczymy .

W kasperskim IS masz przecież piaskarę :D

Do góry