Szybkie newsy bez kategorii

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30019
Miasto
Trololololo
USA: "Odnotowano pierwszy przypadek sklonowania głosu dziecka i zażądania okupu". Matka z Arizony ostrzega innych przed przerażającym oszustwem telefonicznym z udziałem sztucznej inteligencji, która może sklonować głos ukochanej osoby. „Podnoszę słuchawkę i słyszę głos mojej córki, a ona mówi: „Mamo!” a ona szlocha” – wspomina. Potem usłyszała męski głos: "Mam twoją córkę..."

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12400
Miasto
Somewhere over the rainbow.

pstrykoff

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
880
Dziś premiera filmu dokumentalnego o legendarnym antykomunistycznym ruchu happeningowym w którym prym wiódł "Major" Fydrych czyli o "Pomarańczowej Alternatywie".

S

spamtrash

Wrzuce linka do galerii na innym portalu (sorka) bom leniwy i nie chce mi sie zdjecia po zdjeciu linkowac.

Wiecie... moze starej daty jestem ale dla mnie tatuaze to dosc.. kontrowersyjna sprawa, moze za duzo widzialem zekow i innych podobnych.

Anyway: uwazam ze w TAKICH przypadkach tatuaz to ZAJEBISTA sprawa:

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
Niedawno ukazał się
na temat systemu B3 (po angielsku czytałoby się jak be free, „bądź wolny”), przeznaczonego dla szkół. Artykuł zawiera w opisie słowa: „Ten system może zapobiec samobójstwom dzieci. Ale raporty idą do szuflady”.

Tekst opiera się na założeniu, które może być groźne – że ciągłe monitorowanie, co dzieci robią w internecie, byłoby drogą ku ich bezpieczeństwu. I że szkoły mają do dyspozycji świetny system do ich ochrony. „Oparty o AI”. Który to system jest niestety mało używany, więc czas to zmienić. Ale, choć spojrzenie na prywatność mam inne, ten wpis nie będzie polemiką. Zamiast tego pokażę w przystępny sposób ograniczenia takich systemów. Bo zarówno sam artykuł, jak i komentarze pod nim, przypisują B3 niestworzone cechy.

Do góry