Użytkownicy Eset'a

thorsten

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Mam pytanie (prośbę) skierowaną raczej do osób ,które od dość dawna korzystają z rozwiązania antywirusowego naszych południowych sąsiadów ,Słowaków - Eset AV.Otóż z pewnych powodów musiałem zrezygnować z BD,a w jego miejsce postanowiłem zainstalować ów Eset.Uczyniłem to w piątek wieczorem ( 17.02.12).Wersja bazy danych ( o ile dobrze pamiętam ) opiewała nr.6897 , a na dzień dzisiejszy (chwilę obecną) jest 6991.W związku z tym pragnę zasięgnąć informacji odnośnie częstotliwości oraz wielkości pobieranych aktualizacji.Standardem są tak rzadkie i małe owe aktualizacje ? , Czy to tylko tak wygląda na chwilę obecną ? BD miał ich całkiem sporo (trochę zawiódł-stąd zamiana).Jeśli ktoś zechce podzielić się doświadczeniami ,będę zobowiązany.
PS.Średnio jedna aktualizacja dziennie ( niestety nie znam rozmiaru aktualizacji,ponieważ czynił to w tle) , nie mniej jednak jak na AV to chyba trochę mało ?! Czy jest to powodem do niepokoju .?
Nie,nie.Nie jestem nadwrażliwy i złota na dysku nie przechowuję...ale ta ciekawość....skromniutko z uaktualnieniami.
Z góry uprzejmie - Dziękuję. :hi

A

Anonymous

U mnie wygląda to tak że w tygodniu 3 aktualizacje dziennie a w weekend 1 dziennie

Kliknij w programie na Aktualizacjie potem na nr aktualizacji,wyskoczy ci stronka z wydanymi aktualizacjami

thorsten

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Przepraszam...6901 (obecna wersja bazy danych)

thorsten

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
thorsten napisał:
OOOOOO....LA LA.Dziekuje- waderr73 .jest cała rozpiska. :piwko
klikając na aktualizacje widzimy wprowdzane nowe dane.UUUUUuuuu.Sporo tego za jednym zamachem. :D

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Nod rzadko się aktualizuje , ale oni stosują metodę, rzadziej lecz większymi" paczkami". Tu masz statystyki aktualizacji wszystkich programów antywirusowych:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

kamil10506

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
ESET swoją ochronę opiera głównie na heurystyce :)

waderr73

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
kamil10506 napisał:
ESET swoją ochronę opiera głównie na heurystyce :)

No i dlatego jest dobry w wykrywaniu 0-day.
Martwi mnie tylko wykrywalność rootkitów, bo coś "cinko" z tym.

A

Anonymous

ESET aktualizuje się rzadko, ale mogę zapewnić, że nie ma przy nim problemów z virusami itp

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
u mnie codziennie 3-4 razy, w weekendy rzadziej

A

Anonymous

U mnie co dziennie praktycznie.
Więc nie ma się czym martwić.
Na początku po aktualizacji, program pobiera pokaźna aktualizację, lecz później, to codziennie i to bardzo małe pliki.

Do góry