Uwaga na fajansiaste witryny

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Overlocker wyluzuj chłopie, to tylko żarty i nie musisz mi od razu ironicznych privów wysyłać :hio :stop

A

Anonymous

Odrobiłeś już lekcje???, to chyba czas na lulu, bo jak masz zamiar kontynuować pisanie takich po..erdułek, to chyba dajmy sobie na luz. To forum, chyba do tego nie służy - mimo to pozdrawiam, bo sam nieraz byłem "po piwiwe" :dziwak

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Re:

Overlocker napisał:
Odrobiłeś już lekcje???, to chyba czas na lulu, bo jak masz zamiar kontynuować pisanie takich po..erdułek, to chyba dajmy sobie na luz. To forum, chyba do tego nie służy - mimo to pozdrawiam, bo sam nieraz byłem "po piwiwe" :dziwak
To napij się teraz może Ci na poprawę humoru wpłynie. :hippie
Też oczywiście pozdrawiam. :francuz

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Są ludzie, który urodzili się tylko po to by mącić i jątrzyć. Wielu już takich spotkałem np, na PodajDalej. Nie potrafią zrozumieć, że można stworzyć przyjazną atmosferę i robią wszystko by narobić jak najwięcej szumu wokół siebie a innym zepsuć reputację i humor.
Na PD napisałem nawet specjalny poradnik dotyczący kultury korzystania z portalu, chociaż dla niektórych i tak był nie do przetrawienia:
(...)Zanim napiszemy prośbę i wystawimy ją w poczekalni warto zastanowić się czy naprawdę sami nie damy rady rozwiązać problemu. Zdarzyło mi się nie raz i nie dwa pomagać w prośbie dotyczącej prostego wyszukiwania znaczenia haseł w Internecie .Pomyślcie o ile szybciej zrobiłby to sam proszący ,bez czekania aż ktoś włączy komputer i akurat trafi na zadane przez niego pytanie. Szanujmy więc czas swój i innych. Przykładem może być prośba w stylu: „ Błagam pomóżcie mi znaleźć życiorys Marii Skłodowskiej Curie i jej zdjęcie ,bardzo pilne…”

Wyszukanie życiorysu i zdjęcia Marii Skłodowskiej trwa dwie sekundy a oczekiwanie na pomoc może potrwać cały dzień. Więc zanim swoją prośbę wystawimy w poczekalni zastanówmy się czy ma to sens.

Zajrzyjmy również do działu gotowe rozwiązania ,są tam tysiące rozwiązanych już problemów ,które mogą być identyczne jak ten o który chcemy zapytać Użytkownicy też piszą i publikują stosowne poradniki ,wszystko to jest ułożone w logicznych kategoriach pozwalających odnaleźć nam gotowe rozwiązania.

Jeśli nie ma rozwiązania naszego problemu lub nie możemy go zwyczajnie znaleźć piszemy i wystawiamy prośbę ,ale PROŚBĘ , a nie ŻĄDANIE. Wszyscy jesteśmy tutaj na jednakowych prawach i zasadach użytkowania, To że ja lub ktoś inny jest w rankingu trochę wyżej nie oznacza że ma obowiązek pomagania i jest tutaj na usługach lub na etacie… Więc nie żądajcie a proście wystawiając wątek. Jeśli ktoś próbuje wam pomagać bądźcie wobec tego kogoś uprzejmi ,jeśli ktoś sugeruje wam wpisać szukane słowo w przeglądarkę pewnie wie co robi ,bo właśnie w ten sposób znalazł rozwiązanie. A jeśli ktoś stara się za wszelką cenę was zdenerwować lub wprowadzić w błąd ,nie dajcie się wmanipulować w spiralę gniewu. Przeczytajcie sobie poniższe porady

Gdy jesteś zły, nic nie mów.

Jeżeli mówimy lub piszemy coś w gniewie najprawdopodobniej tylko pogarszamy sytuację i możemy zranić uczucia innych ludzi. Często zdarza się także, że gdy rozgniewani podnosimy głos, to ludzie odpowiadają w ten sam sposób i tworzy się samonapędzająca się spirala gniewu. Jeżeli wiec jest to możliwe, najlepiej nie odzywać się, gdy opanuje nas złość, być może uda się i negatywne emocje odejdą. Gdy wiec poczujesz nadchodzący gniew policz do dziesięciu zanim coś powiesz lub napiszesz, a jeżeli to nie pomogło - policz do stu.

Bądź obojętny wobec osób, które starają się ciebie rozgniewać.

Niektórzy ludzie odczuwają niebezpieczna satysfakcję z doprowadzania innych do szału. Jednak, jeżeli potrafimy przejść obok nich obojętnie, ignorując ich słowa lub zachowanie i uznając, że ich zachowanie jest poniżej naszej godności, to możemy bez problemu uniknąć gniewu. Ponadto, jeżeli w żaden sposób nie będziemy odpowiadać na ich prowokacje z czasem z stracą zainteresowanie i nie będą nas niepokoić w przyszłości.

Użyj rozumu, by powstrzymać gniew.

Gdy tylko czujemy pierwsze objawy gniewu powinniśmy zrobić krok wstecz i powiedzieć sobie „ten gniew nie pomoże mi w żaden sposób, może tylko pogorszyć sytuację”. Nawet, jeżeli jakaś część nas nadal pozostaje zła, to wewnętrzny głos rozsądku pomaga nam się opanować i spojrzeć z dystansem na emocje.

Życzliwie patrz na innych.

Gdy wzbiera w nas złość w stosunku do drugiego człowieka, najlepiej wyobrazić go sobie jako bezradne pięcioletnie dziecko, wtedy nasz gniew odejdzie, a na pierwszy plan wysunie się współczucie i przebaczenie. Jeżeli twój młodszy brat przypadkowo cię uderzył, nie czujesz wobec niego gniewu, tylko tłumaczysz sobie, że jest zbyt mały by wiedzieć, że to złe..
Myślę, że ten wątek, to zwykła prowokacja i nie dajmy się w nią wciągnąć. Pozdrawiam

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30018
Miasto
Trololololo
Poszukajcie sobie w sieci a potem poczytajcie na jakich zasadach oceniane są strony :dziwak , czy w ogóle są weryfikowane przez ludzików od WOTa oceny wystawiane stronom przez użytkowników, jak to fałszują i niszczą strony wystawiając im słabą reputację, co robią administratorzy i moderatorzy na forum WOT'a gdy właściciele stron zgłaszają się do nich z pretensjami że zostali pokrzywdzeni przez bandę idiotów, konkurencję itd.Jest tego cała masa, oczywiście takie strony gdzie opisują całą tą "piękność" WOT'a również mają słabą reputację (według WOT'a) :wariat .Zamiast WOT'a lepiej używać dodatku McAfee SiteAdvisor

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
bo jest bardziej miarodajny.

Tak czy owak kto chce niech używa czego chce ale nie traktować tego jak wyrocznię tylko samemu trochę pomyśleć.Dalej nie podałeś konkretów co do tych złych stronek, a chciałem je sprawdzić na bardziej miarodajnych od WOT.a narzędziach.

A

Anonymous

Ja powiem jedno.

Overlocker, jeżeli zakładasz jakikolwiek temat i komuś coś zarzucasz to powinieneś umieć udowodnić to co zarzucasz, w tym wypadku powinieneś umieć wymienić witryny o jakich mówisz, bo napisać "wstawiacie wszyscy groźne linki" itp to może napisać każdy. Ty nie potrafisz wymienić tych stron, które uważasz za groźne, a skoro tak to moim zdaniem bez sensu było w ogóle zaczynać ten temat, gdyż jak wypowiadasz się na jakiś temat to musisz mieć coś do powiedzenia, a Ty niestety na chwilę obecną nie masz. Czekamy na konkrety z Twojej strony, za które z góry dziękuję

PS. Drobna uwaga, napisałeś "...ludzie i moderatorzy..." zapewniam Cię, że moderatorzy to też ludzie... :jezyk

A

Anonymous

Overlocker-ja tam nie wiem o co Ci chodzi ? Jakie zainfekowane i szpiegujące stronki ? Podejrzewam,że masz dzisiaj słabszy dzień a ponieważ zdarza się to każdemu to nie widzę żadnego problemu :hippie

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Nie należy popadać w skrajności
bo do czego to prowadzi !!

dX3E0An.jpg

a kompka zawsze można odłączyć od sieci , cisza spokój........tzw,WOT-um nieufności

Rycho

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5075
Norton Internet Security posiada tzw. system reputacji. Kiedyś siedziałem dużo po nocach i często przychodziły świeże aktualizacje do przeglądarek internetowych. Ponieważ dana aktualizacja była świeża i mało użytkowników ją w danym momencie wgrało Norton sygnalizował to jako duże zagrożenie albo blokował aktualizacje. Za dwa dni już nie blokował :)

Podsumowując:

Systemy reputacji czy oceny przez użytkowników internetu powinny wzmagać u nas czułość, ale oceny powinniśmy dokonać sami. Są przecież do dyspozycji multi skanery antywirusowe online, a niektóre z nich mają także opcje testowania stron internetowych.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
44671
Miasto
Gdzieś w Polsce
Olaboga, ludzie mówili, że GOTD i Glarysoft jest już na czarnej liście WOT... :szydera :szydera :szydera

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Podsumowując kolego Overlocker forum działa od kilku lat i ja osobiście zapewniam że strony i linki , które podajemy są kilkakrotnie sprawdzane a strony , które oferują trefny soft lub podejrzane klucze są natychmiast usuwane , co do społeczności WOT do której kolega należy to o dupę potłuc . Strony , które są w 100% okay WOT określa za złe , a niejaki Norton zachowuje się podobnie podczas instalacji softu krzyczy że jest wirus i co i nic , wirusa nie ma .
To co kolega podał wykładnią nie jest ale jeżeli otrzymam od 20 , 30 uczestników naszego forum info że zostali zainfekowani a pobrane klucze są na liście kluczy lewych , zareaguję :klawik.

AXXAZ77

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
e tam to jest zwykłe bicie piany przez gościa

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
WOT - nie używam, nie wiem co to jest, pozdrawiam kolegę :)

grzywek

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Overlocker jeżeli sie boisz cokolwiek złapać to poprostu odłącz komputer od internetu wtedy bedziesz bezpieczny. A tak w ogóle to Windows sam w sobie jest wirusem gdyż potrafi cię szpiegować , inwigilować itp.
Pozdrawiam forumowiczów

Do góry