Walki Bokserskie-informacje,ciekawostki

A

Anonymous

Re: Walki Bokserskie

Trzy ostanie rudny oglądałem bez żadnych zacięć i powiem tak :
Szpulka taktycznie bardzo dobrze.Unikał silniejszej ręki Tomka i w ogóle nie spuchł.Tomek...to już nie ten Tomek :(
Wolniejszy z mniejszym parciem do przodu.Ewidentnie się już wypalił...szkoda.

A

Anonymous

Patrzyłem ze zdumieniem na upadek legendy...
straszna klęska i to z .... ehhh
Tomek powinien wcześniej zakończyć karierę
nie ma już z niego kompletnie nic
a co do Artura hmmmm w porównaniu do Tomka wyglądał bardzo dobrze
widać ze odrabia lekcje
Tomku to już koniec , niestety w lichy sposób

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury

Adamek swoje już zrobił, lata lecą czas na emeryturę. Faktycznie wcześniej powinien zakończyć karierę. Szpilka nic ciekawego nie pokazał. Zwyciężyła młodość, 12 lat robi różnicę.

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4659

To jest wstyd i kpina..Adamek totalnie olał przygotowania. Niech kończy karierę, bardzo sie zawiodłem na nim..Szpilce choć rzeczywiście był lepszy to dopiero teraz we łbie odpie**oli...:-/

A

Anonymous

Oczywiście Szpulka po walce zaczął od razu bredzić o jakichś "wielkich amerykańskich halach" :szydera .
Z Pulevem,Stiverne,Povetkinem,Furym czy Wilderem będzie straszny łomot.

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4659

Szpilkę w ciezkiej obnażył "cieć bankowy" - Jennings..
Nawet jeśli Szpilka się troche poprawi, to i tak będzie przegrywał z każdym zawodnikiem tego typu, a słaba szczękę, nie pozwoli mu na rywalizację z puncherami..
Przyznam że nie spodziewałem się że Adamek za 250 tyś dolarów, odda rekord takiemu średniakowi.. :mad:

Ps w Niemieckim pojedynku Sturm - Stiegllitz, niespodziewany remis..

A

Anonymous

Gwoździem to bokserskiej trumny Tomka nie jest do końca wiek
trzeba być obiektywnym i dostrzec fakt iż zawodnicy starsi od niego np Cunningham wydolnościowo na dzień dzisiejszy wyprzedzają go o 10 lat
z uporem maniaka będę się upierał ze "koniec" TA zapoczątkował wybór na trenera Bloodworth a , który w bardzo staranny i umiejętny sposób oduczał TA wszystkich jego atutów
o kompletnym braku przygotowania w tej potyczce świadczył fakt w jaki sposób Tomasz momentami "latał" po ringu tracąc równowagę
w nieco tragikomiczny sposób zakończę tą wypowiedz stwierdzeniem
iż Gołota w dniu dzisiejszym mógł by z Adamkiem walczyć jak równy z równym
straszna klęska Tomka
mimo wszystko zawdzięczamy mu wiele niezapomnianych chwil i wiele kapitalnych osiągnięć za co zasłużenie zapisze się w bokserskiej historii i wielkie dzięki mu za to :dziękuję

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4659

@Jorn Pełna zgoda.
Adamka zepsuł Bloodworth..Jak Góral walczył mając w narożniku Gmitruka, czy Shieldsa dawał najlepsze, najciekawsze walki i sam taki był..
Niestety sporo zdrowia zabrał też Adamkowi Vitali Kliczko, masakrując go przez 10 rund. Wiek to też jedna z przyczyn, Niestety wydaje mi się że Adamek jest sam sobie winien, uparł się na Rogera Bloodwortha który trenerem jest..słabym
Podejrzewam że miało to związek z pazernością Adamka, który małym kosztem chciał mieć w narożniku znane co prawda nazwisko w świecie boksu, ale niezbyt skuteczne..
Mam też nadzieję że Adamek walki nie sprzedał, padły takie opinie i wcale by mnie to nie zdziwiło..

Za emocje w wagach pół, junior i cieżkiej, dziękuję Adamkowi, ale niesmak na koniec został..

W walce w limicie 175 funtów (półciężka) puncher z rosji Siergiej Kowaliow zunifikował trzy pasy MŚ (WBO, IBF, WBA), zabierając dwa tytuły najstarszemu czempionowi w historii, Bernardowi Hopkinsowi, pokonując go wyraznie na pkt 120-107, 120-107 i 120-106. Hopkins w pierwszej rundzie był liczony..

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch

A ja mam tylko jedną nadzieje, że Adamek nie popełni błędu Andrzeja Gołoty :(

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11832
Miasto
Somewhere over the rainbow.

Hornet napisał:
Oczywiście Szpulka po walce zaczął od razu bredzić o jakichś "wielkich amerykańskich halach" :szydera

Trochę to nie tak było. Borek się go zapytał czy ma ochotę wrócić do amerykańskich hal. To co Artur miał odpowiedzieć, że nie chce bo woli się boksować w Polsce całe życie? Dla mnie normalne, że chce się tam dostać.

A

Anonymous

al_arsen napisał:
Trochę to nie tak było. Borek się go zapytał czy ma ochotę wrócić do amerykańskich hal. To co Artur miał odpowiedzieć, że nie chce bo woli się boksować w Polsce całe życie? Dla mnie normalne, że chce się tam dostać.
Ojejku...al_arsen ale mnie pilnujesz :zawsty .Jak zwał tak zwał...Szpulka jest zwykłym gitem i w amerykańskich halach może co najwyżej sprzątać a nie boksować :szydera .
Jak zapewne wiesz w życiu trzeba : mierzyć siły na zamiary :klawik.

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4659

Dziś w Oldenburgu Paweł Głażewski zmierzy się Mistrzem Świata WBA (regular) Jurgenem Breahmerem..
Głażewski ma szanse zostać czwartym Polskim Mistrzem Świata..
Początek gali o godzinie 19-00 tradycyjnie w Polsat Sport. Walka Głaza planowana na 23-20, ale lepiej od 23-00 być już w pogotowiu..

Osobiście jestem nastawiony że Breahmer pod koniec walki zastopuje Głażewskiego. Polak nie ma zbyt dużo argumentów na Niemca, który jest nie tylko świetnym technikiem, ale ma tez solidny cios i jest mańkutem..
Tak czy siak walczy rodak, więc walka obowiązkowa..

Wczoraj natomiast na trudnym terenie wroga, bardzo wartościowe zwycięstwo odniósł Mateusz Masternak wypunktowując kiedyś kapitalnego cruisera Francuza Jeana Marka Mormecka..
Dodam też że Masternak miał wszystkich przeciwko sobie. Sędziów pkt, ringowego dokładnego jak aptekarz, a jak francuz "pływał" to organizatorzy skracali rundy by pomóc Mormeckowi...Do tego sam ring był wyjątkowo mały..
Master uratował kariere i kontrakt w Niemieckiej grupie Sauerland..Brawo..

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4659

No to się Głażewski naboksował o pas, tragedia :-/

A

Anonymous

Boks. "Super Express": hit stulecia Mayweather - Pacquiao w TVP!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Klękajcie narody :yes master.Dodatkowo 18 kwietnia także w kanale otwartym walka Andrzeja Fonfary z Julio Cesarem Chavezem Juniorem :klawik. .

Do góry