Walki Bokserskie-informacje,ciekawostki

A

Anonymous

Re: Walki Bokserskie

Hornet napisał:
Boks. "Super Express": hit stulecia Mayweather - Pacquiao w TVP!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Klękajcie narody :yes master.Dodatkowo 18 kwietnia także w kanale otwartym walka Andrzeja Fonfary z Julio Cesarem Chavezem Juniorem :klawik. .
I to fantastyczna wiadomość :suuper

A

Anonymous

No i mamy piękny bokserski weekend za sobą :klawik.

Fonfara pokazał klasę i ośmieszył Chaveza jr.Wielki szacun.Inna sprawa,że Chavez popełnił ten sam błąd co Adamek...przeszedł do wyższej kategorii napompował się i przez to stracił szybkość.Duży błąd.
Teraz przed naszym zawodnikiem...tylko droga w górę i meeega ciężkie pojedynki :walka z Pascalem (?),Beterbijevem (?) rewanż z Adonisem (?),walka z killerem Kowaliowem (?) a może moje małe marzenie czyli walka z katem Hopkinsem ?
Jak zwał tak zwał : od wielu lat największy sukces Polski w boksie zawodowym.
Wczoraj odbyła się jeszcze jedna fantastyczna walka w której Argentyńczyk Matthysse wypunktował Prowodnikowa z Rosji i teraz spokojnie może czekać na wynik pojedynku stulecia Mayweather Jr.vs Pacquiao.

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4661

Jak mawiał Vitalij Kliczko, nie wystarczy więcej jeść by być zawodnikiem wyższej kategorii..

Chavez jr. to rozkapryszony bachor, w dodatku leniwy (wystarczy zobaczyć jak on się rozpasa między walkami) mający o sobie nie wiadomo jakie mniemanie..
On nawet nie jest zawodnikiem wagi super średniej..

Fonfara pokazał klasę, a rzucenie juniora na deski mającego naprawdę solidną szczekę, tylko to potwierdza..
Ogromny szacunek i uznanie dla Andrzeja..
Myślę że druga walka o pas, to kwestia jeszcze tego roku..
Niezwykle mnie to zwycięstwo uradowało..

Co do walki Matthysse - Provodnikow, to klasyczna wojna na wyniszczenie dwóch puncherów..
Zwycieżył mający lepsze umiejetności stricte bokserskie, argentyńczyk..
Na razie jedna z lepyszch w tym roku..

Warto także zwrócic uwage na pojedynek Crawford - Dulomre..
Crawford to był mistrz wagi lekkiej..
A teraz już mistrz wagi w limicie 140 funtów..
Według mnie Terrence "posprząta" i te wagę, choć ma za rywali takich killerów jak Matthysse, czy Danny Garcia, choć ten drugi raczej przejdzie do wagi półśredniej (147 funtów)

Co do krajowego podwórka, to niezwykle ucieszyła mnie wygrana Miszkina nad bucowatym Głażewskim..A Głażewski no cóż, złamany psychicznie, pobity powinien poważnie pomyśleć nad końcem kariery, skoro deklasuje go komentator i bokser hobbysta..

Brawa też dla kamila Szeremety. Ogranie Jackiewicza i to wyrazne, to coś sporego..
:)

A

Anonymous

KLICZKO-JENNINGS

Statystyki ciosów z walki Władimira Kliczki (64-3, 53 KO) z Bryantem Jenningsem (19-1, 10 KO) potwierdzają, że dla Ukraińca była to jedna z najtrudniejszych przepraw w ostatnich latach. "Dr Stalowy Młot" zadał tylko o 34 celne ciosy więcej niż rywal, a do tego boksował na niższej skuteczności.

Wszystkie ciosy:

Kliczko - 144 z 545 (26%)
Jennings - 110 z 376 (29%)

Ciosy mocne:

Kliczko - 52 ze 162 (32%)
Jennings - 94 z 285 (33%)

Ciosy proste przednią ręką:

Kliczko - 92 z 383 (24%)
Jennings - 16 z 91 (18%)

Ciosy celne na górę:

Kliczko - 138
Jennings - 26

Ciosy celne na dół:

Kliczko - 6
Jennings - 83
źr- bokser.org

Egzekucji nie było , zaskoczyła mnie postawa Amerykanina , facet naprawdę ambitnie podszedł do walki i oddal serce w ringu
a Władek ... zrobił to co zwykle :szef choć postawa Bryanta sprawiła ze pierwszy raz od dawna musiał nad wynikiem naprawdę "popracować"

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4661

Za nami "Walka Stulecia", która mnie nieco rozczarowała, choć można było to zakładać..

Co by nie mówić, zasłużone zwycięstwo Floyda..

Dałem Manny'emu 3-4 rundy..Punktacja 118-110 za wysoka..
To co ewidentnie rzucało się w oczy to róznica zasięgu i brak wiekszego ryzyka ze strony Pacquaio.Nie bez znaczenia na wynik dzisiejszej walki był ten nokaut od Marqueza, ale prawdopodobnie i tak Mayweather by to wygrał..
Floyd Jest lepszy, Napisał Fan Pacmana :)

Co do pozostałych walk, to jak zwykle koncert boksu mistrza świata WBO w piórkowej Wasyla Łomaczenki.
I jednostronne starcie Leo Santa Cruza, mistrza WBC w superkoguciej..

A

Anonymous

MLJ napisał:
Dałem Manny'emu 3-4 rundy..Punktacja 118-110 za wysoka..
Osobiście Pacquiao dal bym może 4 i 6 ta rundę, a reszta to oklepywanie twarzy Filipińczyka pokazujące kunszt Mayweathera, który jest klasą samą dla siebie
Byłem pewien wygranej Floyda ale bardziej ciekawiło mnie jak na jego tle wypadnie Manny, no i robił co mógł, jednak teraz już to niestety za mało , gdyby ta walka odbyła się kilka lat temu prawdopodobnie byla by bardziej emocjonująca i wyrównana , teraz to niestety bardzo dochodowy biznes i dość łatwa wygrana Mayweathera

A

Anonymous

A ja Chłopcy w przeciwieństwie do Was liczyłem na cudowne kombinacje Filipińczyka i przełamanie hegemonii Floyda.
Nic z tego..."The Money" taki się urodził i taki umrze.Jego filozofia walki : "defensywa zwycięży" chociaż irytująca jest poza zasięgiem jakiegokolwiek boksera.Jeszcze tylko kilka walk na wyśrubowanie rekordu Marciano i będzie mógł się zająć czym innym.

A

Anonymous

Hornet napisał:
A ja Chłopcy w przeciwieństwie do Was liczyłem na cudowne kombinacje Filipińczyka i przełamanie hegemonii Floyda.
Nic z tego..."The Money" taki się urodził i taki umrze.Jego filozofia walki : "defensywa zwycięży" chociaż irytująca jest poza zasięgiem jakiegokolwiek boksera.Jeszcze tylko kilka walk na wyśrubowanie rekordu Marciano i będzie mógł się zająć czym innym.

Dokładnie dwie walki :sarkazm

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4381
Miasto
Polska

.
Dlaczego Pacquiao miał prawo sądzić, że wygrał z Mayweather'em.

PS. Hornet! Miałeś taki męski awatar. :co jest?

A

Anonymous

antbil007 napisał:
Dlaczego Pacquiao miał prawo sądzić, że wygrał z Mayweather'em.

PS. Hornet! Miałeś taki męski awatar. :co jest?
Żeby pokonać mistrza trzeba go albo znokautować albo wyraźnie wygrać na punkty.Pacquiao był nijaki i (w myśl wcześniej opisanej zasady) zasłużenie przegrał.
Antbil007-męski czy żeński...whatever...na naszych oczach wieje wiatr zmian i wali się Imperium więc zmiana avatara muss sein :eek:o .

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

W oczekiwaniu na przedłużające się odczytanie werdyktu w dzisiejszej walce dnia :zaciesz przypomnienie spektakularnego (bo de facto po pierwszym ciosie) zwycięstwa M. Pudzianowskiego we wczorajszej gali KSW 31. Aż mnie boli jak na to patrzę. :facepalm
Brawo Pudzian. :hura I co by o nim nie napisać, to sportowej ambicji i progresu w startach nie można mu odmówić. :mistrzunio

I jeszcze jedno: Aniele - Stróżu Mój - jeśli to czytasz - dopilnuj, żeby nikt nigdy nie zgasił mi światła w ten sposób!!!

:yes master :yes master :yes master

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4661

To jak w miniona sobotę w RPA oszukano Masternak podchodzi pod prokuraturę..
Werdykt 2-1 dla miejscowego, to jeden z większych wałków jaki widziałem w życiu, a oglądam boks od 1996 roku..
Masternak wygrał 8 rund na 10, miał dwa razy gościa na deskach a mimo to przegrał..Żeby było zabawniej to promotorom Masternaka nie pokazano kart punktowych..

Nawet promotor Mullera, gościa z którym Mateusz walczył, nazwał wynik żenadą..

Są poczynane kroki by walkę zrobić jako NC (no contest) co byłoby najsprawiedliwiejsze, bo mimo wszystko Masternak ma kolejną porażkę w rekordzie, ponadto poleciał także w rankingach..
Na razie zaproponowano Masternakowi rewanż, ale moim zdaniem powinien kopnąć w dupę taką "ofertę"

Coraz mniej sportu w sporcie, tylko biznes :k......

A

Anonymous

manny-pacquiao-srodek-006.jpg

Do sensacyjnych wiadomości dotarł portal niezalezna.pl. Według serwisu Manny Pacquiao (57-6-2, 38 KO), jedna z największych gwiazd światowego boksu, chce się spotkać z Andrzejem Dudą. Filipińczyk myślał ponoć nawet o przylocie do Polski 6 sierpnia na zaprzysiężenie prezydenta.

Skąd pomysł, aby bokser z oddalonego o tysiące kilometrów kraju zawitał do Warszawy? Z informacji dziennikarzy ww. portalu wynika, że "Pacmanowi", człowiekowi bardzo religijnemu, imponuje wiara prezydenta elekta. Waga, jaką przywiązuje Duda do wartości chrześcijańskich, była po wyborach szeroko komentowana w mediach na całym świecie. Jak widać, wieść dotarła również na Filipiny.

Informację o rozmowach z przedstawicielem Pacquiao ws. spotkania w Polsce potwierdził jeden z najbliższych współpracowników Dudy, Marcin Kędrzyna. Polska strona wyraziła zgodę, ale na przylot ikony pięściarstwa trzeba będzie poczekać, ponieważ Pacquiao jest teraz zaangażowany w walkę o przyznanie Filipinom organizacji koszykarskich Mistrzostw Świata w 2019. Zapowiedział jednak ponoć, że odwiedzi Polskę w innym terminie.
:yhy
zr :bokser.org

A

Anonymous

A co nie mówiłem : jesienią wszystko się zmieni ?? :klawik.
Myślałem,że to sztos...ale info prawdziwe.
Tyle lat byliśmy Europejczykami...i nikt nie przyjechał...a teraz zaczniemy się katastrofalnie cofać (info za : Tok.fm,GW,WSI24,etc. :szydera ) i przyjedzie Manny...klękajcie narody :yes master .

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4661
Dziś nad ranem Krzysztof Glowacki znokautował wieloletniego mistrza Świata WBO, twardego Marco Hucka..
Świetna walka, znakomita postawa Krzyśka, który w 6 rundzie wstał z desek po ciężkim lewym sierpie, by potem po ringowej wojnie w rundzie 11 znokautować Niemca..
Polak odebrał Huckowi pas Mistrza Świata federacji WBO i został po Włodarczyku i Adamku trzecim Polakiem, który ma pas w tej kategorii. Ogromne gratulacje !!! :suuper

Ponadto na tej gali wygrali Szpilki, Sulęcki i Łaszczyk. Wspaniały dzień dla Polskiego Boksu :)

Do góry