Szczerze , dobrze wiesz,że jechałem 3 tyg gdzieś bez zabezpieczeń, pusto pisałem o tym na avirze, nawet zapkę systemową w Xp-ku wyłączałem czasami i 0 infekcji. Czy z zabezpieczeniami czy bez, nie łapię wirów
Do niedawna dosc problemowy Avg Internet security 2011,a teraz Mcafee Is 2011(a w zasadzie to av plus 2011-niewiadomo,program pobrany z facebooka, av +firewall nazwa wyswietlana to "antivirus plus") do tego malwarebytes ,ktory z niejednej opresji juz ratowal.
Ale i tak samo dzialanie mcafee siteadvisor plus pomaga mi nie lapac wirów.
Ja jadę na Oline Armor Premium do tego skanowanie Emisisoft Anti-Malware ,wirtualizacja Wondershare Time Freeze i menadżer haseł Sticky Password i do Firefoxa WOT
Moje zestawy jak w sygnaturce
Symantec Endpoint Protection 2011 + SpyShelter Premium
Filseclab FW + Avast 5 Free + SpyShelter Personal
Privatefirewall + Panda CA Pro + Zemana AntiLogger
Zapora windows, ashampoo anti-malware, panda cloud pro, immunet protect free(mam wrażenie że lepszy od pandy, ale ma też fałszywe alarmy) i prevx- lekko, wsam raz na laptopa.
Masz rację Naits. Przyglądając się niektórym zabezpieczeniom, ma się wrażenie,że komputer to Fort Knox,gdzie zdeponowano całe złoto USA.
Każdy orze jak może,ale niektóre zestawy przypominają fortece,niepotrzebnie obciążając maszynę,jednocześnie w znaczący sposób nie podnosząc realnego bezpieczeństwa
GDATA AV, Online Armor Firewall, czasem skanuję z ciekawości Super Antispyware, Emsisoft Antimalware, a i najważniejsze zabezpiecznie - Opera, plus własny nos, po prostu nie klikam na dziwne linki .
Uwagi o sofcie, maszyna dość wiekowa ale obciążenie antywira średnie poza jednym wyjątkiem, podczas automatycznej aktualizacji AV obciąża maksymalnie, czasem kilka minut ściąga bazę z Avasta co sprawia..że klnę . Ale to dobry antywir i nigdy nie zakaziłem systemu więc odnawiam licencję od wielu lat.
Online Armore jest może i szczelnym firewallem ale niezbyt inteligentnym, potrafi pytać w nieskończoność przy każdym uruchomieniu zaktualizowanego programu, mówię mu, że zaufany a poniważ to zmieniający się plik tymczasowye, to pyta znowu i tak nie łapie by już nie zadawać pytania, nie widzę opcji, nie pytaj więcej . Wg. mnie Outpost Firewall miał większy potencjał i był mniej upierdliwy.
Emsisoft AM traktuję w charakterze ciekawostki, i co z tego, że wynajduje jakieś dziwne "szkodniki" skoro są one od wielu lat i z pewnością nimi nie są bo nic się negatywnego nie dzieje, nigdy nie znalazł poważnego zagrożenia, masa false positiv.
Generalnie trzeba serfować Operą a instalować skanując najpierw dobrym AV. I to wystarcza by nie mieć szkodników, a i przede wszystkim myśleć na co się klika.
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.