Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
SE7EN napisał:
polak900 napisał:
ze swojej strony
używam ich razem ponieważ nie stwarzają konfliktów i się uzupełniają
zależy mi jak na najszczelniejszej ochronie bankowości internetowej

Nie lepiej wybrać dobre metody zabezpieczenia bankowego ? Np kody jednorazowe które jednocześnie są sumą kontrolną z danych transakcji bankowej (nr-y kont bankowych, wartość przekazu, daty) wysyłanych przez SMS razem z wpisanymi danymi bankowymi. Programy SS i DWPF zapewniają praktycznie ten sam poziom ochrony przed loggerami, oczywiści pod warunkiem nie odpalania śmieci jako zaufanych :D

Nie wszystkie programy odpalam jako niezaufane - bo nie mam takiej potrzeby :p Steam np odpalam jako zaufany - a o niego się najbardziej boję :p
A do banku mam kody SMS :p

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Eru napisał:
Nie wszystkie programy odpalam jako niezaufane - bo nie mam takiej potrzeby :p Steam np odpalam jako zaufany - a o niego się najbardziej boję :p

Ale Steam to chyba nie jest szkodliwe oprogramowanie, więc można go bez problemu odpalać jako zaufany, tylko cheaty odpalaj jako niezaufane :D Są różne typy kodów SMS.

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
SE7EN napisał:
Eru napisał:

Ale Steam to chyba nie jest szkodliwe oprogramowanie, więc można go bez problemu odpalać jako zaufany, tylko cheaty odpalaj jako niezaufane :D Są różne typy kodów SMS.

Chodziło mi o to że jak będę podawał np hasło do steam czy jakiejś gry żeby mi nagle coś nie przejęło go :p

pavlovsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Ja do ochrony bankowości internetowej używam trybu Bank/Zakupy w DWPF+KeyScrambler Pro, poza tym zawsze wpsiuję ręcznie adres strony. Mam nadzieję, że to wystarczy :)

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Eru napisał:
Chodziło mi o to że jak będę podawał np hasło do steam czy jakiejś gry żeby mi nagle coś nie przejęło go :p
Ale do tego potrzebna jest jakaś aktywna infekcja typu Trojan PSW przed którą chroni DWPF, chyba że podasz dane na jakiejś stronie phishingowej albo przez nieuwagę na steam. ale przed tym DW i SS nie ochroni :D

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
SE7EN napisał:
Eru napisał:
Ale do tego potrzebna jest jakaś aktywna infekcja typu Trojan PSW przed którą chroni DWPF, chyba że podasz dane na jakiejś stronie phishingowej albo przez nieuwagę na steam. ale przed tym DW i SS nie ochroni :D

Dobra a po co tobie AppGuard przy DW ? :p

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Eru napisał:

Mam jeden system na PC, XP SP3 Pro który udostępniam od czasu do czasu innym osobom i z takim zestawem mam prawie pewność (99,99999999999999999999999999%) że nic nie zostanie zdemolowane :p Poza tym fajnie (lekko) te programy razem działają i od czasu instalacji 0 problemów, no i AppGuard to nie jest program typu HIPS :p

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
SE7EN napisał:
Eru napisał:

Mam jeden system na PC, XP SP3 Pro który udostępniam od czasu do czasu innym osobom i z takim zestawem mam prawie pewność (99,99999999999999999999999999%) że nic nie zostanie zdemolowane :p Poza tym fajnie (lekko) te programy razem działają i od czasu instalacji 0 problemów, no i AppGuard to nie jest program typu HIPS :p

No i co z tego że SS ma HIPS'a jeżeli nie koliduje z DW ? :p
Niech SS siedzi obok DW tym bardziej że mam lickę lifetime :p

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Eru napisał:
No i co z tego że SS ma HIPS'a jeżeli nie koliduje z DW ? :p
Niech SS siedzi obok DW tym bardziej że mam lickę lifetime :p

AppGuard też nie koliduje i zapewnia inny typ ochrony od DWPF, DWPF sam ma praktycznie taki sam poziom ochrony przed loggerami co razem z SS.

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
Dobra koniec bo ja swoje a ty swoje :p
Każdy używa czego chce i w sumie mi to zwisa kto co i dlaczego ale czasami zapytam z czystej ciekawości :p

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
A u mnie:panda Internet Security 2011 + Spy Shelter Free(Panda nie pozwolila dzialac Zemanie na ktora mialem licke :-( ) +skaner dobreprogramy (Arcabit)+Mcafee Site Advisor Plus(nowa wersja dziala z Chrome)

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
alex1155 napisał:
A u mnie:panda Internet Security 2011 + Spy Shelter Free(Panda nie pozwolila dzialac Zemanie na ktora mialem licke :-( ) +skaner dobreprogramy (Arcabit)+Mcafee Site Advisor Plus(nowa wersja dziala z Chrome)
u mnie Panda Internet Security 2011 nie lubila sie z SpyShelter .Ta konfiguracja doprowadzila 3 razy do BSOD mimo dodania obu programow do wyjatkow w regulach :(

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
FARMER napisał:
alex1155 napisał:
u mnie Panda Internet Security 2011 nie lubila sie z SpyShelter .Ta konfiguracja doprowadzila 3 razy do BSOD mimo dodania obu programow do wyjatkow w regulach :(
U mnie Spyshelter jest na żadania ,nie uruchamia sie ze startem. Panda slabo ,a w zasadzie wcale nie wykrywa keyloggerow(testy zemany i spysheltera), w ogole Panda jest konfliktowa.

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
alex1155 napisał:
FARMER napisał:
alex1155 napisał:
U mnie Spyshelter jest na żadania ,nie uruchamia sie ze startem. Panda slabo ,a w zasadzie wcale nie wykrywa keyloggerow(testy zemany i spysheltera), w ogole Panda jest konfliktowa.
Myślałem że to wina systemu tzn Visty ale na XP miałem to samo . ja mam SS Premium i uruchamia się razem z systemem. z PIS 2011 zrezygnowałem

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Na Pis mam bardzo dluga licencje ,ale zaczynam miec szczerze dosc tego programu. jednak musze go zostawic. Nie bede wprowadzac zmian. Czym zastapiles Pande?
ps. Pande wgralem po Bitdefenderze na ktorego skonczyla mi sie licencja. Bit nie wchodzil w zadne konflikty.

Do góry