FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Tez mam na PIS na długo a zastąpiłem go Vipre Premium została mi licka do marca to trzeba ją wykorzystać :)

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Dodałem do swojego zestawu Pandę USB Vaccine z konieczności :D Jako,że dość często korzystam z komputerów na uczelni w celu wydruku materiału umieszczonym na moim pendrivie :) Ostatnio skorzystałem ze stanowiska ( punkt drukowania, kserowania itp.) gdzie dziesiątki studentów jak nie setki dziennie korzysta z niego a jak wiadomo 90% ludzi nie ma pojęcia o zabezpieczeniach i najczęstszą infekcją jest przez pamięć przenośną . Ja niestety musiałem również, pilna sprawa. Czułem,że coś przyniosę po podłączeniu mojego pena do komputera uczelni. I się nie myliłem. :D Wsadzam penka do siebie, od razu komunikat Kaspra czy nie zeskanować zawartości niego , dalej naturalnie skan pełny i 4 trojany z rodziny Autoit musiał usuwać . Wystarczyło kilkanaście sekund podłączonego pendrive na uczelni i parę syfów nazbierałem. Rzeczywiście jest to niezła plaga w tych czasach . Ludzie głupio rozprzestrzeniają infekcje :dziwak Naturalnie w moim przypadku do aktywnej infekcji nie doszło , dzięki Kisowi :D

A

Anonymous

@Eru
I jak się sprawuje BPS? Z tego co pamiętam strasznie upierdliwy był jak dla mnie.

A

Anonymous

Zmiana :

z Norton Internet Security 2011 + Malwarebytes Antimalware

na F-Secure Internet Security 2011 + Hitman Pro

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
ugedej77 napisał:
Zmiana :
z Norton Internet Security 2011 + Malwarebytes Antimalware
na F-Secure Internet Security 2011 + Hitman Pro

ugedej77 może napisz jak Ci się sprawuje nowy pakiet od F-Secure bo jestem ciekawy. Dużo lżjeszy od NISa? Znalazł jakieś wirusy, których nie znalazł NIS?

A

Anonymous

@Andy : Bardzo chętnie odpowiem na Twoje pytanie. Ano testowałem F-Secure całkiem normalnie jak i zmusiłem go do przejścia przez najświeższą paczkę malware jaką udało mi się znaleźć. A że to nie jest mój "pierwszy raz" z Finem to rezultaty w zasadzie nie odbiegały od oczekiwań. To znaczy F-Secure Internet Security zablokował 100% syfu , skanowanie on demand zrobione Hitman Pro i MbAM - "nie wykryto żadnych zagrożeń". Program leciutki , że aż niemożliwe , podczas bezczynności zużywa niecałe 3 mb ramu (sic)! Jedynie miłośnicy ostrego konfigurowania mogą być zawiedzeni , bo w porównaniu z KIS'em czy NIS'em jest prosty w obsłudze i nawet w ustawieniach nie można za wiele pogrzebać. Tzn. pogrzebać można , ale jest tego mniej niż u dwóch w.w.
Takie są moje , subiektywne , odczucia współpracy z F-Secure Internet Security 2011. Pozdrawiam. ;)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30013
Miasto
Trololololo
F-Secure ma bardzo dobrego blokera stronek z syfem.Seven robił test i tam też bardzo dobrze sobie poradził.

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
@Ugedej77
Dziękuję, że podzieliłeś się ze mną opinią. Zgodnie z tym co napisałeś i sam zauważyłem testując F-Secure wygląda on na naprawdę solidny produkt. Mam tylko pytanie czy jest możliwe we Firewall'u F-Secure IS 2011 zablokować wybrane porty? Np: 135, 137, 138, 139?
Testowałem Firewall F-Secure na stronie:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
i niestety pojawiło się ostrzeżenie, iż porty są otwarte i należy je zamknąć.
A jeżeli nie da się tego zrobić z poziomu F-Secure to może lepiej wyłączyć ten moduł ochrony F-Secure i zainstalować PC Toolsa Firwall 7 Plus?

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
F Secure Antivirus 2011 +Pc Tools Firewall Plus +Mcafee Site Advisor Live(plus) +Pctolls Threatfire(ale tylko do czasu az zdobede licencje na Zemane albo Spyshelter Premium)

Andy ja mam Pctools firewall rowniez robilem test na Pcflank i tez porty 135, 137, 138, 139 mam otwarte podobnie jak w przypadku firewalla Fsecure.

pavlovsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
U mnie lekka zmiana w zestawie.

Obecnie: DWPF+KeyScrambler Professional+MBAM Pro+Zemana

Zapomniałem dopisać do litanii Autorun Protector oraz WWDC

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
ale bunkier