Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu
A cóż takiego super hiper extra tajnego szary użytkowniku jeden z drągiem masz na swym leciwym kompie, że tak zbroisz się po zęby????? Któż to odważy się i po cóż Ciebie akurat, biedny misiu, znienacka a zdradziecko atakować???? Czyżby moda i tyn trynd wicie, rozumicie (jak mawiali towarzysze w epoce słusznie minionej)? Mnie tam zwykły baidu antywirus w pełni satisfakszyn i śpię spokojnie, bez kompleksów i syfu na pokładzie.

A

Anonymous

Budimex-fajną masz ksywkę i podejrzewam,że kosisz niezły hajs w budowlance :klawik. ale daj sobie spokój z udzielaniem infantylnych rad.
Wystarczy wejść na jakąś stronkę na której exploit odpali CryptoWall-a Twój Baidu nawet nie mrugnie okiem kiedy wszystkie pliczki z HDD/SDD pójdą do szyfranta :wariat .
Większość projektów skutecznych HIPS-ów upadła właśnie pod wpływem takich idiotycznych teorii : wystarczy sam AV po kiego się bunkrować ?
Ciemny lud to kupi a potem...płacz albo płać w bitcoinach :szydera

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu
kosisz niezły hajs w budowlance

"Nie sądż nikogo po minie, bo się w sądzeniu poszkapisz" - mówi Ci coś? Nie? To do klasyki literatury odsyłam. I daruj sobie drobne złośliwości - kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Nie masz co robić? Dzieci rób :szydera .

...ale daj sobie spokój z udzielaniem infantylnych rad.
Wystarczy wejść na jakąś stronkę na której exploit odpali CryptoWall-a

Ja nikomu nic nie radzę. Każdy orze jak może gdyż, jak mniemam, swój rozumek ma. Używałem różnych antywirów, choć zawsze z górnej półki (przeważnie Kaspersky, ostatnio baidu), i chwalić Bozię żaden badziew przez tyle lat mi spokojnego snu nie naruszył. A po stronach buszuję różnych, przeróżniastych.Więc po kiego diabła mnie jakiś schron przeciwatomowy niemalże? Dlatego ino, że są - różniaste schrony, bunkry, zapory, zasieki? Tylko przymusu używania póki co nie ma. No i masz chyba problemy w czytaniu ze zrozumieniem. Pokaż mi, w którym miejscu w tytule tematu występują słowa: porady, pomoc...

wszystkie pliczki z HDD/SDD pójdą do szyfranta

Najśmieszniejsze jest to, że ja niczego na hdd nie przechowuję. Filmy, muza, dokumenty czy inne takie tam - od razu archiwum. A system przywrócić? Kein problem, jak mawiają Francuzi, którzy znają włoski :yahoo

A

Anonymous

budimex napisał:
"Nie sądż nikogo po minie, bo się w sądzeniu poszkapisz" - mówi Ci coś? Nie? To do klasyki literatury odsyłam. I daruj sobie drobne złośliwości - kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Nie masz co robić? Dzieci rób .

Ja nikomu nic nie radzę. Każdy orze jak może gdyż, jak mniemam, swój rozumek ma. Używałem różnych antywirów, choć zawsze z górnej półki (przeważnie Kaspersky, ostatnio baidu), i chwalić Bozię żaden badziew przez tyle lat mi spokojnego snu nie naruszył. A po stronach buszuję różnych, przeróżniastych.Więc po kiego diabła mnie jakiś schron przeciwatomowy niemalże? Dlatego ino, że są - różniaste schrony, bunkry, zapory, zasieki? Tylko przymusu używania póki co nie ma. No i masz chyba problemy w czytaniu ze zrozumieniem. Pokaż mi, w którym miejscu w tytule tematu występują słowa: porady, pomoc...

Najśmieszniejsze jest to, że ja niczego na hdd nie przechowuję. Filmy, muza, dokumenty czy inne takie tam - od razu archiwum. A system przywrócić? Kein problem, jak mawiają Francuzi, którzy znają włoski
Hahaha...dobry jesteś :szydera
Nie sap tak przecież nic się nie stało to tylko zwykłe Forum...tu nikt od miecza nie zginie...co najwyżej od własnej głupoty...grzecznie napisałem,żebyś nie udzielał frajerskich rad w temacie o którym nie masz elementarnego pojęcia :klawik.
Dwa posty wyżej wyśmiewasz używania tzw.Bunkrów a za chwilę twierdzisz,że to nie Ty.
To,że akurat nic Ci nie wpadło podczas używania kulawych czy zawodnych antyvirków naprawdę o niczym nie świadczy.Te softy dlatego cieszą się taką popularnością bo dają złudne poczucie bezpieczeństwa i nie zmuszają do myślenia.Jeśli nie lubisz myśleć to wcale nie oznacza,że powinieneś tego wymagać od innych.
Niczego nie trzymasz na dysku ? Rozumiem,że nigdy niczego nie ściągnąłeś z neta tylko wszystko kupujesz w "EMPIK-u" ?
Co za gościu :szydera

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu
Dwa posty wyżej wyśmiewasz używania tzw.Bunkrów a za chwilę twierdzisz,że to nie Ty.

Że jak?????

Jeśli nie lubisz myśleć to wcale nie oznacza,że powinieneś tego wymagać od innych.

Tu akurat określiłeś się dokładnie. Myślenie to ostatnia rzecz, której bym się po Tobie spodziewał.

Rozumiem,że nigdy niczego nie ściągnąłeś z neta

Nie tylko tego. Nic nie rozumiesz.

To,że akurat nic Ci nie wpadło podczas używania kulawych czy zawodnych antyvirków naprawdę o niczym nie świadczy

A to ciekawe jest, co teraz napisałeś :irefulNajlepiej okop się jeszcze, pole minowe i zasieki z drutu kolczastego postaw :szydera

A

Anonymous

Widzisz Budimex jakoś z tego wybrnąłeś :klawik.
Na tym Forum obowiązują specyficzne a zarazem elitarne zasady.Jedną z nich jest ta : jak nic nie wiemy to nic nie piszemy :) .
Nigdy bym się nie ośmielił dyskutować z Tobą na temat budownictwa bo nie mam o tym zielonego pojęcia.
Dlatego Ty zostań przy fundamentach a obszarem security zajmą się inni :).Tak będzie i mądrzej i lepiej.

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
U mnie od dłuższego czasu:

1: SSFW + EAM + AppGuard + AdGuard + MBAM na żądanie

2: EIS + AppGuard + AdGuard + MBAM na żądanie

Od ponad pół roku zero problemów.

Cały czas czekam na promocję z Shadow Defender bo chciałbym 2 licki kupić.

A

Anonymous

System: Windows 8.1 x64
Przeglądarka: Google Chrome x64, Internet Explorer
Zabezpieczenia real-time: Windows Defender, Windows Firewall, UAC na max, HitmanPro.Alert, Adguard
Skanery on-demand: HitmanPro
Inne: TOR Browser, MyDevil.net VPN, NordVPN

Daniel_07

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Win7 + Bitdefender IS 2015 + MBAM Premium. Od 2 lat bez problemów. Zastanawiam się jednak czy czegoś jeszcze nie dodać, żeby uzupełnić ewentualne braki tego zestawiku (czy w ogóle taki pakiet ma jakieś słabe punkty?) oraz wiadomo...nie może się gryźć z resztą. Czy ktoś obeznany w temacie mógłby coś doradzić? Obojętnie czy dany program będzie płatny czy nie.
Pozdro!

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Miałem identyczny zestaw. Tylko dołożyłem Appguard, też zero problemów. do momentu aż postanowiłem zaktualizować BIS z 2014 do 2015 :D

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Ja dołożyłem antiloggera od Zemany (znajdziesz link do promo w odp. wątku, może Shadow Defender, jeśli testujesz jakieś programy, coś do backupu - ja używam Kerrivera w wersji Free, bo lubię jego konsolę odzyskiwania, ale nie ma opcji zarządzania obrazami, więc może trafisz, coś lepszego, Appguard to zawsze dobry pomysł (tylko nie mogę trafić w promocji), może jakiś menedżer haseł np. Lastpass. U mnie Bitdefender TS 2015 na Win7 chodzi bez zarzutu.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12481
Miasto
Somewhere over the rainbow.
zeno06, na Appguarda promocje się rzadko zdarzają ale jak napiszesz do nich maila to coś ugrasz. Ja dostałem z tego co pamiętam 40% zniżki :guma

A

Anonymous

Daniel_07 napisał:
Win7 + Bitdefender IS 2015 + MBAM Premium. Od 2 lat bez problemów. Zastanawiam się jednak czy czegoś jeszcze nie dodać, żeby uzupełnić ewentualne braki tego zestawiku (czy w ogóle taki pakiet ma jakieś słabe punkty?) oraz wiadomo...nie może się gryźć z resztą. Czy ktoś obeznany w temacie mógłby coś doradzić? Obojętnie czy dany program będzie płatny czy nie.
Pozdro!
Jak nie ma problemów to po co dodawać ? Przy AG nic dodatkowo nie jest potrzebne...no chyba,że się dopiero zdało do gimnazjum i targają nami jakieś fobie :dziwak .

Daniel_07

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Hornet napisał:
Daniel_07 napisał:
Pozdro!
Jak nie ma problemów to po co dodawać ? Przy AG nic dodatkowo nie jest potrzebne...no chyba,że się dopiero zdało do gimnazjum i targają nami jakieś fobie :dziwak .

Wg mnie myślenie, że coś jest w 100% wystarczające i nie ma czego ulepszać, to właśnie jest myślenie na poziomie gimnazjum Kolego :guma
Zawsze można coś udoskonalić, polepszyć i zawsze trzeba dążyć do tego, a jeśli jednak myślisz, że wszystko już osiągnąłeś, że nie może być lepiej i to co masz wystarczy, to zawsze będę dwa kroki przed Tobą. Nieustannie trzeba się dostosowywać, bo świat się zmienia - zrozum to Hornet ;)

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Spoko Daniel_07. Twoje pytanie jest w porządku i zadane w odpowiednim miejscu. Myśl, że trzeba się dostosowywać do zmieniającej się rzeczywistości w sferze nowych technologii jest też słuszna. Hornet to dobry chłopak tyle, że pistolet, a tekst o gimnazjum, to jego tekst dyżurny - coś na kształt fetyszu, więc nie bierz go do siebie osobiście. Poza tym być może wcale nie do Ciebie był skierowany i jak znam życie sam się odezwie w tej kwestii. :dziwak
Nie korzystam póki co z Appguarda, więc Zemana Antilogger wydaje mi się wskazany. Przy testowaniu programów ShadowDefender i program do backupu wydaje mi się konieczny. Również zaliczam je do ochrony i u mnie to się sprawdza. Shadow - bo szybko można wrócić do punktu wyjścia, a Kerriver - kiedy nie zorientuję sie od razu, że coś skopałem bawiąc się różnymi programami np. do konserwacji, czy aktualizacji sterowników (bo niestety zrobienie czegoś jednym, czy dwoma kliknięciami - zamiast mozolnym wyszukiwaniem i "ręczną" instalacją - kusi). Nie wyobrażam sobie też nie korzystać z menadżera haseł, gdyż przy dużej ilości softu, przy którym często trzeba zakładać konto na serwerze producenta, nie mam szans na zapamiętanie wszystkich haseł, bo nigdy nie stosuję tego samego. Dlatego też LastPass wydaje mi się niezbędny, choć długo korzystałem z Dashlane i też było ok. Co do softu do backupu to najlepszy wg mnie byłby taki, który pozwoliłby na przywrócenie systemu na innym dysku lub tym samym przy innej konfiguracji (zwłaszcza kiedy uzbiera trochę softu z promocji, a odtwarzać to ręcznie nawet mając wyciągnięte klucze rejestru to :facepalm ). Kerriver sobie z tym nie poradzi (wystarczy nawet zwiększyć partycję systemową o pare mega i poprzednio zrobione kopie na nic Ci się nie zdadzą). Bo dysk może się zepsuć. Zdarza się. Zabezpieczenie się przed tym to nie fobia, a raczej przezorność. Tyle że nie zdarzyło mi się przenosić systemu na inny dysk, więc nie będę teoretyzował. Może wypowie się ktoś, kto był w takiej sytuacji.
Przy okazji al_arsen i wacek dzięki za info :dziękuję - może zduszę węża w kieszeni i się skuszę, bo soft jest tego wart.
Pozdrawiam.

Do góry