A

Anonymous

KIS,AppGuard,SS na jednym kompie ? Toż to 2 pełnoprawne HIPS-y i jeden mini w SS ! Jesteś Mistrzem :dziwak

mehiel

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
U mnie zmiana z NIS 2012 na KIS 2012 + SpyShelter Premium :)

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Zmiana...Comodo IS PRO na Trustport Total
Trustport Total + MBAM + Zemana antilogger

A

Anonymous

Ponowna aktualizacja:

nPJj8.png

A

Anonymous

marsellus napisał:
Hornet napisał:
KIS,AppGuard,SS na jednym kompie ? Toż to 2 pełnoprawne HIPS-y i jeden mini w SS ! Jesteś Mistrzem :dziwak
Co ty nie powiesz :p Chyba raczej dwa pelnoprawne (KIS i SS) :p
No proszę Cię :) Appguard bardziej mi wygląda na HIPS-a niż SS-chyba,że używamy innych AppGuardów :D

A

Anonymous

Przecie SS to HIPS w czystej postaci moim zdaniem :D A AG to takie nie wiadomo co :dziwak chociaż w jakiejś tam części można go i pod HIPSa podciągnąć :D

kamil10506

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
SS to nie jest typowy HIPS ;)

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Spyshelter posiada typowy moduł Antikeyloggerowy jak i HIPSA. Pytanie czy ten HIPS jest pełnosprawny? :p Blokuje tylko niektóre podejrzane aktywności oparte o zachowaniu czy nie?. Bo na pewno trochę mu brakuje do najlepszych klasycznych hipsów pod względem skuteczności typu OA, "KOMODY", Outposta np. Ten owy HIPS ma w pewien sposób wspomóc standardową ochronę przeciwko keyloggerom , aby posiadał większy wachlarz możliwości , nie jest hiper, super mocny, ale zawsze "coś " daje. Tym się różni od Zemany która tego modułu nie posiada, i ma nad nią przewagę oferując dodatkową ochronę .

A

Anonymous

No właśnie o to mi chodzi że HIPS w SS to "normalny" HIPS :dziwak Żaden tam upośledzony czy próbujący coś udawać :p
A poza tym czy antikeylogger to nie to samo co HIPS i nie działa na takiej samej zasadzie :?? tylko że z nastawieniem na odpowiednie dla niego niebezpieczne akcje w systemie :p

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
To nie to samo, ochrona antikeyloggerowa odpowiedzialna jest za zagrożenia typu keyloggery, loggery . Tak jest skonstruowana,że wyłącznie takie zagrożenia blokuje. HIPS potrafi wykryć modyfikacje różnego malwar'u, trojana, backdoora, wira czy typowego keyloggera. On jest do wszystkiego, a program anti-keyloggerowy wyłącznie oparty jest na 1 typ zagrożeń( teoretycznie). Być może zostać wykryta aktywność innego typu zagrożenia np. przez taką Zemanę , ale nie za często . Praktycznie przeczą temu Testy MGR Flash. Program Antilogger Zemany potrafił blokować FakeAv czy znane wirusy. :dziwak I nie wiem czy mam się cieszyć,że taka dobra czy martwić bo wykrywa wiecej niż trza :D Człowiek staje się głupi :D W blokowaniu wszelkiej maści Zemanka (teoretycznie)nie ma szans z SS, brak HIPSA się kłania :D , choć z keyloggerami radzi sobie świetnie . :cool:

A

Anonymous

A poza tym czy antikeylogger to nie to samo co HIPS i nie działa na takiej samej zasadzie :?? tylko że z nastawieniem na odpowiednie dla niego (antikeyloggera) niebezpieczne akcje w systemie :p
No mniej więcej o to samo nam chodzi :D :dziwak

kamil10506

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
ReviewsAntivirus napisał:
Ponowna aktualizacja:

l7xgT.png
Ja bym Ci radzil pisac, co zmieniasz, bo w Twoj opis trudno ogarnąć (i naprawdę i w przenosni :D )

Do góry