joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
Moja ochrona to antywirus, zapora, mbam, Win Patrol i Super Anti Spyware w wersji free- używany jako skaner. Miałam przez krótki czas Spyware Terminatora, ale stwierdziłam, że jest jeszcze gorszy od UAC, które wyłączyłam, więc go odinstalowałam. Czasami skanuję kompa dr web cure it, ale robię to bardzo rzadko, bo skanowanie trwa bardzo długo.

Do ochrony używam też McAfee Site Advisora i WOT- dzięki nim mniej więcej wiem, które strony są bezpieczne. Nie wchodzę też na strony z nielegalnym oprogramowaniem, ani stronki tylko dla dorosłych i nie korzystam z p2p i w ten sposób też unikam infekcji. Oby.

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D
Aktualnie używam
Emsisoft Anti-Malware 5 + Malwarebytes Anti-Malware jako skaner w wersji free + Defensewall Personal Firewall v3.08 + Outpost Firewall 2009 [testowo] + Zemana Antilogger
Jestem zadowolony, że wywaliłem KISa 2011. System jest czysty i chodzi leciutko bez mielenia plików w tle...

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
xp wirtual na macu mój komp: DWPF + SS
pc wiekowy:) DWPF + SS + COMODO AV z włączonym secureDNS. bez Def+ i piaskownicy - jest to komp tzw rodzinny

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Przez pare dni mialem G-data Internet security 2011 i poszedl on w piz...u!!Zesz do jasnej chol...y prawie caly czas obcizenie procka powyzel 60 % , dochodzilo do 100%, zwiechy, zamulaenie totalne..No i poszedl sobie von :)
Teraz siedzi sobie AVg Internet security 2011 + Malwarbytes anti malware....pobawie sie nim troszke.

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
Do moich programów do ochrony dołączyło Mamutu- wygrałam je w konkursie :) - bardzo dobrze się sprawdza i współpracuje z moim antywirusem. Działa bezproblemowo. Bardzo rzadko wykrywa jakiś podejrzany proces, jak gram w jakąś pełną wersję gry z płytki dołączonej do gazetki komputerowej, ale każę mu zignorować ten proces i wszystko jest w porządku. Poza tym nie wszczyna fałszywych alarmów.

Komp nie jest przesadnie obciążony.

boniaszek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
U mnie jest w tej chwil tak :

-Comodo Internet Security
-Malwarebyes Antimalware
i to by było na tyle ;)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29997
Miasto
Trololololo
Ja dalej się toczę na Dziurawym Wiadrze ( Defensewall Personal Fireewall ) + Hitman Pro i KeyScrambler Premium :D

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29997
Miasto
Trololololo
Czy ja wiem, mi nie Utrudnia ale jak wyjdzie GW 3 to przeskakuję :d

Jeszcze dla jaj się zapisałem TFC i wygrałem lickę :D

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
Jak się dużo ściąga to może to być uciążliwe ustawianie każdego ściągniętego pliku jako bezpiecznego :p

A

Anonymous

Obecnie F-Secure Anti-Virus 2011, ale planuję przesiadkę na coś lżejszego i tu pytanko: co polecicie Prevx czy BluePoint Security?
Zamierzam używać tylko jednego z dwóch wymienionych jako jedynego zabezpieczenia (poza FW oczywiście). Na "podejrzane" stronki nie wchodzę, kompa używam z głową. Bardziej skłaniam się w stronę Prevx'a ale kusi mnie też BPS. Co Waszym zdaniem byłoby lepsze?
Z góry dzięki za wszelką pomoc. Pozdrówki.

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
Boże zapoznaj się z oboma (z Prevex'em może być problem bo nie ma wersji full trial tylko będzie wykrywał zagrożenia - trzeba do nich pisać o 7 dniowy klucz do testów... w BPS masz 30 dni na zapoznanie się z programem)...

Do góry