Winamp kończy żywot po 15 latach

A

Anonymous

Na stronie tego popularnego playerka pojawiła się oto taka wiadomość:
Winamp.com and associated web services will no longer be available past December 20, 2013. Additionally, Winamp Media players will no longer be available for download. Please download the latest version before that date. See release notes for latest improvements to this last release.
Thanks for supporting the Winamp community for over 15 years.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
A może ktoś robi sobie jaja :scratch :szydera

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12402
Miasto
Somewhere over the rainbow.
A

Anonymous

a ja używam i używałem ... co prawda testowałem rożne , natomiast jakoś zawsze do poczciwego wimpka wracałem , no cóż...szkoda :scratch

Piotr13

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
Szkoda. Byłem mu wierny od powstania :(
Testowałem wiele, ale zawsze wracałem do Winapm`a.

.m.

Wygadany
Reakcje/Polubienia
60
zadna strata dla ludzkosci. kiedys byl to dobry, lekki i nawet jedyny player mp3. czas mijal i stracil lekkosc, jakosc... ludzie przeskoczyli na inne. tak i bylo ze mna, choc pamietam ich poczatki to bez sentymentu od dawna uzywam lepszego programu.

wszystkim zawiedzionym polece alternatywe, nawet znajda sie skory winampowe ;)

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Dla mnie Winamp umarł wraz z wersją 2.7.x, kiedy to poznałem Foobar'a - lekkość w pełnej krasie. Winamp bardzo zaczął puchnąć. Szybko zrozumiałem, że nie chodzi o to jak program wygląda (Foobar w zestawieniu z Winampem nie wypadał wówczas zbyt korzystnie), a o to żeby spełniał swoje zadanie :)

lanzone

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Winamp stracił dla mnie swą użyteczność w momencie gdy producent na siłę chciał go zrobić kombajnem do wszystkiego, przez co gubiąc lekkość i intuicyjność jaką imponował od czasu powstania. Dziwię się, że aż tyle utrzymał się na rynku.
Od tego czasu tylko foobar. ;)

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
457
Winamp był fajny bo miał mnóstwo fajnych skórek,ale fakt zrobili z tego wielki kombajn multimedialny. Tak samo jak to robi nadal Nero. Kiedyś program do nagrywania miał 90 MB a teraz ze 2,5 GB lub więcej i coraz gorszy wygląd.

mmd3.jpg

A

Anonymous

Skończyłem jego używanie 6 lat temu...ale bardzo mile go wspominam.
Niech mu ziemia lekką będzie :papież .

A

Anonymous

Właśnie wczoraj rozmawiałam na temat winampa z siostrą, rozmawiałyśmy o tym jaki kiedyś winamp był popularny, powiedziałam, że teraz, to już tylko czekać aż winamp "całkowicie zniknie" i jak się okazuje długo czekać nie trzeba...
Korzystałam z winampa prawie od chwili jak się pojawił i kiedyś był to naprawdę świetny player, każdy "musiał" mieć go na komputerze, jednak teraz jest wiele lepszych i bardziej przyjaznych dla użytkownika odtwarzaczy muzyki i może lepiej, że kończą pracę nad winampem teraz, a nie za kilka lat

OnSam

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Również i ja pochowałem go już dawno, dawno temu. Kolejnym playerem do muzyki był JetAudio, a teraz jest AIMP

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
artoor napisał:
Dla mnie Winamp umarł wraz z wersją 2.7.x, kiedy to poznałem Foobar'a - lekkość w pełnej krasie. Winamp bardzo zaczął puchnąć. Szybko zrozumiałem, że nie chodzi o to jak program wygląda (Foobar w zestawieniu z Winampem nie wypadał wówczas zbyt korzystnie), a o to żeby spełniał swoje zadanie :)

Ja też po 2.7 chyba zrezygnowałem na rzecz alternatyw, foobara i aimpa, ale winamp to taka tradycja, ze strach pomyśleć. Trzeba ściągnąć wersje ostatnią, choćby dla sentymentu.

pozdr.,

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Do góry