Windows 10 Final -informacje, pytania, porady, odpowiedzi

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Re: Windows 10 Final -informacje, pytania, porady, odpowiedz

PiotrN72 napisał:
Zwlekam z Win 10 do ostatniej chwili i ciągle się waham.
Na Dell Latitude E6420 obecnie użytkuję Win 8.1. Jak myślicie czy warto aktualizować do Win 10.
Lepsze bywa wrogiem gorszego mawiają. Czy jesteście zadowoleni z Win 10 czy może "szału nie ma"
Myślę, że oczywiście warto... a wcale nie jestem fanem 10-tki. Swoje wrażenia opisałem wcześniej:
windows-f37/windows-10-final-informacje-pytania-porady-odpowiedzi-t24159-420.html#p169804
Sam będę się przesiadał z 7-mki Pro i choć mnie ostatnio MS rozczarował okresami wsparcia dla 10-tki (naiwnie na podstawie wcześniejszych niejasnych zapowiedzi, zakupu Nokii, produkcji Windows Surface, uwierzyłem że
pójdzie drogą Apple'a :facepalm ), ale gdzieś te okresy wsparcia mam na względzie (głównie podstawowego). Nie jestem przy tym konsekwentny, gdyż poirytowany wciskaniem przez MS różnych g.... nie aktualizuję systemu od przynajmniej roku, a system ma się świetnie i nie wywala żadnych błędów.
slT8hAZ.jpg
Wsparcie-Windows-10-Mobile.png

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Ale skoro testuję różne programy, to dlaczego mam się pozbawiać przyjemności (lub nie) testowania nowego systemu. Zrobię obraz 7-mki przed instalacją, aktywuję 10-tkę, zrobię jej obraz. Dam sobie trochę czasu na przyzwyczajenie się. Zobaczymy, który system ostatecznie zostanie. Poza wszystkim zżera mnie ciekawość, skoro przez parę lat nadziubałem coś koło 600 różnych programów, to chciałbym teraz po przejściu na 10-tkę zobaczyć te 600 kafelków. :zaciesz

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków

Czy ktoś może potwierdzić że działa metoda aktywacji Windows 10 za pomocą klucza z Win 7 lub 8 (czysta instalacja) ?

FrantiQ

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
233

helium napisał:
Czy ktoś może potwierdzić że działa metoda aktywacji Windows 10 za pomocą klucza z Win 7 lub 8 (czysta instalacja) ?

Odkupiłem niedawno kilka używanych ThinkPadów od upadłej firmy dwa z nich, miały na stracie Win 7 Pro, bez problemu łyknęły czysta instalację Windowsa 10 Pro z kluczem ze stickera.

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków

FrantiQ napisał:
Odkupiłem niedawno kilka używanych ThinkPadów od upadłej firmy dwa z nich, miały na stracie Win 7 Pro, bez problemu łyknęły czysta instalację Windowsa 10 Pro z kluczem ze stickera.
Dzięki za potwierdzenie. Zbliża się 29 lipca więc trzeba zaktualizować. :piwko
Już zaktualizowany, wszystko bez problemu.

Do góry