Windows 10 Final -informacje, pytania, porady, odpowiedzi

Fanatyk

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Re: Windows 10 Final

Po aktualizacji do Windows 10 też nie miałem żadnych problemów ze sterownikami.

Orion

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
330
Miasto
somewhere in cyberspace....

al_arsen napisał:
wcpicker

Nie. Jak przypiszesz swój klucz z Win7 do Win10 to ten klucz będzie już tylko pasował do "10". Trzeba wybrać - albo rybki albo akwarium.
Jak mam to rozumieć? - czyli jak zaktualizuję do Win10 (mam Win 8.1 box) to nie będę mógł po jakimś czasie jak mi Win10 nie spasuje to nie będę mógł zrobić czystej instalki tego 8.1 bo klucz produktu się przypisze do Win10?

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
13144
Miasto
Somewhere over the rainbow.

Orion napisał:
al_arsen napisał:
wcpicker

Nie. Jak przypiszesz swój klucz z Win7 do Win10 to ten klucz będzie już tylko pasował do "10". Trzeba wybrać - albo rybki albo akwarium.
Jak mam to rozumieć? - czyli jak zaktualizuję do Win10 (mam Win 8.1 box) to nie będę mógł po jakimś czasie jak mi Win10 nie spasuje to nie będę mógł zrobić czystej instalki tego 8.1 bo klucz produktu się przypisze do Win10?

Będziesz miał określony czas na podjęcie decyzji co zrobisz ze swoim kluczem. Jeśli postanowisz się przesiąść na Win10 to klucz będzie przypisany do tego systemu. W drugą stronę tak samo - jak zostaniesz przy aktualnym systemie (7 lub 8) to klucz będzie pasował do tegoż systemu. Nie można mieć jednego klucza pasującego do dwóch systemów. Teraz masz czas na to żeby się zdecydować czy Ci pasuje "10" czy nie. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc: "po pewnym czasie". Masz teraz okres testowy, rób co chcesz, testuj, sprawdzaj, porównuj ale przyjdzie taki moment kiedy będziesz musiał podjąć konkretna decyzję. Po podjęciu tej decyzji klucz będzie pasował do jednego tylko systemu. Twoja decyzja do którego.

A

Anonymous

Pytanko :-D
Czy po aktualizacji z win update musze ponownie podawać klucz czy lyka przypisany (w mym przypadku do 7 demki)?

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
13144
Miasto

jorn napisał:
Czy po aktualizacji z win update musze ponownie podawać klucz czy lyka przypisany (w mym przypadku 7 demki)?
Nic nie musisz podawać. Klucz się wpisuje tylko jeśli instalujesz z płyty albo pendrive.

A

Anonymous

:dziękuję
Z tego co czytalem to i tak przesyłają klucz na mail podany podczas "rezerwacji" :scratch

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie

al_arsen napisał:
jorn napisał:
Czy po aktualizacji z win update musze ponownie podawać klucz czy lyka przypisany (w mym przypadku 7 demki)?
Nic nie musisz podawać. Klucz się wpisuje tylko jeśli instalujesz z płyty albo pendrive.
Czy po instalacji z płyty lub pendrive będzie trzeba podać ten sam klucz który mam teraz na win7 ?

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
13144
Miasto

wcpicker napisał:
al_arsen napisał:
jorn napisał:
Czy po instalacji z płyty lub pendrive będzie trzeba podać ten sam klucz który mam teraz na win7 ?
Tak.

maxell

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
91

Instalowałem na dwóch komputerach najpierw upgrade a potem na czysto z pendriva jak przyjdzie wpisać klucz to klikamy pomiń na koniec po połączeniu z internetem system sam się aktywuje.
Klucz z win 7,8,8.1 nie pasuje do win 10

Tutaj też można przeczytać:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

maxel napisał:
Instalowałem na dwóch komputerach najpierw upgrade a potem na czysto z pendriva jak przyjdzie wpisać klucz to klikamy pomiń na koniec po połączeniu z internetem system sam się aktywuje.
Klucz z win 7,8,8.1 nie pasuje do win 10

Tutaj też można przeczytać:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
To by sie zgadzalo z tym co czytałem wcześniej :scratch

antywirus.pl

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Warszawa

U nas już po aktualizacji, żadnych sterowników nie trzeba było wgrywać szukać itd. :ok

Wszystkie programy wraz z antywirusem ( Arcabit) działają bez problemu.

Jest 30 dni na podjęcie decyzji, w tym czasie w systemie są przechowywane pliki poprzedniej Windy - przez ten czas można dokonać w każdej chwili downgrade'u.

:piwko

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4

A jak zmienić kolor obramowania w tym windows 10? Otwierając przeglądarkę to obramowanie na górze jest szare nawet blade jak z lat 80 -tych hehe

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
645
Miasto
okolice internetu
Re: Windows 10 Final - pytania, porady, odpowiedzi

Mam ciekawy problem z Windows Update.Pojawia mi się komunikat, że są dostępne nowe aktualizacje. Wchodzę w witrynę - ważne aktualizacje do Win 8.1. OK, no to zaznaczam i daję pobierz. I tu siurpryz - zaczyna mi pobierać - ale instalkę Win 10! I tak za każdym razem. Ki diabeł, o co biega?

P.S. Jak ukryłem te aktualizacje, znikła również dostępność aktualizacji do win 10

plejmix

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Re: Windows 10 Final - pytania, porady, odpowiedzi

Koledzy jaka przeglądarka na dzisiaj na windows 10 jest do zainstalowania chrome mnie nie interesuje

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
59765

daniel napisał:
A jak zmienić kolor obramowania w tym windows 10? Otwierając przeglądarkę to obramowanie na górze jest szare nawet blade jak z lat 80 -tych hehe

Ustawienia - wybierz kompozycję i masz ciemne obramowanie !!

Do góry