Windows 11 / Okna 11: Jak ominąć wymagania systemowe

drummer1839

Świeżak
Dołączył
28 Wrzesień 2013
Posty
37
Reakcje/Polubienia
1
Mam zainstalowaną 11 pomimo braku zgodności procesora. Jak na razie wszystko śmiga, komputer jest wyraźnie szybszy. Wystarczyło dodać klucz rejestru i uaktualnienie ruszyło , nie robiłem czystej instalacji.
 

rom57

Wygadany
Dołączył
18 Lipiec 2021
Posty
96
Reakcje/Polubienia
7
Możesz podać specyfikację komputera
 

drummer1839

Świeżak
Dołączył
28 Wrzesień 2013
Posty
37
Reakcje/Polubienia
1
Procek AMD Athlon X4 845, płyta MSI A68HM-E33 V2 (MS-7721), 16 giga ramu, ssd 1 TB, grafika ASUS GF GTX 1050Ti
 

Sir PainKiller

Bardzo aktywny
Fąfel
Dołączył
27 Maj 2010
Posty
491
Reakcje/Polubienia
184
Miasto
Internetu ;p
Ja tam użyłem metody z podmianą appraiserres.dll . Na starym HP'ku z c2d , 4GB ramu, ssd'kiem i geforcem gs93... niby działa. Choć np. co chwile wifi wywala się i że brak Internetu. Na 8.1 chodzi pięknie. Na 11 czuć i widać ze prockiem szarpie, do tego jak by lagowało na różnych aplikacjach.
:papież
 

Nitrogene

Bardzo aktywny
Dołączył
23 Listopad 2018
Posty
191
Reakcje/Polubienia
128
Przydała by się jeszcze opcja dla "niewspieranych procesorów". Wtedy byłby sztos!
 

rom57

Wygadany
Dołączył
18 Lipiec 2021
Posty
96
Reakcje/Polubienia
7
Dell Latitude E6220 Windows 10 20H1
64-bitowy system operacyjny, procesor x64 TMP1,2
Intel(R) Core(TM) i5-2520M CPU @ 2.50GHz 2.49 GHz karta graficzna zintegrowana HD Intel® 3000
ram 8,00 GB 1333Mz czy na takim Windows 11 się zainstaluje
 

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Dołączył
25 Marzec 2012
Posty
2144
Reakcje/Polubienia
600
Miasto
Hajnówka
Mój Komputer HP Compaq 8200
Elite Procesor: QuadCore Intel Core i7-2600, 3600 MHz (36 x 100)
RAM: 16 GB (DDR3 SDRAM) 4X4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
Windows 11 Pro zaktualizowany z Windows 10 metodą powyżej bez problemu
Pobierane są aktualizacje
Szybkość działania programów i przeglądarek Internetu widoczna znacząco
Mam wprawdzie kopię zapasową poprzedniego Windows ale zdecydowanie ne wrócę.
 

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Dołączył
25 Marzec 2012
Posty
2144
Reakcje/Polubienia
600
Miasto
Hajnówka
Trzeba się zalogować do Insider Preview w opcjach pobierania wybrać kompilację:Windows 10 Insider Preview (Realase Preview Chanel )-Build 19044-1237 potwierdzić wybrać język potwierdzić i wybra kompilację pobierania 64 bit link dp UP
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

ale mogę podać mój link ważny 24 godz.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!


Powyższy link najlepiej skopiować do Internet Download Manager
 
Ostatnio edytowane przez moderatora:

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Dołączył
11 Czerwiec 2010
Posty
4518
Reakcje/Polubienia
2236
Miasto
Polska
najnowszy poradnik instalacyjny na stronie MS
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
---
generalnie w rejestrze wyszukujemy ścieżkę
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup\AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU
jeśli jest, nadajemy wartość '1'
jeśli nie ma, tworzymy nową wartość DWORD o nazwie AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU i nadajemy mu '1'
---

---
jeśli ktoś wypróbuje, proszę niech da znać
 
Ostatnia edycja:

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Dołączył
11 Czerwiec 2010
Posty
4518
Reakcje/Polubienia
2236
Miasto
Polska
Trzeba się zalogować do Insider Preview...
---
próbowałem nadaremnie, stąd moja prośba...
był wymóg posiadania statusu członka, a sama rejestracja nie pomogła;
może coś źle pokombinowałem...

dzięki Em
 
Ostatnia edycja:

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Dołączył
25 Marzec 2012
Posty
2144
Reakcje/Polubienia
600
Miasto
Hajnówka
Generalnie żadne modyfikacje rejestru nic nie dają, może w 1 przypadku na tysiąc. coś to pomoże. Cała sztuczka z podmianą pilów w ISO polega na tym, że w pliku Install.wim zawarte są wszystkie rodzaje plików nowego systemu cała otoczka instalatora to Windows 10 i nie sprawdza co instaluje. Instalator Myśli że instaluje dziesiątkę a w rzeczywistości instaluje 11 i nie sprawdza wymagań sprzętu. Podmiana plików językowych jest tylko po to by nie było napisane, że jest to instalator Windows 10 tylko 11.
 
Do góry