Windows 8

A

Anonymous

polak900 napisał:
nowy system MS jest trochę przekombinowany
osx ostatni też
już nie ma normalnego systemu który by działał ok i tak jak chce tego użytkownik

A windows 7 nie działa OK i tak jak użytkownik by tego chciał?

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
windows 7 mam i działa, ale trzymajmy się tematu nowych systemów

krakowiak25

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Kraków
szczerze to zobaczymy co znajdziemy w wersji RC i wersji RTM oraz w finale jeszcze panowie mamy czas. Wiadomo co system to więcej bajerów wkoncu świat sie rozwija :)

Łukash

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Strasznie niedopracowany ten os na dzień dzisiejszy ,wszystko powywracane do góry nogami , w aktualny stanie to coś nie nadaję się desktop.
Co do spolszczenia, po instalacji coś dzieje się z zaporą - nie można jej uruchomić, w podglądzie zdarzeń jest info że brakuje pliku...i nie ma możliwości zmiany języka w panelu, próba restartuje explorera. Także pierwsze przywracanie systemu mam za sobą ,pomimo że zwróciło błąd o niepomyślności :) ,naprawiło Win8.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Calkiem ciekawa mminiprrezentacja...w zasadzie jest tam ogolnie przedstawione co i jak.Filmik z portalu dp ale calkiem konkretny :)

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

JKCovers

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Testuje już od kilku dni i powiem, że jestem zadowolony. Może na początku Metro trochę przeszkadzało, ale da się przyzwyczaić. Początki z nowościami są zawsze trudne, ale z czasem jest coraz lepiej. Dodatkowo jestem bardzo zaskoczony z szybkością instalacji, dokładnie nie liczyłem, ale na oko instalacja z pendrive trwała 3 minuty !, (pendrive odczyt 20Mb/s Zapis 12Mb/s), więc niezbyt szybki, ale daje radę.
Co do sytemu jest bardzo szybki, wszystko szybko się uruchamia, ale zobaczymy jak będzie za jakiś czas.

Artur

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
JKCovers napisał:
Testuje już od kilku dni i powiem, że jestem zadowolony. Może na początku Metro trochę przeszkadzało, ale da się przyzwyczaić. Początki z nowościami są zawsze trudne, ale z czasem jest coraz lepiej. Dodatkowo jestem bardzo zaskoczony z szybkością instalacji, dokładnie nie liczyłem, ale na oko instalacja z pendrive trwała 3 minuty !, (pendrive odczyt 20Mb/s Zapis 12Mb/s), więc niezbyt szybki, ale daje radę.
Co do sytemu jest bardzo szybki, wszystko szybko się uruchamia, ale zobaczymy jak będzie za jakiś czas.
Zgadzam się z tobą całkowicie, od siebie dodam że nie zamierzam już powracać do 7, co dzień odkrywam coś nowego i to właśnie lubię.

Łukash

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Nie jest źle ,po paru chwilach ,przyjemnie się porusza w tym systemie ,sporo plusów.Jest szybki ,dużo lepiej wygląda sprawa z użyciem RAM - sporo usług ma na starcie wyłączonych ,wstążka jest świetna, menedżer zadań przejrzysty, mało zajmuje ,startuje błyskawicznie. Metro - nie każdemu spasuje, ale na dłuższa metę to dobra i funkcjonalna sprawa. Niech zrobią wył//uśpij/hibernuj w pierwszym wysuwanym bocznym panelu, niech oddadzą przycisk Start :D - i będzie git.

Michał

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

Łukash

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
@Michał ten trick działał w developer preview ,w obecnej customer preview niestety już nie działa.

A

Anonymous

Miał być przełom po nijakim Seven a tu nic,dodali parę świecidełek i wmawiają,że jest szybszy i lepiej dopracowany od poprzednika (to się nazywa : socjotechnika :p ).Ekipa z Microshitu chyba się wypaliła...

dave

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Oj tam, oj tam, Panowie nie taki diabeł straszny podobno niemowlaki i emeryci sobie chwalą :p

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry