Windows 8

K2o

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Nie tylko, ja również sobie chwalę ten system.

waderr73

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Hornet napisał:
Miał być przełom po nijakim Seven a tu nic,dodali parę świecidełek i wmawiają,że jest szybszy i lepiej dopracowany od poprzednika (to się nazywa : socjotechnika :p ).Ekipa z Microshitu chyba się wypaliła...

Szybszy to jest od seven :piwko Start systemu 7 sec. A IE 10 to już w ogóle wymiata :dziwak

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Windows 8 - ósemka w stylu Metro

Witam !
Troszkę ciekawych informacji o Windows 8 , nowy ekran startowy Windows 8 wykorzystuje płaskie kafle, piktogramy znane z życia codziennego i zestawy kolorów dobranych na zasadzie kontrastu. Interfejs Metro został zaprojektowany do obsługi dotykiem.

Więcej informacji i artykuł :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

:)

K2o

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Ja też dodam coś od siebie. Uważam, że sam system jest ok, Metro także nie jest problemem,
przy dłuższym użytkowaniu nawet lepiej się na tym pracuje niż na Menu Star. Niestety, ale będziemy zmuszeni do zmiany niektórych nawyków, częściej trzeba korzystać ze skrótów klawiaturowych, ale pracując na laptopie bez myszki jest to dużo wygodniejsze. Pulpit oczywiście dostosowałem pod siebie, instalując aplikacje zewnętrzne. Jeszcze nie rozgryzłem tych systemowych. Nie znam angielskiego, a po spolszczeniu system łapał zawiechy.
Natomiast na chwilę obecną zauważyłem, że nie działają na tej platformie takie programy jak: Comodo firewall oraz Internet Security, Trend Micro Internet Security, Total Commander, Perfect Disk 10, Paragon Backup & Recovery 10 Suite i Uncloker. Jak dla mnie jest to duży minus . Teraz jestem na etapie szukania zamienników. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak na razie to tyle.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !
Free Aomei Partition Assitant 4.0 to program , który pomoże nam w ukształtowani partycji w systemie Windows 8 , program jest darmowy.

Link i info o programie :

K2o

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Na razie do zrobienia kopii wykorzystałem program Redo Backup and Recovery. Nie miałem jeszcze okazji sprawdzić czy przywróci z niej system do życia.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Yamicsoft manager for Windows 8 , do darmowe narzędzie systemowe dla Windows 8 , które pomaga zoptymalizować i poprawić wydajność oraz naprawić i oczyścić Windows 8.

Link :

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Prace nad przeglądarką internetową Firefox dla interfejsu Metro (Windows 8) są już w toku.

Info i link :

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Nowa wersja Advanced SystemCare 5.2 (build 5.2.0.223 z gwarancją obsługi Windows 8

Do poczytania artykuł

Link :

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !
Windows 8 , ma pojawić się na rynku w sprzedaży już w październiku tego roku.

Link i artykuł :

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Zmiana ekranu blokady, Start Screen, Dostosuj pulpit w Windows 8 itd ,itp oraz klika istotnych informacji dotyczących tego systemu i majstrowania przy nim .

Artykuł i info :

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Porada jak bezpiecznie usunąć Windows 8 z komputera

Link :

krakowiak25

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Kraków
Witam wiadomo cos juz o spolszczeniu tego systemu?? Bo było ale oparte na developer i po spolszczeniu wysypał sie system pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Ciekawe info dotyczące tego jakie wersje Windows 8 , będą dostępne oraz ich porównania .

Link :

Do góry