Windows 8

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Ja zdecydowałem się na zakup W8 zaraz po świętach i też miałem problem z płatnością, choć nieco innej natury. Mianowicie chciałem doładować błyskawicznie swoje konto paypal kwotą 90pln i kasę wcięło na blisko tydzień. Składałem reklamację w Blue Media, bo to ta firma pośredniczy w płatnościach paypal, składałem mailowo w samym paypal i nic. Dopiero po jakimś tygodniu pieniądze znalazły się na koncie i wreszcie mogłem kupić upgrade W8. :mad:

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Emmers ja mam dokładnie taki sam problem, już od 3 tygodni kombinuje i dooppa :(
CZego ja nie probowalem...instalowalem Viste , czekalem caly dzien aby zainstalowac wszystkie aktualizacje , potem windows upgrade assistant , i przy płaceniu kartą wyskakuje ... Nie możemy przetworzyć...Na czystej 8 tez to samo...Używałem kilku kart z różnych banków i nic...
PS.
Przed chwilą kolejna próba zakończyła się niepowodzeniem , tylko że tym razem wyskoczyło-
,,Niestety ,system Windows 8 nie jest dostępny do zakupu w trybie online w Twoim regionie/kraju "
No ***** mać co do **** się dzieje ?

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Widocznie bardzo chcą byśmy przeszli na ciemną stronę mocy i zajęli się czystym piraceniem. Nie rozumiem polityki Microsoftu w wyborze partnerów handlowych, nie rozumiem też dlaczego olewają ludzi,którzy chcą być legalni...PARANOJA
Windows 8 można aktywować na okres 180 dni za pomocą licencji zbioczej, po tym okresie znaleźć w sieci kolejny lewy klucz i ponowić aktywację na kolejne 180 dni, ale po co jak można by kupić go legalnie gdyby partnerzy handlowi Microsoftu wywiązywali się ze swoich obowiązków.

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Emmers, Securitas,
Mnie dziś poszło bez problemu. Mam Windows XP Home, zrobiłem świeżą instalację, doinstalowałem SP3, pobrałem Asystenta i płatność śmiga, po kilku sekundach miałem kluczyk. Użyłem karty debetowej MasterCard od Alior Sync, może dostawca ma coś do rzeczy?

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
pkolasa , ja sprawdzałem na Visie od PKO i MasterCard od Aliora...i dooppa:(
Mam juz tego dosyc i za przeproszeniem stawiam klocka na Microsoft...zaraz zamówie sobie w Empiku za 199 zl DVD i bede mial pewnosc ze bez problemu zaplace swoja karta.
Pocałujta wujta w ...jta panie Microshit :)

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Wygląda na to, że to jest swego rodzaju loteria i trafia się raz na tysiąc razy. Mnie się trafiło wcześniej, teraz bieda z nędzą. Wcześniej (w listopadzie) również były problemy ale dwóch moich kumpli jakoś zapłaciło kartą. Nikt nie wie od czego to tak naprawdę zależy i w czym tkwi błąd, bo błąd jest na pewno.

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Tylko nie bardzo rozumiem wasze żale do MS skoro sprzedawcą jest:

arvato distribution GmbH
Benzstrasse 5-7
33442 Herzebrock-Clarholz
Germany
?? ?? ??

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Aguarius,
No może dlatego, że MS ich wybrał na partnera, a jest autorem systemu. Ale płatność to najmniejsze piwo.
Męczę się od rana z tą aktualizacją z XP. Oczywiście nie można na czysto tego zainstalować z płytki, gdzieżby (chociaż klucz działa), bo aktywacja zwraca błąd, że klucz jest przeznaczony tylko do uaktualnienia.
Zaś zrobienie uaktualnienia to już jest w ogóle zabawa.
XP zainstalowałem, pobrałem programik do instalacji z maila od MS, żeby pobrać Windows jeszcze raz (bo wcześniej zrobiłem format i chciałem z płytki na czysto) - a poza tym płytka w trybie uaktualnienia sypie błędem, że nie jest kompatybilna z tą architekturą i trzeba pobrać 32-bitową wersję.
No to uruchamiam ten cały ich WebSetup i widzę piękny komunikat o błędzie, iż Instalator nie może zainicjalizować folderu Autostart z kodem błędu 0x80004005. Próbuję jeszcze raz, kolejny - to samo.
Co się okazało? Że, chociaż ja tego nigdzie w necie nie widziałem, Instalator wykrzacza się, jeśli w nazwie profilu użytkownika są polskie znaki. A XP domyślnie mi stworzył profil o nazwie Właściciel (chociaż podałem inną nazwę przy instalacji!). I poszło dopiero po utworzeniu nowego konta bez polskich znaków.
Cholera, żeby w dobie Unicode takie kwiatki... I jeszcze zero pomocy, bo ten kod w połączeniu z Windows XP sugeruje u MS problem z aktywacją.

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Ja tam W8 bez problemu zainstalowałem na czystym, świeżo sformatowanym dysku. Nie miałem żadnych kłopotów, a robiłem to właśnie wczoraj. Jedynym błędem w nowym systemie jaki zauważyłem jest to, że podczas jego zamykania korzystając z przycisku: zasilanie/zamknij komputer przechodzi w stan uśpienia czy też hibernacji zamiast się wyłączać. Czy może ktoś wcześniej także miał już takie doświadczenia? Poradziłem sobie z tym robiąc dodatkowy przycisk zamykania:
1. Klikamy prawym na pulpicie (w trybie pulpitu) i wybieramy Nowy->Skrót
2. Jako lokalizację podajemy: shutdown.exe /s /t 0
3. Wpisujemy nazwę, np: „Zamknij system”. Ikona pojawi się nam na pulpicie.
4. Klikamy na nią prawym i wybieramy Właściwości a następnie Zmień ikonę.
5. Po wybraniu ikony klikamy ponownie prawym na skrót i wybieramy opcję „Przypnij do ekranu startowego”.
6. Po kliknięciu na klawisz Windows zobaczycie dodatkowy kafelek do zamykania systemu.
Teraz komputer wyłącza się normalnie jak powinien.
To tyle :)

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
podczas jego zamykania korzystając z przycisku: zasilanie/zamknij komputer przechodzi w stan uśpienia
Nie wystarczy czasem w opcjach zasilania przestawić reakcji systemu na użycie tego przycisku ??

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
remool napisał:
podczas jego zamykania korzystając z przycisku: zasilanie/zamknij komputer przechodzi w stan uśpienia
Nie wystarczy czasem w opcjach zasilania przestawić reakcji systemu na użycie tego przycisku ??
Masz rację. Odznaczyłem zalecaną akcję szybkiego uruchamiania i system zaczął się zamykać.
Dzięki za podpowiedź.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
pkolasa napisał:
Aguarius,
Oczywiście nie można na czysto tego zainstalować z płytki, gdzieżby (chociaż klucz działa), bo aktywacja zwraca błąd, że klucz jest przeznaczony tylko do uaktualnienia.

Pobrałem instalator Windows bez problemu pierwszego stycznia , po pobraniu miałem kilka możliwości wyboru:eek:d razu uaktualnić system do Windows 8, wówczas stary system zostaje przeniesiony do folderu Windows OLD, albo utworzyć obraz ISO w celu późniejszego nagrania na płytę, co zrobiłem; albo utworzyć bootowalnego pena z instalatorem, albo zostawić folder z pobranymi plikami w takim stanie jak pobrałem i podjąć decyzję później.
Po nagraniu płyty z utworzonego obrazu ISO , podpiąłem do komputera nowy dysk i zainstalowałem system Windows 8 bez problemu wpisując na początku instalacji klucz otrzymany mailem. System aktywował się automatycznie , potem dodałem funkcje Media Center Pack wpisując kolejny klucz który wcześniej otrzymałem za darmo . W tej chwili działają na kompie dwa systemy z możliwością wyboru na starcie, bootloadera utworzyłem wykorzystując Paragon Partition Mangera

A

Anonymous

Dziś ważność tracą testowe wersje Windows 8. Co należy zrobić?

Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Jeśli korzystacie z poglądowych wersji Windows 8, to rozważcie jak najszybciej przesiadkę.

Windows 8 oficjalnie zadebiutował w sprzedaży pod koniec października, ale wiele osób korzysta nadal z wersji poglądowych systemu, które wcześniej Microsoft udostępnił do testów. Cóż... jeśli zaliczacie się to tego grona, to wiedzcie, że przyszła kryska na matyska.

Dziś, a więc 15 stycznia wygasa ważność Windows 8 Developer Preview. Jutro to samo stanie się z kompilacjami Consumer Preview oraz Release Preview. Tak więc już od jutra będziecie nękani komunikatami o potrzebie zakupu pełnej wersji systemu, a funkcjonalność zostanie mocno ograniczona

Wyjścia z tej sytuacji są przynajmniej dwa. Możecie powrócić do jednej ze starszych wersji okienek albo zdecydować się na zakup "pełnego" Windows 8. Pamiętajmy, że tylko do 31 stycznia system w postaci uaktualnienia oferowany jest w cenie 129 złotych. Po tym terminie Microsoft może przedłużyć promocję, ale nie musi. Jeśli Windows 8 wam się spodobał, to wiecie co zrobić

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
A ja sobie dziś zamówiłem w Empiku za 199 zl DVD i we czwartek bedą instalował :)

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
[website]http://bezprzerwy.blogspot.com/2013/01/nie-mozemy-przetworzyc-zamowienia.html[/website]

Napisałem o problemie z płatnością za Windows 8 na Facebooku, rozmawiałem z pomocą Microsoftu telefonicznie. Na Facebooku moje wpisy są automatycznie kasowane przez moderatora w kilkanaście sekund po publikacji a pomoc techniczna twierdzi że chyba nazwisko z karty nie zgadza się z tym z faktury albo jest napisane małymi literami. Jaja sobie robią a loteria trwa...

Do góry