WinUtilities Pro za darmo !

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30063
Miasto
Trololololo
WinUtilities Pro to ceniony zestaw narzędzi służący do optymalizacji i porządkowania systemu oraz poprawy jego wydajności. Zestaw ten obejmuje aplikacje do czyszczenia i defragmentacji rejestru, naprawy skrótów oraz odinstalowywania aplikacji. Program skasuje ślady korzystania z różnych aplikacji, wyczyści logi systemowe i informacje w rejestrze.
http://programyzadarmo.net.pl/winutilities-pro-za-darmo-2/

Naits

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
ma ktoś może wyciągnięty .exe od tego ?
może zmienili sposób zabezpieczania bo coś nie działa jak kiedyś
albo może ktoś wie gdzie w rejestrze szukać tego klucza

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Naits napisał:
ma ktoś może wyciągnięty .exe od tego ?
może zmienili sposób zabezpieczania bo coś nie działa jak kiedyś
albo może ktoś wie gdzie w rejestrze szukać tego klucza

Myślę że wiem kto wie i może nawet nas uraczy taką instalką ? to kolega Emmers :D

Tomek-T-M-F

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Olsztyn
Witam, instalka ze strony producenta przyjmuje klucz z instalki promocyjnej, z pliku "_WKERNEL.SYL" który sie miesci w C:\Windows\SysWOW64 lub C:\Windows\System32, Oczywiście trzeba zainstalować program promocyjny zeby się utworzył plik z kluczem.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Nie daję się prosić, Miałem tylko ważną robotę z systemem na laptopie kumpla. Przy okazji znalazłem kilka rozwiązań systemowych o których filozofom się nie śniło, ale to innym razem jak to już rozgryzę i dopracuję
Magiczna instalka programu:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Jak ostatnio zabezpieczona hasłem dla użytkowników naszego forum:

Pozdrawiam wszystkich

Uwaga: Instalacja wymaga restartu komputera. Powódj jest prosty. Gdybyśmy po instalacji bez restartu przypadkowo odłączyli zasilanie komputera program nie będzie działał, ponieważ wymagana jest systemowa rejestracja bibliotek. Restart powoduje zapisanie działań instalatora w rejestrze i zarejestrowanie tych bibliotek.

A

Anonymous

Emmers dzięki za instalkę, mam do Ciebie dwa pytania :jezyk

1. W jaki sposób udało Ci się wydobyć tę instalkę?
2. Jak zabezpieczyłeś instalację hasłem?

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Instalatory tworzę sam zupełnie od nowa za pomocą InnoSetup 5 i narzędzi ISTool. Opisywałem w którymś z postów jak to robię, Wbrew pozorom jest to dość proste, czasami trzeba coś pokombinować. Wśród opcji jest również opcja zabezpieczania hasłem.
Niektóre z instalek robię za pomocą Setup Factory i tam mam nawet możliwość wygenerowania dowolnej liczby numerów seryjnych do instalatora, tak,że mógłbym wygenerować np setkę indywidualnych, różnych numerów pasujących do jednej instalki i bez właściwego numeru instalka nie zadziała.
Instalki Inno Setup można również w prosty sposób rozpakować programem Universal Extraktor, tak że przed utworzeniem właściwej instalki najczęściej rozpakowuję (jeśli się uda) tę ze strony producenta, żeby dokładnie przeanalizować skrypt i ścieżki instalacji.
Takie tworzenie to jest fascynujące doświadczenie. Z czasem nauczyłem się robić to prawie profesjonalnie.

A

Anonymous

Dla osób które nie mogą znaleźć owego Poradnika. To możecie go znaleźć w poniższym linku :

Jeszcze raz Dzięki Emmers, za poradnik. :)
Ja na pewno z niego skorzystam. ;)

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Ostrzeżenie KIS2k12 o zagrożeniu

Emmers,

Kaspersky wyskakuje mi z ostrzeżeniem, że Twoja instalka to PDM trojan generic, przy uruchomieniu oraz przy próbie wpisania do rejestru danych po uruchomieniu. Domyślam się, że to przypadek błędnego ostrzeżenia, lecz na wszelki wypadek podaję informację - może coś się u Ciebie wkradło?

pozdrawiam,

A.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Sprawdziłem bardzo dokładnie i nic nie znalazłem. Instalka zawiera identyczne pliki jak instalka producenta. Tylko plik_WKERNEL.SYL jest dodany. Ani Eset, ani Panda ani Avast nie wykryły zagrożenia.

A

Anonymous

W sumie to jest to zmodyfikowany instalator który gdzieś coś tam dodaje, to nie dziwota że antywirusowi się nie podoba. Daj do wyjątków albo wyślij kasperskiemu niech se sprawdzi :dziwak

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Emmers napisał:
Nie daję się prosić, Miałem tylko ważną robotę z systemem na laptopie kumpla. Przy okazji znalazłem kilka rozwiązań systemowych o których filozofom się nie śniło, ale to innym razem jak to już rozgryzę i dopracuję
Magiczna instalka programu:

Jak ostatnio zabezpieczona hasłem dla użytkowników naszego forum:

Pozdrawiam wszystkich

Uwaga: Instalacja wymaga restartu komputera. Powódj jest prosty. Gdybyśmy po instalacji bez restartu przypadkowo odłączyli zasilanie komputera program nie będzie działał, ponieważ wymagana jest systemowa rejestracja bibliotek. Restart powoduje zapisanie działań instalatora w rejestrze i zarejestrowanie tych bibliotek.

Dzięki za instalkę i info :dziękuję

Do góry