Wojna w Ukrainie

pstrykoff

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
880
A jednak to prawda (a łudziłem się, że to fejk). Dzisiaj ulice niemieckich miast są symbolem współodpowiedzialności tego co dzieje się w Ukrainie. Są też potwierdzeniem przysłowia najczęściej przytaczanego w smutnych okolicznościach, że historia lubi się powtarzać.
Innymi słowy we Fryclandzie bez zmian, parafrazując tytuł słynnej powieści.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Jak mocniej można upaść?
Jak silniej wypierać rzeczywistość?
Jak podlej bronić zbrodniarza?

S

spamtrash

Ciekawe. Byłem na Yapie pod koniec lat 80., kiedy byłem jeszcze szczeniakiem, na długo przed tym, jak poszedłem na ASP. Ale ta gryząca dychotomia z rzeczywistością ....
E tam, niektore byly bardzo zwiazane z rzeczywistoscia. Tez bylem szczeniakiem, ela dla mnie np. Mila w wtkonaniu EKT Gdynia to bylo reality song... kazdemu wg gustu.

PS: Nigdy nie lubilem Joy Division. Bauhaus rulez.

S

spamtrash

No, nie umiom w internety ruskie, nie umiom...

photo-2022-04-04-19-44-03.jpg

S

spamtrash

A jednak to prawda (a łudziłem się, że to fejk). Dzisiaj ulice niemieckich miast są symbolem współodpowiedzialności tego co dzieje się w Ukrainie. Są też potwierdzeniem przysłowia najczęściej przytaczanego w smutnych okolicznościach, że historia lubi się powtarzać.
Innymi słowy we Fryclandzie bez zmian, parafrazując tytuł słynnej powieści.

Jak mocniej można upaść?
Jak silniej wypierać rzeczywistość?
Jak podlej bronić zbrodniarza?
"Renatka" sie myli. Kanclerz jest znakomicie poinformowany.

Zadam JEDNO konkrente pytanie: kiedy uniewazniono w sposob FORMALNY pakt Ribbentrop-Molotow?
(podpowiedz: jesli nie uniewazniono miedzynarodowego porozumienia oficjalnym aktem prawnym to obowiazuje. Przykladem trwajaca NADAL formalnie wojna rosyjsko-japonska).

Quń

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
199
Tak
tutaj wstawię...

Wiecie, całkiem sporo rzeczy bez cenzury obejrzałem. W tym także te, o których nie informują "mainstreamowe media" i których tutaj nie ma, chociaż w ukraińskich państwowych mediach są, ale zburzyłyby nieco obrazki serwowane DLA NAS.

A
opis zaszłości i być może przyczyn, bo od badanego okresu sytuacja się pogorszyła.

I
, także o działaniu służb państwowych. Zburzę nieco ten wasz czarno - biały światek odcieniami szarości.

Ostatnia edycja:
Do góry