spamtrash - wydali, bo planują ich zlikwidować, a o swoje trzeba powalczyć.Jeden post, dwa zupelnie rozne tematy:
1. Dla Polakow, rzad wydal w miare sensowny poradnik:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!wiedza wiecej czy po prostu chca zeby nie bylo paniki i szalu zakupow?
2. Do wszystkich ktorzy zastanawiaja sie czy ruskie onuce wiedzac ze sie wyda mogli zachowywac sie w Buczy (przy czym Bucza to wierzcholek gory lodowej, poczekajcie na relacje z innych miast czy Mariupola w czesci zajetej przez kacapow) tak jak opisuja to relacje?
Owszem. Pamietajcie ze to armia gdzie dowodca kompanii potrafi zgwalcic swojego zolnierza lopata albo przywiazac na poligonie za jadra do drzewa zeby... wyludzic od niego kase, nedzna zreszta: zold.
Niewiarygodne? Oddajmy glos ROSYJSKIEMU zrodlu:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
chcialbym podkreslic ze to wcale nie jest odosobniony przypadek, mozna wyszukac duzo wiecej:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Wiec i owszem, tak wlasnie sie MOGA zachowywac bo sa do tego przyzwyczajeni.
Ale czy ja gdzies napisalem: "ruskie potwory"?spamtrash - wydali, bo planują ich zlikwidować, a o swoje trzeba powalczyć.
Co do "stosuneczków" w ruskiej armii... Poszukasz sam informacji o molestowaniu w Żandarmerii Wojskowej? Bo nie odbiegają za bardzo od średniej. Na przykład w tej porządnej, demokratycznej US Army 1/4 personelu żeńskiego jest molestowana w czasach pokoju, a w Iraku czy Afganistanie bardziej były atakowane przez kolegów, niż przez irakijczyków czy talibów.
Za moich czasów krążyła sprawa pewnego "zawodowego", który chciał wymusić haracz od poborowego, więc podłączył go do kompresora (efekt - rozerwane jelito grube). Sprawę zamiatano jako "głupi żart", ale do końca się nie udało.
I jakoś mnie nie dziwi, że nagle wyciągane są takie sprawy. Z powodu "10 przykazań wojennej propagandy". Oto te ruskie potwory, patrzta na tych zwyrodnialców, to une mordujo i gwałco, my ino sie szlachetnie bronimy. Co mi się kłóci z zabijaniem powiązanych ruskich jeńców czy ich kastracją. Kłóci mi się z zabijaniem ukraińskich cywili, podejrzewanych o zdradę. Oczywiście bez sądu.
No cóż... Pozwolę sobie Twoją wypowiedź włączyć do pracy doktorskiej jako wzorcowy przykład wpływu propagandy na wyrażane publicznie "poglądy". Zastanowiłeś się nad wpisem przed jego zamieszczeniem? Ilu znasz ruskich żołnierzy? Ufasz w 100% informacjom, które wciskają Ci media? Bo nie wątpię, że ktoś ci, na ten przykład, podsunął linki o stosuneczkach w ruskiej armii. Nie wydaje mi się też, żebyś swobodnie czytał w ich języku, więc raczej linki opatrzono stosownym komentarzem w zrozumiałym języku. A tu już mamy coś w stylu tych geniuszy, którzy na filmie ze Smoleńska słyszeli "dawaj gnata" ('dawaj, riebiata' - dalej, chłopcy) i snuli teorie o dobijaniu rannych niepoleglych. Coś w stylu "polski w zagranicznych piosenkach" na yt.Ale czy ja gdzies napisalem: "ruskie potwory"?
Odnosnie zabijania ruskich jencow, ich kastracji, tortur, paleniem zywcem na stosie czy nabijaniem na pal:
Chcialbym uprzejmie, jednoznacznie podkreslic ze jestem w 100% ZA.
Jendakze z zalem musze przyznac uwazam ze BARDZO prosto temu zapobiec: po prostu agresorzy niech spierdzielaja tam skad przyszli, oczywiscie zaraz op oplaceniu szkod ktore poczynili. Jesli nie maja kasy to trudno, moga sprzedac nerki, oczy, serca, pluca a odesle sie do domu reszte.
No cóż...
Ilu znasz ruskich żołnierzy?
Ufasz w 100% informacjom, które wciskają Ci media? Bo nie wątpię, że ktoś ci, na ten przykład, podsunął linki o stosuneczkach w ruskiej armii.
Nie wydaje mi się też, żebyś swobodnie czytał w ich języku, więc raczej linki opatrzono stosownym komentarzem w zrozumiałym języku. A tu już mamy coś w stylu tych geniuszy, którzy na filmie ze Smoleńska słyszeli "dawaj gnata" ('dawaj, riebiata' - dalej, chłopcy) i snuli teorie o dobijaniu rannych niepoleglych. Coś w stylu "polski w zagranicznych piosenkach" na yt.
1. Okolo 50 osobiscie (pamietaj ze w Rosji pobor jest obowiazkowy)Twierdzisz, że Ukraińcy są uprawnieni do popełniania zbrodni wojennych - bo na ruskich? Łał... A jeśli ruscy jednak jakimś cudem wygrają - i okaże się, że im się to jednak nie podoba? I urządzą w Hadze trybunał dla tych Ukraińców, z pełnym ceremoniałem? A na dodatek ten trybunał skaże Ukraińców - bo prawo jest jednakowe dla obydwu stron? Co wtedy powiesz? Będziesz ich bronił jak Serbowie Mladiča?
przesadziłeś z owsem? Wiesz kto kogo napadł? jak wchodzi do mojego domu bandyta to biję żeby zabić bo wiem że jak źle trafię to będę leżał ja i moja rodzina.Twierdzisz, że Ukraińcy są uprawnieni do popełniania zbrodni wojennych - bo na ruskich? Łał... A jeśli ruscy jednak jakimś cudem wygrają - i okaże się, że im się to jednak nie podoba? I urządzą w Hadze trybunał dla tych Ukraińców, z pełnym ceremoniałem? A na dodatek ten trybunał skaże Ukraińców - bo prawo jest jednakowe dla obydwu stron? Co wtedy powiesz? Będziesz ich bronił jak Serbowie Mladiča?
No pacz... I znaczy się - w pełni akceptujesz znane w polskim prawie konsekwencje przekroczenia granic obrony koniecznej. A jeśli tylko pokonasz napastnika - to co robisz? Dzwonisz na policję, czy też przypalasz go czy obcinasz palce dla zabawy? O tym piszę. Jeniec. Pokonany. Bezbronny. Związany. Strzelasz w łeb jak nazi czy sowieci w Starobielsku? Torturujesz dla zabawy? Czy też raczej nie?przesadziłeś z owsem? Wiesz kto kogo napadł? jak wchodzi do mojego domu bandyta to biję żeby zabić bo wiem że jak źle trafię to będę leżał ja i moja rodzina.
To chyba jednak nie napisałeś "najeźdźcy".zabijania ruskich jencow, ich kastracji
A kim sa ruskie onuce w Ukrainie? Zablakanymi turystami? Uciekinierami z kacapii? Moze to niewinne dzieciatka co sie blakaja po Ukrainie bo zabladzili w czasie zeszlorocznego grzybobrania?No pacz... I znaczy się - w pełni akceptujesz znane w polskim prawie konsekwencje przekroczenia granic obrony koniecznej. A jeśli tylko pokonasz napastnika - to co robisz? Dzwonisz na policję, czy też przypalasz go czy obcinasz palce dla zabawy? O tym piszę. Jeniec. Pokonany. Bezbronny. Związany. Strzelasz w łeb jak nazi czy sowieci w Starobielsku? Torturujesz dla zabawy? Czy też raczej nie?
spamtrash - przeczysz sam sobie
To chyba jednak nie napisałeś "najeźdźcy".
Mógłbyś się zdecydować? Mógłbyś - no nie wiem - jednoznacznie zadeklarować, że Twoim zdaniem ruskich należy sądzić za zbrodnie przeciwko ludzkości i wojenne, ale Ukraińców nie wolno sądzić za zbrodnie przeciwko ludzkości i wojenne ( o których popełnieniu, jak napisałem, milczą NASZE media, cenzurując informacje)? Taka jednoznaczna deklaracja - ruscy są źli, bo są ruscy, a Ukraińcy są dobrzy, bo są ukraińscy - robiąc to samo?
Kolejny raz piszę o propagandzie, jakiej jesteśmy poddawani - ale ty rzucasz tekstem w stylu, że jestem za ruskimi. Punkt 10 z przykazań wojennej propagandy...