Xikisoft video converter ultimate

1

1172

Oj to szybkość niestety odbija się na jakości. Chyba że wspierani jesteśmy Nvidia Cuda - niestety u mnie to nie działa z plikami avi ale widziałem gdzieś konwerter mający już wsparcie dla tego formatu.
Najlepiej zawsze stosować kompresję dwuprzebiegową ale trzeba liczyć się z tym, że zajmie to ok.1,5h dla filmu mającego zmieścić się na 1CD. Nie jest to aż tak zły wynik, chyba że konwertujemy film dla swoich potrzeb - oglądamy i usuwamy.

Nicolas78

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
12
Miasto
Warszawa
WinX HD Video Converter Deluxe - wspiera Nvidia Cuda, TVC i Aisesoft także. Szybkość jest odczuwalna a spadku jakości nie odczuwam. Konwersja z napisami potrzebna jest mi do oglądania serialu na PMP, dlatego zależy mi na czasie ;).

pzdr4all

1

1172

Tak jak pisałem wyżej - używam Wondershare Ultimate. Też wspiera Cuda ale niestety nie dla avi. Ma też opcję integracji napisów ale podstawowe i niestety wynik filmu z napisami jest na tyle kiepski (zawijanie wierszy itp.) i nie przebije VD.
Avidemux również ma rozbudowaną opcję wklejania napisów bo aż 4 filtry wbudowane - niestety nie testowałem. Liczyć należy się jednak z podobnym czasem konwersji co w VD.
WinX jest szybki i dość dobry pomimo braku kilku opcji konfiguracyjnych, ale przy kilku plikach potrafi się wysypać.
Najgorszy jest Xilisoft - szybkość ok, za to marna jakość otrzymanego video :)

Bardzo dobrym konwerterem z mnogością funkcji jest TMPGEnc 4.0 XPress - wręcz bardzo dobry! Posiada co prawda bugi, wiesza się czasem ale niestety zrezygnowałem z niego z powodu ceny. Zakup w sklepie ok.450zł. Przesada :)

Aissesoft jest chyba pochodną znanych konwerterów o zmienionym wyglądzie.
Tak jak Wondershare jest bazą dla innych produktów j/w :)

P.S.
W Avidemux potrzebny jest plik z napisami i plik czcionki (z polskimi znakami) a filtr najlepszy do Subtitler.
Czas jednoprzebiegowego zapisu wideo w Xvid to ok. 30 minut. Czyli bardzo dobry wynik - w zależności jednak od mocy procesora.

Nicolas78

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
12
Miasto
Warszawa
Chyba trafiłem na program którego szukałem, wczorajsza promocja programu Modiac Video Converter.
Ma porządnie rozbudowany moduł wstawiania napisów, oraz duże możliwości konfiguracji kodowania. Polecam !!!
Jedyny wymóg to napisy muszą być w formacie srt lub ssa, niestety txt nie rozpoznaje.

Pozdr4all

waderr73

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Nicolas78 napisał:
Chyba trafiłem na program którego szukałem, wczorajsza promocja programu Modiac Video Converter.
Ma porządnie rozbudowany moduł wstawiania napisów, oraz duże możliwości konfiguracji kodowania. Polecam !!!
Jedyny wymóg to napisy muszą być w formacie srt lub ssa, niestety txt nie rozpoznaje.

Pozdr4all
Też polecam ten pakiecik, jest tam wszystko co potrzeba. Nie wiem jak z kluczykami po formacie, ale to się zobaczy.

Nicolas78

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
12
Miasto
Warszawa
chyba da się zachować licencję a nawet wydłużyć ;) (podczas promocji nie było info że licencja do 2012 roku), poszukaj w AppData swojego użytkownika...

waderr73

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Nicolas78 napisał:
chyba da się zachować licencję a nawet wydłużyć ;) (podczas promocji nie było info że licencja do 2012 roku), poszukaj w AppData swojego użytkownika...
Już za późno, po formacie. Kluczyków nie przyjmuje. :x Szkoda bo programiki super.

Do góry