Witaj giveawayday
Przedstawiane problemy innych userów były o dużym ciężarze gatunkowym ,więc stąd te moje 3 grosze o tak różnej tematyce ,zwłaszcza ,że autor założonego tematu nie protestował .
Niemniej muszę przyznać,że mediana tematów jest zaskakująca .
Postawione przeze mnie pytanie do tematu o kanibalizmie było z mojej strony małą prowokacją zmuszająca do refleksji i to ,że odpisujesz znaczy ,że mój zamysł został osiągnięty .
A podtekst samego pytania moim skromnym zdaniem jest nieco głębszy tzn. zbyt łatwo i często używamy wielkich kwantyfikatorów tzn słów: ZAWSZE ,NIDGY , nie ponosząc za nie odpowiedzialności ,nie przewidując przyszłych konsekwencji i nad tym należałoby przystanąć i się zastanowić !!
Może ten mój skrót myślowy nie był czytelny dla wszystkich ,postaram się na przyszłość to zmienić .
Dzięki giveawayday za przypomnienie cytatów Terencjusza ,bo wiele jego cytatów przetrwało do czasów współczesnych o czym nie pamiętamy używając je na co dzień np. :
"ilu ludzi, tyle zdań"
"każdy ma swój obyczaj"
„kto pierwszy ten lepszy”
„Śmiałym los sprzyja:
„Znam naturę kobiet: kiedy chcesz, odmawiają, kiedy nie chcesz, pragną” itd
Pozdrawiam

Temat zdjęcia i wiadomości mniej śmieszne ,przynajmniej ja potraktowałam trochę z przymrożeniem oka ,jak worek bez dna ,gdzie wszystko może się znaleźć ,taki Hyde Park ,jednakże rozumiem ,że nie każdemu może to odpowiadać .przez giveawayday »
Lucca nie traktuj tego poważnie... Mam problem ze zrozumieniem i ogarnięciem oraz przetrawieniem tematu Zdjęcia i wiadomości mniej śmieszne..., który obejmuje zagadnienia od etnografii do polityki. Po ich przeczytaniu odjechałem... tak po prostu. Od jutra chyba rozpocznę post w pisaniu postów.![]()
Przedstawiane problemy innych userów były o dużym ciężarze gatunkowym ,więc stąd te moje 3 grosze o tak różnej tematyce ,zwłaszcza ,że autor założonego tematu nie protestował .
Niemniej muszę przyznać,że mediana tematów jest zaskakująca .
Postawione przeze mnie pytanie do tematu o kanibalizmie było z mojej strony małą prowokacją zmuszająca do refleksji i to ,że odpisujesz znaczy ,że mój zamysł został osiągnięty .
A podtekst samego pytania moim skromnym zdaniem jest nieco głębszy tzn. zbyt łatwo i często używamy wielkich kwantyfikatorów tzn słów: ZAWSZE ,NIDGY , nie ponosząc za nie odpowiedzialności ,nie przewidując przyszłych konsekwencji i nad tym należałoby przystanąć i się zastanowić !!
Może ten mój skrót myślowy nie był czytelny dla wszystkich ,postaram się na przyszłość to zmienić .
Dzięki giveawayday za przypomnienie cytatów Terencjusza ,bo wiele jego cytatów przetrwało do czasów współczesnych o czym nie pamiętamy używając je na co dzień np. :
"ilu ludzi, tyle zdań"
"każdy ma swój obyczaj"
„kto pierwszy ten lepszy”
„Śmiałym los sprzyja:
„Znam naturę kobiet: kiedy chcesz, odmawiają, kiedy nie chcesz, pragną” itd
Pozdrawiam