Może po prostu zgłosili to i dlatego blokuje,a producent nie fatygował się z wytłumaczeniem co i jak.Tak czy owak niech się " martwi " ( o ile jest czym ) ten kto instaluje.Szkoda ze wywaliłes bo jestem ciekaw co by było gdybyś zamknął ten proces verify.exe który własnie nadaje te reklamówki.
Po sprawdzeniu instalek na Virus Total rzeczywiście wykrywa adware, czyli jak Oxy pisał -reklamy. Pewnie dlatego za darmo rozdają bo są z reklamami.Coś za coś. Każdy instaluje na własną odpowiedzialność.
no tak, ale dlaczego jeśli to tylko reklamy to:
1. "upupiły" firefoxa
2. były obecne w pamięci jako aktywne procesy, pomimo tego, że żaden program oprócz MBAM i typowych procesów nie był uruchomiony
Poza tym ja nie zainstalowałem żadnego z tych programów.
Uruchomiłem tylko pliki instalacyjne celem sprawdzenia, czy są poprawnie ściągnięte. W momencie pojawienia się pierwszego okna instalacji naciskałem "cancel" a nie "dalej" ....
Czyli cokolwiek instaluje się to:
1. robi to bez wiedzy użytkownika i bez żadnego ostrzeżenia
2. robi to pomimo rezygnacji z instalacji programu
3. rezyduje w pamięci operacyjnej kompa oraz na hdd
Tak więc, może to i jest nieszkodliwe, ale wole napisać ostrzeżenie i podsumowanie: -> instalacja na własne ryzyko <-
Nie czepiłbym się tego, jeśli padłoby pytanie czy chce to zainstalować.
Ale jeśli wbiło to się w tle bez żadnej informacji, pomimo tego, że NIE ZAINSTALOWAŁEM programu, to już wg. mnie podpada pod spyware.
W ogóle co to za firma ten Zillasoft, nie dość że są problemy opisane jak powyżej to nie chce się poprawnie uruchamiać, a na dodatek ten pieprzony RelevantKnowdledge .Nie warto sobie tymi śmieciami moim zdaniem głowy zawracać. Odinstalowałem ten shit od razu i mam święty spokój :twisted:
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.