ABBYY FineReader 12 Professional za darmo

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Jeszcze siedem kluczy i będę miał do emerytury licke ;)
A tak na poważnie, czy instalował już ktoś, czy to musi być instalator z promocji, czy można zastosować "standardowy" z wersji 12 ? Aha i jeszcze jedno, czy ten promocyjny instalator ma język polski ?

Za info z góry dziękuję :)

LechP

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
73
Ja każdorazowo mam iny "wagowo" instalator.
Czy otrzymam jakąś wiadomość na skrzynkę? gdyż po godzinie nic - tak bez potwierdzenia!!

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Właśnie zainstalowałem, program instaluje się naszym ojczystym języku. Użyłem instalatora z "pierwszej" rejestracji, a klucz z ... nie policzę której z kolei. Ten ponad 300 MB plik który ściągamy ze strony rejestracyjnej, ściąga ponad 600 MB katalog instalacyjny - u mnie C:\Temp\FR12_PE - nieźle !! . Tak więc, najważniejszy jest pewnie ten katalog z plikami instalacyjnymi (ja zachowałem ten katalog). Oby po czasie (jednego roku) pozostałe klucze były nadal aktywowane.

hocik

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
464
Miasto
szczecin
Kod pokazywał się w trakcie rejestracji i na poczcie w interii, a na wp nie. Instalator programu ten sam wagowo, natomiast mniejsza poczka do projektu w związku z którym rozdawano program, za każdym razem inna. Mam nadzieję że ta mniesza paczka nie warunkuje używania programu.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
hocik napisał:
Kod pokazywał się w trakcie rejestracji i na poczcie w interii, a na wp nie. Instalator programu ten sam wagowo, natomiast mniejsza poczka do projektu w związku z którym rozdawano program, za każdym razem inna. Mam nadzieję że ta mniesza paczka nie warunkuje używania programu.

Tak jak już pisałem, ta mniejsza paczka "ściąga" większą paczką, a właściwie tworzy na dysku C: (domyślnie) katalog z którego przeprowadzana jest instalacja. Ja zastosowałem "małą" paczkę z pierwszej rejestracji, a kod chyba z 10 rejestracji. I tak jak pisałem wcześniej, chyba warto sobie zarchiwizować ten katalog, który jest tworzony podczas instalacji.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12417
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Ja pobrałem instalator ze strony producenta i wszystko działa jak należy. :gwizdek

Canaris

Wygadany
Reakcje/Polubienia
18
Te paczki nie są najwyraźniej potrzebne. Wystarcza instalator z drugiego kroku o wadze około 350 Mb (tak, zawiera między innymi język polski) i kod z trzeciego kroku. Sprawdziłem, nie działa jednak cofanie zegara (w ten sposób poświeciłem jedną licencję). Ale licencji można pobrać dowolną ilość. Mam tylko nadzieje, że po reinstalacji systemu nadal będzie można kontynuować na już aktywowanej licencji. I druga sprawa czy pozostałe licencje będzie można aktywować w dowolnym czasie - co roku jedną z nich :)

piotr8989

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
3
Canaris napisał:
Te paczki nie są najwyraźniej potrzebne. Wystarcza instalator z drugiego kroku o wadze około 350 Mb (tak, zawiera między innymi język polski) i kod z trzeciego kroku. Sprawdziłem, nie działa jednak cofanie zegara (w ten sposób poświeciłem jedną licencję). Ale licencji można pobrać dowolną ilość. Mam tylko nadzieje, że po reinstalacji systemu nadal będzie można kontynuować na już aktywowanej licencji. I druga sprawa czy pozostałe licencje będzie można aktywować w dowolnym czasie - co roku jedną z nich :)

Właśnie. Też bym chciał wiedzieć :zawsty

Canaris

Wygadany
Reakcje/Polubienia
18
Ktoś sprawdzał czy przy użyciu instalatora ze strony oficjalnej ABBYY nadal jest ograniczenie do roku?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30070
Miasto
Trololololo
Wystarczy czytać temat :guma

Z manuala:
Ważne! Należy pamiętać, że jest to specjalna wersja programu, który zawiera następujące ograniczenia ważności: 365 dni od daty aktywacji.

Czyli jedynym ograniczeniem są klucze na rok, w normalnej płatnej wersji macie klucze dożywotnie ( zapewne na wersję programu).

Klucze są aktywowane online i datę aktywacji zlicza serwer więc żadne kombinacje przestawiaczo-czasowe nic tu nie dadzą, nastukajcie sobie kluczy i będzie gitara :bea

hocik

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
464
Miasto
szczecin
Dla sportu ;-) jeszcze jedna próba i,,, ciekawostka. Warunkiem rejestracji rosyjskie bukwy :facepalm

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Dla wnuków stukacie te kluczyki? :guma

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30070
Miasto
Trololololo
hocik napisał:
Dla sportu ;-) jeszcze jedna próba i,,, ciekawostka. Warunkiem rejestracji rosyjskie bukwy :facepalm

wystarczy skopiować jakies słowo ze strony promocyjnej i dalej łyka :zaciesz

hocik

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
464
Miasto
szczecin
Podałem jako ciekawostkę. Wczoraj tego nie było. Zmienili, bo coś im nie pasuje :)

Do góry