tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Siw-y napisał:
al_arsen napisał:
Siw-y napisał:
Po aktualizacji do W10 Bitdefender się nie uruchamiał.
Odinstalowałem go i zainstalowałem ponownie ale kod licencji już nie pasuje, jakieś rady?

Przed aktualizacją trzeba było program odinstalować. Teraz to tak wygląda jakbyś miał jeden klucz do dwóch systemów. Jeśli to klucz zakupiony to napisz do supportu, jak z promocji to pewnie niedługo będzie nowa. :narazie
Mimo, że klucza nie chciało przyjąć to jakimś cudem licka się aktywowała.
Jest natomiast inny problem... Jak jest włączona zapora w bit to blokuje mi całkowicie internet, jakoś specjalnie dużo do ustawień tam nie ma a mimo to tylko całkowite wyłączenie zapory coś daje.

Nie cudem się aktywowała, tylko jest przypisana do komputera. Klucza drugi raz nie przyjmie, bo można tylko raz aktywować, ale podpiąć się tym samym kompem pod tę samą licencję to nie problem.

mrdark

Wygadany
Reakcje/Polubienia
1
Siw-y napisał:
Jest natomiast inny problem... Jak jest włączona zapora w bit to blokuje mi całkowicie internet, jakoś specjalnie dużo do ustawień tam nie ma a mimo to tylko całkowite wyłączenie zapory coś daje.

Zrób tak...

Kafelek "Ochrona" -> "Zapora sieciowa" -> Zakładka "Adaptery" -> W linii karty sieciowej zmień opcję w kolumnie "Ogólne" na "Włączony"

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Siw-y

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Dzięki pomogło, choć nie dokładnie zakładka "Ogólne" bo co bym tam nie ustawił to nie widzę różnicy.
Dopiero w zakładce "Tryb Ukryty" po przełączeniu na "Wyłączony" pomogło. Przy tym ustawieniu zakładka "Ogólne" niczego [zauważalnie] nie zmienia.

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Norton na 5 urządzeń /90 dni/

College can be full of challenges. Digital security shouldn’t be one of them. Protect up to 5 devices with one simple plan that includes real-time protection, app scanning, password management, and more.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Mirko

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
7420

Mirko

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
7420

djluke

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Co do BD IS to działał mi zawsze na testowych buildach Win10, jedynie co upgrade przestawał się uruchamiać - wystarczyło naprawić (Programy i funkcje -> Odinstalować BD -> Wybrać Napraw) albo przeinstalować i działał dalej.
Na finalnej (10240) nie sprawdzałem jeszcze, BD TS też nie wiem (miałem przed Win10).

W kwestii licencji też bym nie płakał jak co tydzień dają nowy kod (ale przyjmowało mi także stare).

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Mam pytanko odnośnie promocyjnych licencji bitdefendera
Jeśli jest program zainstalowany to czy przyjmuje on kolejne licencje promocyjne, czy za każdym razem trzeba przeinstalowywać / czyścić rejestr / przywracać system ??

Po przygodach z AVG rozglądam się za alternatywą, ale nie chce co kilka miesięcy bawić się w przywracanie systemu / reinstalki. Win7 działał bez ruszania 2,5 roku do felernej aktualizacji AVG ....

rejestor

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Ma Bitdefender Total Security 2015 w wersji promocyjnej na dwóch komputerach,licencja ważna jeszcze 100 dni.Wczoraj sprawdziłem czy przyjmuje nowe kody - licencje przedłużyły się na 180 dni bez problemu.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30461
Miasto
Trololololo
Obstawiam że przyjmuje bo są to normalne licencje a nie jakieś przedłużone triale dla nowych userów jak w przypadku AVG i dlatego tam trzeba trochę naszarpać się aby znowu skorzystać z klucza trialowego.
Ciao :francuz

djluke

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Ta normalnie przyjmuje co się mu zarzuci. Można co tydzień resetować sobie pół roku (tylko po co) a można testowo zapodać jakiś zimowy kluczyk i mieć np. 2 tygodnie licencji.

Do góry