Witamy na PZD!

Welcome to PZD!

Register Zaloguj

Blokada na Filmweb?

Dołączył
28 Kwiecień 2011
Posty
63
Polubienia
36
#16
Podejrzewam, że podczas blokowania jakiegoś elementu strony w adblocku, zablokowałaś zbyt dużo i strona się teraz rozjeżdża. Proponuję usunąć filtry stworzone dla tej strony i wprowadzić je na nowo.
 

d0r0t@

Bardzo aktywny
Dołączył
8 Styczeń 2014
Posty
630
Polubienia
26
Autor tematu #17
Nie, to rozjeżdżanie spowodowane jest działaniem jakiegoś skryptu, bo jak w uBlocku włączałam blokowanie wszystkich skryptów, to strona się nie rozjeżdżała. Zresztą to zjawisko się pojawiło jednocześnie z ową blokadą. No i rozjeżdżała się jeszcze zanim wkleiłam do AdGuarda filtry z uBlocka :(
Trzeba by dodać jakiś filtr, który ograniczy szerokość strony. Niestety, Stylisha nie mogę użyć, bo Filmweb traktuje go tak samo jak uBlocka...
 
Dołączył
28 Kwiecień 2011
Posty
63
Polubienia
36
#18
Wyłącz AdGuard'a i sprawdź czy strona nadal się rozjeżdża. Jeśli nie, winne są filtry, wtedy wklej listę filtrów z AdGuarda na
Nie masz uprawnień do przeglądania zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć
i umieść na forum.
 

d0r0t@

Bardzo aktywny
Dołączył
8 Styczeń 2014
Posty
630
Polubienia
26
Autor tematu #19
Tak, rozjeżdża się. To właśnie ta blokada powoduje rozjeżdżanie. Zanim ją dodali, to się tak nie działo
 
Dołączył
28 Kwiecień 2011
Posty
63
Polubienia
36
#20
Przyczyna jest u Ciebie. Rozjeżdżałoby się wszystkim, a tak nie jest. Może jakieś inne rozszerzenie jest przyczyną? Sprawdź na innej przeglądarce bez dodatków
 

d0r0t@

Bardzo aktywny
Dołączył
8 Styczeń 2014
Posty
630
Polubienia
26
Autor tematu #21
Sprawdziłam na Firefox i faktycznie, tam się nie rozjeżdża. Tylko nie mam pojęcia co może być przyczyną :( To rozjeżdżanie występuje tylko na niektórych podstronach, właśnie tych z blokadą. Mam zainstalowany Stylish, ale do Filmwebu żadnego stylu nie używam. Poza tym wyłączenie Stylish nie pomaga...
@Edycja:
A najdziwniejsze, że po wylogowaniu strona już jest normalnej szerokości. Tylko, kiedy jestem zalogowana, to się rozwala na szerokość. Nic z tego nie rozumiem :(
Pamiętam, że kiedyś na Filmwebie można było sobie w profilu ustawić szerokość dostosowaną do rozdzielczości ekranu i taką właśnie miałam. Jednak po tych wszystkich zmianach, które wprowadzili, już tej opcji nie ma...
@Edycja2:
OK, znalazłam przyczynę. Miałam włączone powiększenie 110%. Musiałam je włączyć przypadkiem, bo nigdy świadomie sobie nie powiększałam strony na Filmwebie. Esz, czasem człowiek nie sprawdzi najprostszej rzeczy ;D Na usprawiedliwienie, raczej nie korzystam z powiększania i zapomniałam o jego istnieniu...
 
Ostatnia edycja:

d0r0t@

Bardzo aktywny
Dołączył
8 Styczeń 2014
Posty
630
Polubienia
26
Autor tematu #23
Tylko teraz zauważyłam, że własne filtry, które tak po prostu skopiowałam z uBlocka i wkleiłam do AdGuard jednak nie działają, a przynajmniej nie wszystkie :( Nie wiem, czy trzeba je jakoś specjalnie przeedytować czy co?
 

d0r0t@

Bardzo aktywny
Dołączył
8 Styczeń 2014
Posty
630
Polubienia
26
Autor tematu #25
@konarsky - mógłbyś jeszcze podpowiedzieć, jak za pomocą tego AdGuarda zablokować obrazek w tle na Facebooku? Za nic nie mogę sobie z tym poradzić. Albo w ogóle nie blokuje, albo blokuje wszystkie obrazy w tle razem z przyciskami poniżej , na każdym profilu, a nie tylko ten jeden wybrany. Nawet jak otwieram samą grafikę w osobnej karcie, to nie jest blokowana jako konkretny obraz JPG, tylko jako element strony, jakieś: "scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net##img:first-child". Po zablokowaniu znika w tej osobnej karcie, ale po wejściu na profil i tak jest widoczny :(
Adres samego obrazka też jest dziwny:
Kod:
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/36306951_185919398746576_8383539212741246976_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=b454e7504bbc438cedbe15bd251ac88b&oe=5D14857F
- kiedy usuwam wszystko, co jest po ".jpg", to się w ogóle nie wyświetla. Nie wiem jak sobie z takimi cudakami radzić...
Włączyłam uBlocka i on nie miał problemu, zablokował sam obrazek, a filtr wygląda tak:
Kod:
||scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/36306951_185919398746576_8383539212741246976_o.jpg$image
No ale przecież nie będę za każdym razem włączać uBlocka, jak sobie nie mogę poradzić AdGuardem. Poza tym filtr z uBlocka nie działa w AdGuard i nie wiem co w nim zmienić, żeby działał :(
@Edycja:
Tak właściwie, to widzę, że żadnego obrazka nie da się zablokować. Przykładowo mam obrazek pod adresem:
Kod:
https://i.imgur.com/abcdef.png
, a AdGuard po wybraniu go pipetą pokazuje tylko filtr:
Kod:
i.imgur.com##img:first-child
, który blokuje wszystkie obrazy z imgur
 
Ostatnia edycja:

spamtrash

Bardzo aktywny
Dołączył
11 Styczeń 2014
Posty
1654
Polubienia
2059
#29
Pozostał jednak pewien problem kosmetyczny, a mianowicie nadal mam rozwaloną stronę i muszę przewijać na szerokość :( Coś z tym by się dało zrobić?
Oczywiscie: stay legal. Usun zrodlo problemu (adguarda) i przestan blokowac skrypty co robisz aby dobrac sie do platnych tresci za darmo :)
 

PanOK

Świeżak
Dołączył
14 Sierpień 2018
Posty
13
Polubienia
5
#30
A po co blokować na filmwebie? Skoro filweb wykrywa adblocji, ublocki itd, a nie wykrywa disconect, który bardzo dobrze wykrywa niepożądane elementy? Wyłączyć blokowanie reklam na filmwebie i disconnect ma działać
Nie masz uprawnień do przeglądania zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć