Bulwersy, dziadostwo na świecie

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
W neoKRS żona głosowała za sędziego Łupinę
W czasie jednego z posiedzeń w Krajowej Radzie Sądownictwa doszło do zaskakującej sytuacji. Podczas głosowania nagle można było usłyszeć nieznany głos kobiety, która pytała, jak zagłosować.

W mediach społecznościowych pojawiły się fragmenty tego nagrania. Podczas przeprowadzania głosowania słychać kobiecy głos: "Nad czym mam głosować? Tak czy nie? Tak?". "Proszę państwa, mamy włączony u państwa mikrofon i proszę o wyłączenie mikrofonu, bo słyszymy rozmowy z telefonu (...) jesteście państwo na głośnomówiącym, na fonii. Jeśli ktoś z państwa jest połączony zdalnie, to prosimy o wyłączenie mikrofonu, bo słyszymy państwa rozmowy niedotyczące posiedzenia" - powiedział wówczas prowadzący obrady.

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
Dyrektor krakowskiego liceum wzywa do siebie rodziców uczniów, którzy nie chodzą na religię :omygod
Do niecodziennego zdarzenia doszło w jednym z krakowskich liceów. Jak informują zbulwersowani rodzice, ci, których dzieci nie chodzą na religię, zostali wezwani do dyrekcji, gdzie byli pytani o powody takiej decyzji. Niezależnie od odpowiedzi, na końcu dyrektor informował, że dzieci i tak będą musiały brać udział we wszelkich uroczystościach kościelnych.

Bardzo głośną akcją rozpoczętą przez dyrektora były również warty pod krzyżem katyńskim przy kościele pw. św. Idziego w Krakowie. Miały one trwać całodobowo. W dzień, według grafiku, warta była przypisana uczniom, zaś nocami – rodzicom. Ich celem było m.in. upamiętnianie ofiar katastrofy smoleńskiej.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12282
Miasto
Somewhere over the rainbow.

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
"Witkowanie" podczas posiedzenia sejmowej Komisji Finansów Publicznych :kwiczy2
Opozycja przegłosowała poprawkę zwiększającą dochody samorządów w ramach Polskiego Ładu. W odpowiedzi PiS, ignorując zalecenia biura legislacyjnego, przegłosowało wniosek... cofający zapisy ustawy do stanu sprzed poprawki.

konarsky

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
479
W neoKRS żona głosowała za sędziego Łupinę

Łupina: Byłem zmuszony skorzystać z pomocy małżonki

O sprawę zapytaliśmy również samego zainteresowanego. Sędzia Zbigniew Łupina początkowo nie chciał rozmawiać, bo stwierdził, że "jest w szpitalu". Po pytaniu, czy podczas ostatniego posiedzenia KRS to jego żona głosowała za niego, odniósł się do sytuacji. Co ciekawe, kobieta podczas również podczas rozmowy z nami podpowiadała mężowi, co ma mówić. Poniżej przedstawiamy treść rozmowy.

Patryk Michalski, Wirtualna Polska: Czy pana żona pomagała panu w głosowaniu?

Żona sędziego Zbigniewa Łupiny: Nie...

Sędzia Zbigniew Łupina: Czy moja żona?

Żona sędziego Zbigniewa Łupiny: Mieliśmy awarię, powiedz.

Sędzia Zbigniew Łupina: Za mnie?

Żona sędziego Zbigniewa Łupiny: Powiedz, że mieliśmy awarię, ja ci pomagałam.

Sędzia Zbigniew Łupina: Mieliśmy awarię. Nie, absolutnie.

Żona sędziego Zbigniewa Łupiny: Internet padł.

Sędzia Zbigniew Łupina: Wywaliło internet.

Patryk Michalski, WP: Teraz też słyszę kobiecy głos, który panu podpowiada i mówi "powiedz, że mieliśmy awarię".

Sędzia Zbigniew Łupina: Bo mieliśmy awarię. Jadę w tej chwili do szpitala. Wtedy czułem się tak źle, że ledwo siedziałem przy tym monitorze. Byłem zmuszony skorzystać z pomocy małżonki.

Patryk Michalski, WP: Pan mówił żonie, jak ma głosować?

Sędzia Zbigniew Łupina: Ja już nie pamiętam, jak to było. Wątpię nawet. Mieliśmy jakąś awarię. Wywaliło internet, żona mówi. Ja się nie znam na tym, jak to tam wygląda. Absolutnie nie było czegoś takiego, żeby ktoś za mnie głosował.

Patryk Michalski, Wirtualna Polska: Ale mówi pan, że korzystał z pomocy żony.

Sędzia Zbigniew Łupina: Wie pan, ja byłem w takim złym stanie, że nie wiem, jak to dokładnie było. Natomiast z całą pewnością żona nie głosowała za mnie.

Patryk Michalski, WP: To na czym polegała pomoc?

Sędzia Zbigniew Łupina: No nie wiem, na przyniesieniu laptopa do łóżka.

Patryk Michalski, WP: To po co pytanie, "jak mam głosować? Tak czy nie"?

Sędzia Zbigniew Łupina: Ja nie wiem, nie wiem, jak to było. Nie potrafię odpowiedzieć, czy tak było.

Patryk Michalski, WP: Wszyscy to mogą zobaczyć na transmisji.

Sędzia Zbigniew Łupina: No tak, ale nie głosowała. W sensie technicznym korzystałem z pomocy żony.

Patryk Michalski, WP: To w jakim kontekście pojawiło się pytanie żony o głosowanie. To przeczy logice.

Sędzia Zbigniew Łupina: Niech pan interpretuje, jak chce, żona nie głosowała. To panu mówię.

Patryk Michalski, WP: Sprawa powinna zostać wyjaśniona?

Sędzia Zbigniew Łupina: Z żoną można porozmawiać. Byliśmy tylko we dwoje w domu. Nie wiem, czy dzieci były, czy nie. Też mi zresztą pomagały.

Patryk Michalski, WP: Czy według pana to jest odpowiednie wykonywanie obowiązków członka KRS?

Sędzia Zbigniew Łupina: W takiej sytuacji, w jakiej się znalazłem, to cud, że się podjąłem obowiązku.

Patryk Michalski, WP: Może trzeba było zrezygnować tego dnia z pracy.

Sędzia Zbigniew Łupina: To widzi pan, przez to mam problemy, że jestem nadobowiązkowy. To znaczy, ja nie uważam tego za problem.

Patryk Michalski, WP: Rozumiem, że nie ma pan sobie nic do zarzucenia?

Sędzia Zbigniew Łupina: Oczywiście, że tak.

Cały artykuł

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
we francyji ruskie placom zeby media nie pisali o uhoccach ze gwalca, morduja i inne takie.
A gdzie indziej bez płacenia otrzymują to co chcą :sarkazm
Na żądanie rosyjskiego regulatora mediów i internetu, urzędu Roskomnadzor, wielcy giganci nowych technologii Google i Apple bez mrugnięcia okiem zdjęli ze swoich sklepów aplikację „Nawalny” służącą do wyborczego wspierania opozycji.

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
:omygod
Marianna Schreiber o aborcji i LGBT
Niedawno marząca o byciu modelką pojawiła się na evencie LGBT Film Festival i zapewniła, że nie ma nic przeciwko o osobom odmiennej orientacji, a wręcz je wspiera! Teraz w rozmowie z "Super Expressem Schreiber przyznała, że wspiera postulaty strajku kobiet i jest za możliwością aborcji!

Jakby jej TVP zaproponował show, to znów zaczęłaby palić tęczowe czarownice, itd :kwiczy2 :kwiczy2 Co ona jeszcze wymyśli, aby zaistnieć:??

Nie zdziwiłoby mnie jeśli pokazałaby się w jakimś casting'u na PH :bea

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
Nie jestem do konca pewny kto co cpie, ale ze cpia wszyscy to pewne
Wielka Brytania "przedłuża" program wizowy dla kierowców ciężarówek w związku z utrzymującym się kryzysem paliwowym.
Ogłoszony w zeszłym tygodniu program na 3 miesięczną wizę wywołał powszechną krytykę za to, że nie jest wystarczająco atrakcyjny, aby zachęcić zagranicznych kierowców do pracy w UK.

Po fali krytyki rząd postanowił wydłużyć wizy :sarkazm

Rząd powiedział, że 300 kierowców paliwowych będzie mogło „natychmiast” przyjechać do Wielkiej Brytanii z zagranicy i zostać do marca. Około 4700 innych wiz dla zagranicznych kierowców
trucków będzie obowiązywać od końca października do końca lutego.

Już widzę kolejki chętnych :kwiczy2

A na zakończenie:

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12282
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Przestepczosc spada w Katowicach dzieki kamerom i AI:
portal sie cieszy, wladze sie ciesza, a mnie urzeklo w artykule ze nie ma tam ani JEDNEGO slowa o RODO, GDPR i innych bzdurach.

Pamietajcie: Katowice to miasto gdzie Wasza prywatnosc NIE istnieje, ktore ma w glebokim powazaniu Wasze prawa i swoje obowiazki (np. jako administratora danych osobowych).

Dzięki mnie spada przestępczość w Katowicach :przeszcz

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4424
Miasto
Polska

uOk7JqZ.jpg

---
ZDJĘCIE ROKU na Sienna International Photo Awards autorstwa Mehmeta Aslana.
TRUDNOŚĆ ŻYCIA.
Taki nosi tytuł ta fotografia i przedstawia ojca z synem w trakcie zabawy.
Munzir al-Nazzal stracił nogę podczas wybuchu na targu w Syrii. Po tym wydarzeniu z całą rodziną uciekł do Turcji. Jego syn, Mustafa, urodził się bez kończyn. To skutek leków, które jego mama dostawała po ataku gazem bojowym w trakcie syryjskiej wojny.

Od 3 lat cała rodzina, z trójką dzieci, mieszka w Turcji.

Do góry