Chmura Mail.Ru - 1 Terabajt za darmo i na zawsze

sigma

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Mam ochotę to wypróbować, ale z drugiej strony to tak jakbym dawał z własnej woli :k...... GRU wgląd w pliki, które mam na kompie.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
sigma napisał:
Mam ochotę to wypróbować, ale z drugiej strony to tak jakbym dawał z własnej woli :k...... GRU wgląd w pliki, które mam na kompie.

Heh. Zawsze możesz zaszyfrować solidnie i wysłać po zaszyfrowaniu. Niech się im maszyny męczą, możesz potraktować to jako część walki z GRU - obciążanie ich maszyn :)

Sam jeżeli będę korzystał to właśnie po zaszyfrowaniu danych. Co do prywatności, to się zgadzam z Giveaway - inwigilacja jest totalna dzisiaj, komuniście Orwellowi się nie śniło, i to zarówno w krajach tzw. Zachodu jak i co bardziej oczywiste tych, które totalitaryzm mają we "krwi". Dlatego czy to google czy mail.ru czy brytyjczycy czy polskie pomysły, trzeba się "uprywatniać" ile się da softwarowo a i dbać w sferze publicznej o przestrzeganie praw do prywatności, zmniejszanie retencji etc.

sigma

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Areopagita napisał:
sigma napisał:
Mam ochotę to wypróbować, ale z drugiej strony to tak jakbym dawał z własnej woli jebanemu :k...... GRU wgląd w pliki, które mam na kompie.

Heh. Zawsze możesz zaszyfrować solidnie i wysłać po zaszyfrowaniu. Niech się im maszyny męczą, możesz potraktować to jako część walki z GRU - obciążanie ich maszyn :)

Sam jeżeli będę korzystał to właśnie po zaszyfrowaniu danych. Co do prywatności, to się zgadzam z Giveaway - inwigilacja jest totalna dzisiaj, komuniście Orwellowi się nie śniło, i to zarówno w krajach tzw. Zachodu jak i co bardziej oczywiste tych, które totalitaryzm mają we "krwi". Dlatego czy to google czy mail.ru czy brytyjczycy czy polskie pomysły, trzeba się "uprywatniać" ile się da softwarowo a i dbać w sferze publicznej o przestrzeganie praw do prywatności, zmniejszanie retencji etc.

Wiadomo, że ruskiemu nic niezaszyfrowanego nie wyślę, ale będzie z tym trochę zabawy.Trzeba zaszyfrować nie tylko same pliki, ale również ich nazwy bo przecież nie będę zmieniać nazw na Wowa 1 Wowa 2 i robić ich listy itp itd
Ktoś w ogóle próbował jak to kacapskie ustrojstwo działa i czy nie ma problemów z transferem ?

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska
.
Ażeby mieć całkowitą pewność co do skuteczności odinstalowania programu do synchronizacji zwiększającego pojemność chmury do 1 TB, proponuję ręcznie usunąć wpis w rejestrze (można skopiować poniższą treść do pliku tekstowego, po czym zmienić rozszerzenie na *.reg)

win 7

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

win 7/64 ( w miejsce kropek wpisujemy indywidualne dane z naszego rejestru)

powinniśmy również z folderów osobistych usunąć cały katalog

Oczywiście możemy wyeksportować dane z rejestru z podanych lokalizacji tak, aby można było w razie potrzeby uruchomić program synchronizujący.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Kiciulek

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Ja bym się bardziej inwigilacją przejmował. Po ostatnich wyciekach z usługi Apple już wiecie jakich zdjęć nie trzymać w chmurze :p Poza tym mail.ru to ogromna spółka licząca się na całym świecie należąca do wpływowych ruskich oligarchów. Poza tym dzięki za linka, zawsze 100GB na jakieś "śmieci" się przyda ;)

Do góry