Co nam gra w duszy, czego aktualnie słuchasz ?

A

Anonymous

Legendarny czeski gitarzysta, kompozytor i wokalista – Michal Pavlíček w akcji.

Michal Pavlíček & Big Heads – One Day in the Park Golden Gate – San Francisco - 2007 :ok

Michal Pavlíček – Na Kloboučku - ZZ Top - Tush :szydera

A teraz połączenie rockowej gitary z muzyką klubową. „Czeski tandem”Michal Pavlíček i DJ Lucca. I to by było na tyle w tym temacie.

DJ Lucca & Michal Pavlíček - Machac Festiwal – 2006

musicsmiley006.gif

A

Anonymous

Zapinamy pasy i jazda… „highway to hell”. Najpierw brytyjska grupa UFO, czyli genialne połączenie hard i heavy rocka z brzmieniem New Wave of British Heavy Metal. Odcisnęli swoje piętno na takich zespołach jak Iron Maiden, Motörhead, Def Leppard, Saxon. :szef

Z zespołem współpracowali tacy muzycy, jak np. Larry Wallis (jeden z założycieli Motörhead), Bernie Marsden (Whitesnake), Simon Wright (AC/DC), Jason Bonham (syn perkusisty Led Zeppelin) czy też legendarny producent, jak np. George Martin (The Beatles). :gracz

Świetny wokalista Phil Mogg był i jest spiritus movens UFO. Początkowo wspierał go Mick Bolton z hipnotyzującymi solami na gitarze. Później zastąpił go fenomenalny gitarzysta - Michael Schenker (Scorpions, Michael Schenker Group). :hippie

Jeden z najbardziej niedocenionych zespołów w historii rocka. Nie cieszył się popularnością ani w Europie, ani w Stanach Zjednoczonych. Natomiast pokochali go Japończycy, co zaowocowało nagraną u nich koncertową płytą „Live - UFO Lands In Tokyo”. W 1979 roku został wydany ich kolejny koncertowy album „Strangers In The Night”, który został ogłoszony jedną z najlepszych płyt koncertowych lat 70., zaraz obok „Live and Dangerous” Thin Lizzy czy „Alive” Kiss. Na koncertach po prostu wymiatają i swoimi umiejętnościami biją na głowę inne zespoły z pierwszych stron gazet. Widziałem i podziwiałem. :dziękuję :eek:o :suuper :yes master

Nagrali m. in. takie hiciory jak „Doctor Doctor”, „Rock Bottom” i „Shoot Shoot”. Nie można też zapomnieć o cudownych balladach: „Try Me”, „Martian Landscape” i „Belladonna”. Tytuł tego ostatniego utworu oznacza w języku włoskim „piękną kobietę”, ale jest to też łacińska nazwa silnie trującej rośliny. Niektórzy farciarze dostają od życia od razu dwa w jednym, :p pozostali zaś pechowcy czekają w długich kolejkach, aż skompletują całość. :yhy Wszyscy to robią na własną zgubę. :szydera

UFO - „Try Me”

W życiu każdego człowieka nadchodzi taki moment, w którym wszystko co dotychczas było cudowne i fantastyczne, nagle zamienia się w piekło.

UFO - „Love To Love”

Jeśli ktoś za Tobą tęskni to znaczy, że musieliście przeżyć razem kilka wspaniałych chwil.

UFO - „Venus”

Cieszcie się z tego, co macie, bo nigdy nie wiadomo, czy nadejdzie jutro.

UFO - „Martian Landscape”

Zatrzymajcie na chwilę świat, ja wysiadam.

UFO - „High Flyer”

Życie przestaje mieć sens, gdy zdajesz sobie sprawę, że dobro i szczęście już nigdy nie powróci.

UFO - „Doctor Doctor”

Ból to kara za dawną część naszego życia. Uświadamia nam, że idziemy w złym kierunku.

UFO - „Love Lost Love”

Wspomnienia to coś, czego nikt nigdy nie będzie potrafił nam odebrać.

UFO - „Profession of Violence”

Wkurwiony odszedłem na bok nie chcąc słuchać Twojego gadania. Wolałem usiąść na schodach, zapalić i mieć to wszystko totalnie w dupie, a Ty podeszłaś i uderzyłaś mnie w twarz. Zabolało. Bardzo zabolało, ale Twój czas minął bezpowrotnie. Pozwól, że teraz ja zadecyduję o sobie.

UFO - „Belladonna”

Tam gdzie kończy się logika, zaczynają się kobiety.

UFO - „Rock Bottom”

Życie człowieka jest kruche i pełne czyhających na niego niespodzianek.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30485
Miasto
Trololololo

3:15 :zawsty

skojarzenia :Stop :Stop :Stop

:mistrzunio :yahoo :yahoo

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30485
Miasto
Trololololo

:dziwak

:yes master

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1279
Miasto
Kraków
:) :)

:hippie :hippie

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30485
Miasto
Trololololo
to tylko tak w ramach zbliżającej się imprezy :zawsty :wariat :dziwak :dziwak

a na normalnie to to :zawsty :yes master :yes master bębenki, skrzypce, gitarka :yes master :yes master :yes master :yes master
3:53 - 4:08
1:05 - 1:30
i ogólnie całe bez podśpiewywania :hippie

Remember how it used to be
When the sun would fill the sky
Remember how we used to feel
Those days would never end
Those days would never end

Remember how it used to be
When the stars would fill the sky
Remember how we used to dream
Those nights would never end
Those nights would never end

It was the sweetness of your skin
It was the hope of all we might have been
That filled me with the hope to wish
Impossible things
To wish impossible things

But now the sun shines cold
And all the sky is grey
The stars are dimmed by clouds and tears
And all I wish
Is gone away
All I wish
Is gone away

All I wish
Is gone away

ŻYCZENIE NIEMOŻLIWEGO

Pamiętasz jak to było gdy słońce rozświetlało niebo
Pamiętasz jak czuliśmy, że tamte dni nigdy się nie skończą
Tamte dni nigdy się nie skończą

Pamiętasz jak to było gdy gwiazdy rozświetlały niebo
Pamiętasz jak marzyliśmy, że tamte noce nigdy się nie skończą
Tamte noce nigdy się nie skończą

To była słodycz twojej skóry
To była nadzieja wszystkiego czym mogliśmy być,
która wypełniła mnie pragnieniem aby spełnić niemożliwe
aby spełnić niemożliwe

Teraz tylko słońce świeci zimnym blaskiem i niebo poszarzało
Gwiazdy przyćmione przez chmury i łzy, a wszystko pragnę odeszło
A wszystko czego pragnę odeszło

:yes master

A

Anonymous

Dlaczego ludzie wrogo podchodzą
Do tego, czego nie mogą pojąć
Jedni się boją, drudzy się śmieją
Tylko dlatego, że nie rozumieją
Może sam nie rozumiesz wielu czynników
które u ciebie wzbudzają strach
Ciągnie do złego tych, co są w niebie
a sznur grzeszników u nieba bram
może patrzysz na kurwę, myślisz - to *****
a sam jesteś kurwą dla kogoś tam
Z wielką chęcią stu rozbójnikom
dałaby dupy niejedna z dam
Kwintesencja prawd życiowych :yes master

A

Anonymous

Awolnation jest amerykańskim zespołem light rockowym z ciągotkami anarchistycznymi.:fakolec Założył go wokalista Aaron Bruno w 2009 roku, czyli można powiedzieć taka „świeżynka” muzyczna. :chory Nazwa zespołu pochodzi od przezwiska założyciela jeszcze z lat szkolnych. Pierwsza część nazwy – Awol jest skrótem wziętym z amerykańskiego slangu wojskowego – A.W.O.L. („Absent Without Leave”) – „nieobecny nieusprawiedliwiony”. :piwko
Pierwszy singiel zespołu „Sail” zadebiutował na amerykańskiej liście przebojów „Billboard Rock Songs”. Tytułowy utwór został wykorzystany w programie telewizyjnym stacji CBS „The Good Wife” oraz w wielu reklamach. :gracz
Z kolei takie utwory jak „Burn It Down”, „Guilty Filthy Soul” i „All I Need” oraz „Kill Your Heroes” pojawiły się w pojedynczych odcinkach rodzimych serialów telewizyjnych. :suuper
W marcu 2012 roku został wydany debiutancki album „Megalithic Symphony”. Obecnie zespół pracuje nad drugą płytą.
Niedawno zespół nagrał nowy utwór o przewrotnym tytule – „ThisKidsNotAlright”. Wiadomo, wszyscy dzieci kochają, ale nie te małe potworki z teledysku. Mała piekielna armia, która chciałaby wszystko puścić z dymem. :yhy :Stop :( :p
Teledysk „Sail”, który poniżej zamieściłem, nie jest oficjalnym nagraniem video zespołu, lecz materiałem nakręconym przez dwie amerykańskie studentki o nickach: Nanalew i Meekakitty. I nie jest to ich jedyne dzieło. Dlaczego zdecydowałem się na taki krok? Cóż, to jest świetny klip. Dziewczyny mają duże poczucie humoru… zwłaszcza tego czarnego i do tego cudownie wyrażają swoje emocje za pomocą mimiki twarzy. :hippie Kawał dobrej roboty. :dziękuję :ok Poza tym ich dzieło jest idealnym materiałem edukacyjnym dla „zimnych ogrodników”, którzy mogą się z niego dowiedzieć jak nie należy podlewać kwiatków…, gdyż nadmierne podlewanie zabija… ogrodnika. :mad: :ireful Zapomniałbym o dość ważnym argumencie jakim jest oglądalność. Filmik dziewczyn miał dzisiaj na YouTube 58 613 845 odsłon, natomiast oficjalny materiał zespołu - 13 701 625. :hura

Awolnation - „ThisKidsNotAlright”

Kiedyś widząc wiadomość od Ciebie byłem cholernie szczęśliwy. Myślałem, że będzie to trwać wiecznie. Ale teraz … Jakoś mi się nie spieszy, żeby ją odczytać. Sam nie wiem dlaczego. Teoretycznie powinienem być szczęśliwy. Praktycznie… sam już nie wiem.

Awolnation – „Soul Wars”

Nieraz mam ochotę wysłać Ci pustego maila albo postawić kropkę na chacie w trakcie Twojej rozmowy, i tylko po to, żebym choć raz przez minutę był główną i jedyną myślą w Twojej głowie… Czy prowadzisz jakąś grę?

Awolnation – „All I Need”

Nie chcę Cię stracić, chociaż Ciebie nie znam, nigdy Cię nie widziałem, nie wiem jak się nazywasz, kim naprawdę jesteś, jaki masz kolor oczu i włosów, co lubisz, jak spędzasz czas. Ja nic o Tobie nie wiem. Nie znam Twoich znajomych, nie wiem, co przeżyłaś, gdzie byłaś, co widziałaś. Niedobrze, czuję, że się uzależniłem od Ciebie.

Awolnation – „Not Your Fault”

Czy zawsze musi być po Twojemu? No dobrze, niech tak będzie, ale odezwij się jak dorośniesz.

Awolnation – „Kill Your Heroes”

Żałuję. Zraniłem Kogoś przypadkowo. Nie potrafiłem przeprosić, później wybaczyć . Nie chciałem tego… lecz pragnąłem Ciebie.

Awolnation – „Wake Up”

Trzeba to zakończyć i wrócić do swoich dawnych obowiązków. Muszę dać sobie radę, chociaż to trudne, bardzo trudne. Jestem silny i nie pozwolę, abyś stała na mojej drodze i przeszkadzała oraz utrudniała mi życie.

Awolnation – „Burn It Down”

Muszę powiedzieć, że to koniec. Już tak dłużej nie mogę żyć – po prostu odchodzę. Czy tak się traci miłość swojego życia?

Awolnation – „Some Kind of Joke”

Czuję, że popełniłem błąd. Zagrałem w otwarte karty. I po co? Przegrałem wszystko. Teraz mogę żyć złudzeniami.

Awolnation - „Knights of Shame”

Naszą rozmowę muszę zakończyć nie przecinkiem czy znakiem zapytania, lecz kropką. Ona oddzieli teraźniejszość od przeszłości. Tak. Wtedy to będzie na pewno przeszłość.

Awolnation – „Sail”

Życie jest łatwiejsze niż się to wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12544
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Iggy Pop z bardzo ciekawej składanki Son of Rogue’s Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys

Z tego samego albumu Patti Smith i przygrywający jej Johnny Depp

jeszcze Tom Waits i Keith Richards

i na koniec Shane MacGowan z The Pogues i znowu Johnny Depp

Krótko mówiąc szanty i ballady wprost ze statków pirackich w niecodziennych wykonaniach :ok

Do góry