W nas jest tyle wiary, ile Pana Jezusa w obrazku
Najwyższa stajenna ranga nie zmieni osła w mustanga
prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne, niż bogaty wejdzie do Królestwa Niebieskiego
Lud dostał prawo do nienawiści pod skrzydłami Jezusa jako rekompensatę zostania w tyle za tymi, którzy do przodu wyrwali w swoich Maybachach, Porsche, Bentleyach, BMW.
Wszystkie rewolucje mają swoją logikę. Im bardziej się wahadło przesunie w jedną stronę, tym bardziej zdecydowane będą reakcje w drugą Jeśli Polska stałaby się dzisiaj krajem o najbardziej restrykcyjnej ustawie antyaborcyjnej, za czas jakiś będzie miała jedną z najbardziej zliberalizowanych ustaw antyaborcyjnych. To, co stało się w Irlandii, włącznie z dalszym ciągiem, czyli legalizacją związków homoseksualnych
Roszczenie sobie prawa do narzucania innym przemocą tego, co uważa się za prawdę, oznacza pogwałcenie godności człowieka i ostatecznie zniewagę Boga
tamten Zelnik to nie ja, wtedy seks zaślepiał mi oczy...
wywietrzało to z mojej głowy na pustyni...
można chyba mówić o jakimś odczłowieczeniu tych kobiet...
sam noszę w sobie bolesne doświadczenie aborcji...
dla niektórych coś takiego małego to nie jest człowiek. Dla mnie to jest człowiek. A my traktujemy to jak jakiś śmieć. Rodzą się z tego in vitro liczne dzieciaki jakieś koszmarnie chore, połamane...
wybuch na pewno był – za taką wersję mogę sobie dać obciąć niektóre członki. Natomiast, kto ten wybuch spowodował lub, co spowodowało oraz w jaki sposób zostało to przygotowane...
Hipokryta jakich mało.... Jechał po agentach bezpieki równo, że lojalki podpisywali itp., jak tak można, donosić na bliskich i kolegów, aż tu nagle - bach! teczkę mu znaleźli i TW Faraon zaczął z innej beczki, że to zupełnie inny Zelnik donosiłAborcja za młodu OK, a tutaj nagle - "odczłowieczenie"? Do legendy już przeszło jak dziennikarze do niego zadzwonili niby z kancelarii prezydenta i wypytywali, których kolegów aktorów trzeba wyrzucić, bo są "nieprawomyślni". I co robi TW Faraon? Wskazuje paluszkiem.... Choroba psychiczna? Rozdwojenie jaźni? Czy może jednak totalna hipokryzja? I taki człowieczek ma czelność jeszcze komukolwiek mówić, co jest moralne, a co nie?
W PRL byli generałowie Żyto, Oliwa i Baryła. W PRL- bis jest generał Głąb